نرگس نورالله زاده در گفتگو با خبرنگار مهر در زمینه بافت فرسوده شهر همدان و نحوه برنامه ریزی در راستای این موضوع اظهار داشت: نزدیک به دوسوم شهر همدان بافت فرسوده است.
وی گفت: در همدان نزدیک به 750 هکتار بافت فرسوده وجود دارد که بر اساس قانون اگر بخواهیم سالانه 10 درصد آن را انجام دهیم، شهرداری باید سالانه 75 هزار متر مربع در بافت فرسوده پروانه صادر کند.
وی با طرح این سئوال که مگر در همدان سالانه چقدر پروانه صادر می کنیم که 75 هزار مترمربع آن در بافت فرسوده باشد؟، نیز افزود: این آمار را که کنار هم بگذاریم خود ناقض این بحث است و از اینجا محرز می شود نظر کسی که این قانون را پیش بینی کرده آن چیزی نیست که در حال تحقق است.
اگر به شیوه کنونی که در قانون پیش بینی شده پیش برویم اجرای بافت فرسوده در همدان حدود 50 سال طول می کشد
نوالله زاده با بیان اینکه از سال 70 که طرح تفصیلی همدان ابلاغ و از سال 82 که بحث آیین نامه 2800 زلزله اعلام شد، تا کنون چندین بار تغییراتی برای سرعت بخشی به نوسازی بافت فرسوده ایجاد شد، در خصوص نحوه سیستم اجرایی ساختمان و احداث بنا نیز عنوان داشت: اگر به شیوه کنونی که در قانون پیش بینی شده پیش برویم اجرای بافت فرسوده در همدان حدود 50 سال طول می کشد که با این وصف تا 50 سال آینده ساختمان های جدید کنونی نیز بافت فرسوده شده اند.
رسیدگی به بافت فرسوده همدان در مکان های مختلف باید اولویت بندی شود
وی به وجود بافت فرسوده در مکانهایی چون فرخ سرشت و پشت تپه مصلی همدان اشاره کرد و با بیان اینکه در این مکانها بناهایی وجود دارد که از حیث سازه ای به هیچ عنوان استقامت ندارند و اگر زلزله ای بیاید تمام این بناها تخریب خواهند شد، افزود: بنظر می رسد که مشارکت در نوسازی این مناطق صرفه اقتصادی برای سرمایه گذار ندارد.
وی تاکید کرد: رسیدگی به بافت فرسوده همدان در مکان های مختلف باید اولویت بندی شود.
در مناطق بافت فرسوده تسهیلات ویژه ای برای سرمایه گذاری ارائه می شود
نورالله زاده با بیان اینکه در مناطق بافت فرسوده تسهیلات ویژه ای برای سرمایه گذاری ارائه می شود، عنوان داشت: تسهیلات نباید صرفا در چند نقطه متمرکز شود چون در این صورت برای هر کسی رغبت ایجاد می شود که در مکان هایی که تسهیلات پرداخت می شود سرمایه گذاری کند که این امر نیازمند مدیریت است.
همه مناطق شهر از حیث بافت فرسوده یکسان نیستند
رئیس کمیسیون عمران شورای شهر همدان گفت: شورای شهر همدان بارها تاکید کرده که همه مناطق شهر از حیث بافت فرسوده یکسان نیستند و باید اولویت بندی شود.
وی در پایان سخنانش گفت: مکانهایی که نیازمند دخالت 100درصدی هستند تخفیف 100درصدی در پروانه داده می شود اما مکانهایی که ارزش افزوده و رغبت ایجاد می کند نیز با تخفیف های اندک ارائه می شوند.
نظر شما