۲۴ تیر ۱۳۸۴، ۱۸:۰۶

مسئول گروه فرهنگ و ادبيات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات:

برخي رمان ها پس از انقلاب 30 بار تجديد چاپ شده اند

ادبيات داستاني پس از انقلاب اسلامي در عرصه رمان رشد چشمگيري داشته است و حتي برخي از كتاب ها 20 تا 30 بار تجديد چاپ شده اند.

به گزارش گروه فرهنگ و ادب "مهر"، ستاد اطلاع رساني پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، مسئول گروه "فرهنگ و ادبيات" با بيان  اين مطلب در ميزگرد گروه پژوهشي "فرهنگ و ادبيات " اظهارداشت : فرهنگ، شبكه ارتباطي فراگيري است كه در همه ابعاد زندگي انسان رسوخ كرده و ادبيات به عنوان فراگيرترين شكل هنر جايگاه خاص تري پيدا كرده است.

به گفته دكتر بركت "رمان" بحث انگيزترين، موثرترين و تعيين كننده ترين و روايتي تخيل محور از حالات و رفتار بشري است كه به نحوي زندگي حيات فردي و اجتماعي يك زمان را مشخص كند.

وي روند مطالعاتي گروه "فرهنگ وادبيات " را برسه محور اولويت پژوهش در ادبيات معاصر، تمركز بر ادبيات داستاني و تعيين فراگيرترين عناوين متمركز دانست.

مسئول گروه فرهنگ و ادبيات افزود: الگوي متعالي اواخر قرن 19و اوايل قرن 20 الگويي بود كه ادبيات را به خاطر خودش يا به عبارت ديگر "مطالعه متن به خاطرمتن " مطالعه كرد كه اين دريافت در آن زمان بسيار مهم و ارزشمند بود.

دكتربهزاد بركت به تغيير پارادايم و الگوي سنتي و بروز الگوي جديدي از ادبيات در سال هاي 1930 به بعد اشاره كرد وگفت: در اين سال ها ادبيات به عنوان يك گفتمان فرهنگي معرفي و تلاش مي شود رابطه فرهنگ با عرصه هاي ديگربررسي شود.

وي آسيب شناسي فرهنگي، رديابي و شناسايي مبهمات ومعضلات و انتخاب راه حل مناسب را ازجمله اهداف پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برشمرد و تبيين نسبت ميان ادبيات وفرهنگ و تناسب چارچوب مطالعات فرهنگي با اهداف پژوهشگاه را از جمله پيش فرض هاي شكل گيري گروه فرهنگ و ادبيات ذكر كرد.

کد خبر 206666

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha