۱ خرداد ۱۳۹۲، ۱۰:۱۵

صریر قلم‌های روحانیون در موزه امام علی (ع) طنین‌ انداخت

صریر قلم‌های روحانیون در موزه امام علی (ع) طنین‌ انداخت

نمایشگاه آثار خوشنویسی روحانیون هنرمند با نام "صریر روحانی" در موزه امام علی (ع) افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار مهر، شب گذشته، سی و یکم اردیبهشت موزه هنرهای دینی امام علی (ع) میزبان روحانیونی بود که به جز تعلیمات دینی به هنر نیز پرداخته و خوشنویسی می‌کنند. آثار این هنرمندان در نمایشگاهی به نام "صریر روحانی" به نمایش گذاشته شده است.

مراسم افتتاحیه نمایشگاه "صریر روحانی" با بیش از یک ساعت تاخیر برگزار شد و محمدعلی حسینی، دبیر انجمن طلاب خوشنویس سراسر کشور در سخنانی کوتاه گفت: در ابتدای این نمایشگاه باید یادی کنیم از بزرگان خوشنویسی مانند سید گلستانه، احمد علی نجفی زنجانی، حبیب الله فضایلی و آیت الله نجومی که همگی روحانی نیز بودند.

وی افزود: در اواخر سال 1390 بود که فراخوانی برای برگزاری مجمعی انجمن طلاب خوشنویس منتشر کردیم و بعد از جلساتی که داشتیم و مجمعی که تشکیل شد، هیات مدیره انجمن طلاب خوشنویسان سراسر کشور با پشتیبانی سازمان تبلیغات حوزه علمیه قم تشکیل شد.

حسینی به برگزاری نمایشگاهی با عنوان "صریر روحانی" در قم در سال پیش اشاره کرد: سال پیش برنامه‌ریزی برای برپایی نمایشگاهی به نام "صریر روحانی" در قم داشتیم که این نمایشگاه با استقبال زیادی از سوی هنرمندان طلاب و مردم روبه‌رو شد. بعد از نمایشگاه در قم و با آشنایی که با مدیران سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران پیدا کردیم برنامه نمایشگاه صریر دو را ریختیم.

وی در پایان با برشمردن برخی از اهداف انجمن طلاب خوشنویس سراسر کشور گفت: اشاعه هنر خوشنویسی در سطح حوزه های علمیه کشور، توجه به تاثیرپذیری تبلیغات از هنر، بالا بردن ظرفیت و توانمندی هنر در حوزه‌های علمیه و ارائه کارهای فاخر از جمله اهداف انجمن ماست.

حجت‌الاسلام علی کمساری، رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم سخنران بعدی این مراسم بود که گفت: سه چیز آدم را به قرب الهی نزدیک می کند و حجاب ها را پاره می کند. یکی از آنها صدای قلم عالمان است، دیگری صدای قدم های مجاهدین و سومی صدای چرخ نخ ریسی پیرزنان نیکوکار.

وی افزود: جایگاه هنر خوشنویسی در اسلام همیشه در بلندترین مراتب بوده و اسلام برای این هنر جایگاهی مهم و ارزشمند قائل بوده است. خوشنویس همذات اسلام است و پیغمبر توصیه‌های زیادی برای خوش نوشتن به کاتبان قرآن داشتند.

وی حوزه های علمیه را میراث‌دار اسلام در طول تاریخ دانست و بیان کرد: توصیه های زیادی در اسلام به خوشنویسی شده است و بسیاری از عالمان دینی ما هر چند شاید خوشنویس نبودند ولی خط خوبی داشتند مانند حضرت امام خمینی (ره) که ایشان خطی بسیار زیبا داشتند.

کمساری در پایان گفت: حوزه علمیه قم انجمن طلاب خوشنویس سراسر کشور را راه‌اندازی کرده که اکنون هیات مدیره‌ای منسجم دارد و بالغ بر 130 طلبه و روحانی خوشنویس در این انجمن عضو هستند و قصد کرده ایم که شرایطی فراهم کنیم که این انجمن با قدرت به کار خود ادامه دهد.

سپس غلامحسین امیرخانی، پیشکسوت خوشنویسی ایران با اشاره به حضور خانم ها در سالن محل برگزاری مراسم افتتاحیه نمایشگاه "صریر روحانی" گفت: یک خبر خوب برای همه دارم و آن این است که تعداد خانم‌های هنرمند بر تعداد آقایان پیشی گرفته است.

وی افزود: هنگامی که یک زن وارد وادی هنر می‌شود می‌تواند یک جامعه را سمت و سو دهد و این نکته کلیدی برای یک جامعه است زیرا از دامن زن بافضیلت و هنرشناس انسانی هنردوست به جامعه تحوبل داده خواهد شد.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود یادی از مرحوم فضایلی اصفهانی کرد و وی را نمونه‌ای از هنرمند اخلاق‌مدار توصیف و بیان کرد: وی در مساله اخلاق و رفتار بیش از هنرش معروف بود. وی بیش از هر چیزی در تربیت نسلی مانند خود کوشید.

امیرخانی، هنر را جلوه‌ای از جلوه و جمال دانست که انسان هایی را که همیشه مجذوب زیبایی هستند، سیراب می‌کند.

وی همچنین بیان کرد: هنر به جامعه اعتبار می‌بخشد و باعث بالا رفتن سلیقه در جامعه می شود و جامعه ای که در آن سلیقه بالا رفته باشد به سمت ابتذال نخواهد رفت زیرا ابتذال و سلیقه خوب در یک جا نمی‌گنجد.

چهره ماندگار هنر از آرزوی خود و جامعه هنر برای تصویب طرح اختصاص بودجه نیم درصدی از بودجه عمرانی شرکت های دولتی گفت و از افرادی که در مجلس هستند خواست که به این آرزو جامه عمل بپوشانند.

وی خواستار حمایت از هنر در جامعه شد و در پایان بیان کرد: حرف ما هنرمندان این است که در سایه حمایت می توانیم بخش اصلی کشورمان که فرهنگ و هنر است، رشد داده و به دنیا که تشنه جمال است عرضه کنیم.

امیر خوراکیان، رییس سازمان فررهنگی هنری شهرداری تهران که ساعتی بعد از شروع مراسم در موزه حاضر شده بود سخنران آخر برنامه بود که گفت: این برنامه و این نمایشگاه دو پیام و اصل دارد. یکی نیاز هنر به معارف دینی و دوم نیاز توسعه دین به وسیله مرکب هنر.

وی افزود: ما بیش از هر چیزی نیازمند این مراجعه به سرچشمه‌ها هستیم و برای اینکه بتوانیم پیام زلال و پاک دین را به همه برسانیم باید دین را بر مرکب هنر سوار کنیم.

رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به ارتباط با حوزه علمیه قم اشاره کرد و گفت: هم ما از دوستان روحانی هنرمند برای بهره‌گیری از معارف دینی استفاده می کنیم و هم دوستان روحانی حوزه علمیه قم می‌توانند از امکانات ما بهره بگیرند تا پیام های دینی و اخلاقی را به مردم برسانند.

خوراکیان در پایان گفت: این نمایشگاه بر پایه خوشنویسی بنا نهاده شده ولی سایر هنرها هم می‌تواند از دل حوزه بیرون بیاید تا بتوانیم همگی بر تعالی فرهنگ عمومی کشور تاثیر بگذاریم.

در پایان این برنامه از 14 هنرمند خوشنویسی روحانی تجلیل به عمل آمد.

کد خبر 2060243

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha