به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از شبكه الجزيره، كارشناسان وصاحبنظران آمريكايي تاكيد كردند، شهادت آيت الله محمد باقر حكيم رهبر ميانه رو شيعه ضربه سختي به آمريكا وارد كرد و ناتواني و عجز آمريكايي ها را در برقراري امنيت در عراق بيشتر ثابت كرد.
انفجار نجف كه به كشته و زخمي شدن بيش از 310 تن منجر شد ، مشكلات و چالشهاي پيش روي نيروهاي ائتلاف را در بازگرداندن اوضاع عراق به روال طبيعي خود در زماني كه تجاوزات و حملات و اعمال خرابكارانه روز به روز زياد مي شود ، بروز داد.
تحليلگران آمريكايي بر اين باورند كه آمريكا به عنوان نيروي اشغالگر مسئول اصلي برقراري امنيت در كشوري است كه همچنان از بي ثباتي و ناآرامي روزافزون رنج مي برد.
چند رشته حملاتي كه اخيرا در عراق روي داد به وضوح عجز و ناتواني نيروهاي اشغالگر را در پاسخگويي به نيازهاي امنيتي عراق نشان داد ، چند هفته پيش نيز انفجار در سفارت اردن دهها كشته و زخمي به جا گذاشت و به دنبال آن چند روز پيش انفجار در دفتر سازمان ملل متحد در بغداد نيزمنجر به كشته شدن 23 تن از جمله نماينده ويژه كوفي عنان شد، هفته گذشته نيز انفجار در دفتر آيت الله محمد سعيد حكيم از مراجع شيعه منجر به شهادت سه تن و زخمي شدن چند تن ديگر شد، حادثه اي كه آيت الله محمد سعيد حكيم از آن جان سالم به در برد.
"سايمون سرواتي" كارشناس مركز پژوهشهاي بين المللي و استراتژيك در واشنگتن ، اوضاع عراق را بي نهايت بحراني و متنشج خواند .
وي ابراز عقيده كرد ، به نظر مي رسد ، نيروهاي نظامي آمريكا قادر به برقراري ثبات و امنيت در كشوري كه به سمت جهنم به پيش مي رود، نيستند.
خانم ماري جين ديپ كارشناس مسايل خاورميانه در دانشگاه آمريكا معتقد است ، شهادت آيت الله محمد حكيم ضربه محكمي براي آمريكا بود زيرا حكيم فردي بود كه حداقل در كوتاه مدت عنصري مهمي براي تضمين برقراري امنيت وثبات در ميان شيعيان عراق بود.
به اعتقاد وي ، آيت حكيم عامل مهم ارتباط با ايران بود ، زيرا وي دوران 23 سال تبعيد خود را در اين كشور همسايه گذراند.
ديپ گفت ، آيت الله حكيم به دنبال ممانعت از بروز برخورد ميان شيعيان وآمريكايي ها، بين ايراني ها و آمريكايي ها و بين شيعه و سني بود، او يك شخصيت برجسته ديني ميانه رو بود .
اين كارشناس آمريكايي ابراز عقيده كرد ، آيت الله حكيم تمايل و دغدغه شديد به حفظ آرامش و اقدامات مسالمت آميز داشت و هدف نهايي وي برپايي جمهوري اسلامي بود.
وزارت دفاع آمريكا"پنتاگون" براي شانه خالي كردن از زير بار مسئوليت اين انفجار چنين توجيه كرد، هيچ نظامي آمريكايي يا انگليسي در داخل شهر نجف شعيه نشين در هنگام انفجار وجود نداشتند و اين را نشانه احترام به اماكن مقدس اعلام كرده است .
انفجار در حالي روي داد كه آمريكا رايزني هاي گسترده اي را براي افزايش نيروهايش تا 140 هزار تن انجام مي دهد وشايد براي تشويق كشورهاي ديگر براي اعزام نيروي نظامي به عراق براي حمايت از نظاميان آمريكايي وانگليسي كه در معرض حملات روزانه قرار دارند، امتيازاتي هم بدهد.
كارشناسان آمريكايي اعتراف كردند:
ترور حكيم و ناتواني آمريكاييها در برقراري امنيت در عراق
به اعتقاد كارشناسان و تحليلگران آمريكاييها، انفجار عصر جمعه نجف اشرف كه به شهادت بيش از 124 تن از جمله رييس مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق منجرشد ضربه سختي به آمريكا بود و ناتواني آمريكاييها در برقراري امنيت درعراق را بيش از پيش آشكار ساخت.
کد خبر 20584
نظر شما