داوود بیگلری در گفتگو با مهر اظهارداشت: استان کرمان از بعد تاریخی منشاء شکل گیری تمدن ها، کشاورزی و دامداری بوده است و هزاران سال است که انسان ها بر روی کره زمین هستند و هم اکنون بعضی در روستاها و بعضی دیگر در شهرها زندگی می کنند اما حدود 20 هزار سال پیش، روستا و یا شهری وجود نداشت و انسان ها در کوه ها و دشت ها در قالب کوچ نشینی به کار دامداری مشغول بوده و زندگی می کردند.
وی ادامه داد: پس از آن با استفاده از پشم و موی حیوانات برای خود لباس و چادر تهیه کرده و چادرنشین شدند و پس از سال ها در اطراف رودخانه ها و چشمه سارها مستقر شده و به صورت یک جا نشینی ادامه حیات دادند و کشاورزی و یکجا نشینی شروع شد و انسان ها خانه های خود را در کنار مزارع و نزدیک به هم ساختند و بدین ترتیب روستا شکل گرفت و روستاها گسترش یافته و کم کم تبدل به شهر شدند و نهایتا کشاورزی سایر بخشهای اقتصادی را به خدمت خود گرفت.
بيگلري گفت: از بعد دینی و شرعی، شغل عمده پیامبران و امامان کشاورزی و دامداری و مشاغل وابسته به آن بوده است و در احادیث و روایات بزرگان دین تاکید زیادی بر این بخش شده است به نحوی که فعالیت در حوزه کشاورزی مثابه عبادات مستحبی است.
بیگلری در رابطه با بعد بین المللی کشاورزی گفت: هیچ کشوری نمی تواند ادعای استقلال بکند و غذای مورد نیاز جامعه خود را از خارج تامین کند بنابراین لازمه اقتدار و حفظ تمامیت ارضی هر کشوری در گروه خودکفایی در تولید محصولات دامی و کشاورزی و عدم وابستگی به بیگانگان است.
مدیر تعاون روستایی استان کرمان افزود: در قالب برنامه چشم انداز 20 ساله 1404 هجری شمسی و براساس سیاست های ابلاغی توسط رهبری که اول توسعه پایدار کشاورزی با حفاظت از منابع طبیعی و صیانت و توانمند سازی منابع انسانی و دوم تامین امنیت غذایی با تکیه بر تولید از منابع داخلی و نیل به خودکفایی در محصولات اساسی، ارتقاء سطح سلامت مواد غذایی تا استاندارد جهانی، اصلاح و بهینه کردن الگوی مصرف و حمایت موثر از تولید و صادرات در محصولات دارای مزیت نسبی و ایجاد مزیت های جدید است، وظایفی به عهده بخش کشاورزی و مسئولین مربوطه گذاشته است.
وی با عنایت به تاکیدات فوق و با توجه به ارزش های دینی و اخلاقی گفت: در بخش کشاورزی نسبت به آینده باید با افق بسیار بلندتری هم در کمیت و هم در کیفیت گام برداریم و با حداقل منابع حداکثر تولید را داشته باشیم و نهایت اهتمام را در خوب مصرف کردن نیز به کار گیریم.
بيگلري در رابطه با نامگذاری سال جاری و سنوات گذشته توسط مقام معظم رهبری اعلام کرد که به اعتقاد مسئولان بخش کشاورزی مصداق فرمایشات معظم له به نوعی بخش کشاورزی است چرا که همه زیر ساخت ها با اتکاء به تولیدات داخلی است و در سال گذشته در خصوص اقتصاد مقاومتی مشاهده شد که علیرغم تهدیدهای دشمن با همت، تلاش و کوشش کشاورزان به وفور تولیدات بخش کشاورزی در بازار موجود بود.
بیگلری بیان داشت: علیرغم اینکه بخش کشاورزی در مقایسه با سایر بخش های اقتصادی، تحت تاثیر عوامل محیط بیرونی است خوشبختانه در سایه همدلی و تدبیر مسئولین طی دهه گذشته دارای دستاوردهای بسیار خوبی بوده است.
بيگلري تولید بالغ بر 110 میلیون تن محصولات کشاورزی و دامی درسطح کشور را نشان تلاش و درک موضوع تامین امنیت غذایی جامعه توسط تولید کنندگان و مسئولان مربوطه دانست و گفت: با توجه به اینکه استان کرمان بر روی کمربند خشکی واقع شده و از استان های کویری است در بخش کشاورزی؛ علیرغم خشکسالی های متوالی سنوات گذشته و سایر عوامل محیط بیرونی و محدودیت منابع آب، اختلاف درجه حرارت حدود 20 درجه سانتی گراد باعث تنوع اقلیمی شده ، به طوری که امکان تولید بالغ بر 120 نوع محصولات زراعی و باغی با ظرفیت نسبی تولید بسیار بالایی را در حد رتبه های یک و دو در سطح کشور به خود اختصاص داده است.
کرمان رتبه اول سطح زیر کشت پسته و خرما را دارد
وی وجود یک چهارم باغات کل کشوردر استان کرمان ، رتبه اول تولید و سطح زیر کشت پسته و خرما ، رتبه دوم مرکبات، یک سوم سهم اشتغال استان کرمان بالغ بر 28 درصد تولید ناخالص داخلی استان در مقایسه با سایر بخش ها، مزیت صادرات محصولات کشاورزی خصوصا پسته و خرما بعد از فرآورده های نفتی و تولید بالغ بر 6.5 میلیون تن محصولات کشاورزی و دامی همگی را حاصل دسترنج و تلاش کشاورزان، دامداران، صنعت گران و سخت کوشان این سرمایه های انسانی بی ادعا و شجاع و صبور دانست.
بیگلری مزیت دیگر بخش کشاورزی را تولیدات بخش خصوصی تعاونی های تولید و تشکل ها که بالغ بر 90 درصد است برشمرد و ایجاد تشکل های قوی کشاورزی را بهترین راه برای توانمند سازی کشاورزان دانست که از بعد اقتصادی تشکل ها می توانند منابع پراکنده به شکل هدفمند تجمیع کنند و از بعد اچتماعی نیز گرد هم آمدن و همکاری مردم پیوندهای اجتماعی را میسر می کند.
وی در ادامه گفت: تشکل ها بستر بسیار مناسبی برای واگذاری بسیاری از امور تصدی گری در راستای اصل 44 قانون اساسی و فرمایشات مقام معظم رهبری هستند و این تشکل ها سهم مهمی را در تحقق توسعه عدالت اجتماعی و اقتصادی دارند.
مدیر تعاون روستایی استان کرمان اظهار داشت: سه وظیفه اصلی حمایت، هدایت و نظارت بر تشکل ها به عهده حاکمیت است.
وی در ادامه گفت: در استان کرمان 15 عنوان و فعالیت بخش خصوصی در حوزه بخش کشاورزی فعالیت می کنند که 248 تعاونی تولید، کشاورزی، زنان، مرغداران و دامداران مشغول فعالیت هستند.
این مسئول همچنین تاکید کرد: دو نوع تعاونی روستایی و تولید به صورت ویژه مورد حمایت وزارت جهاد کشاورزی قرار دارند و شبکه تعاون روستایی در تمام امور کاشت، داشت و برداشت و بازرگانی محصولات کشاورزی حضور دارد.
نقش مهم تعاونیهای روستایی در اقتصاد
بیگلری در ادامه گفت: تعاونی های روستایی بیشتر به کار بازاریابی و بازرگانی در زمینه اقتصادی و کشاورزی مشغول بوده و بیشتر در سطح روستاها با زیرساخت های نرم افزاری مستقر هستند.
این مسئول در ادامه گفت: تعاونی های تولید در قالب تعاونی دانش بنیان و با رویکرد تبدیل علم به ثروت در مراکز تولید مشغول فعالیت هستند که 60 درصد اراضی زراعی و باغی استان کرمان تحت پوشش این تعاونی ها هستند.
وی در ادامه در خصوص فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر تاکید به مسئولان در رابطه با ارائه عملکرد خود به جامعه و مردم عنوان داشت: در راستای تبعیت از فرمایشات معظم له و ماموریت های سازمانی و ارائه دستاوردهای بسیار خوب در حوزه بخش کشاورزی استان کرمان در صدد برگزار نمایشگاه تخصصی، نهاده های کشاورزی و تجهیزات و فن آوری و تولید محصولات سالم و ارگانیک در تاریخ 11 خرداد لغایت 13 خرداد سال جاری با حمایت سازمان جهاد کشاورزی استان و سایر مسئولین و محوریت تشکل ها و شرکت کارمانیا پاک آزما کشت و حضور شرکت ها و تولید کنندگان در سطح ملی هستیم.
وی افزود: امیدواریم ضمن ادای دین خود با حمایت اصحاب رسانه به عنوان رکن چهارم دموکراسی همپای ارکان دیگر نقش اررزنده ای در توسعه جامعه داشته باشیم.
این مسئول گفت: نقش رسانه های دیداری و شنیداری و مکتوب خصوصا در توسعه پایدار بخش کشاورزی قابل تامل است به نحوی که اکنون پیشرفت وسایل ارتباط جمعی خصوصا در روستاها و ارتقاء سطح علمی کشاورزان و توسعه اقتصادی لازم و ملزوم یکدیگرند و اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به بهره داران در زیربخش های مختلف کشاورزی می تواند در راستای ارتقا ء معیشت و سلامت جامعه بسیار تاثیرگذار باشد.
وی در پایان هدف از برگزاری این نمایشگاه را معرفی توانمندی ها و قابلیت های بخش کشاورزی، ارائه جدیدترین دستاوردها و فن آوری های علمی در حوزه کشاورزی، تبادل علمی محققان و پژوهشگران و دانشجویان و اساتید و آموزش کشاورزان، ترویج و گسترش فرهنگ تولید و مصرف محصولات سالم و ارگانیک در جامعه و برقراری ارتباط بین تولید کنندگان، تجهیزات، فن آوری و نهاده ها با کشاورزان را عنوان کرد.
نظر شما