۱۰ خرداد ۱۳۹۲، ۱۶:۴۲

طهماسبی خبر داد:

رشد 10 برابری تعداد بیماران کلیوی در استان زنجان

رشد 10 برابری تعداد بیماران کلیوی در استان زنجان

زنجان - خبرگزاری مهر: رئیس انجمن بیماری های کلیوی استان زنجان گفت: تعداد بیماران کلیوی استان زنجان در مقایسه با سال 80، 10 برابر رشد دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا طهماسبی ظهر جمعه در گردهمایی اعضای کمیته های ده گانه انجمن کلیوی استان زنجان، افزود: هم اکنون برای یک هزار و 170 بیمار کلیوی در استان پرونده تشکیل شده است که خدمات مورد نیاز به آنان ارائه می شود.

وی ادامه داد: تاکنون 580 بیمار کلیوی در استان پیوند کلیه شده اند و 330 نفر نیز تحت مراقبت و پیشگیری قرار دارند.

رئیس انجمن بیماری های کلیوی استان زنجان افزود: 250 بیمار دیالیزی استان در هفت مرکز استان سه روز در هفته دیالیز می شوند .

طهماسبی افزود: با بهره برداری از مجتمع آموزشی، تحقیقاتی و پیشگیری از بیماری های کلیوی، برنامه ریزی ها و خدمات رسانی به جامعه هدف به نحو مطلوب تری انجام می شود.

همچنین رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان گفت: 90 درصد بیماران کلیوی از آغاز و روند ابتلای خود به این نوع بیماری اطلاعی ندارند.
 
رحیم سروری  افزود: بر اساس آمار های اعلام شده یک هفتم مردم کشور به بیماری های کلیوی مبتلا هستند.

وی یادآورشد: شعار سال 2013 سازمان بهداشت جهانی (WHO) به موضوع مهم فشار خون نامگذاری شده است که در بروز بیماری های مختلف به ویژه نارسایی کلیوی نقش تعیین کننده ای دارد.

سروری افزود: ابتلای فرد به نارسایی کلیوی در نهایت به دیالیزی شدن فرد منجر می شود که سه روز در هفته باید در مراکز دیالیزی تحت درمان باشد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان گفت: در حال حاضر 80 درصد اعتبارات حوزه سلامت کشور به بیماری هایی همچون قلبی عروقی، فشار خون،دیابت و کلیوی هزینه می شود.

سروری زنجانی  اقتصاد سلامت را در جهان کنونی مهم عنوان کرد و افزود: 80 درصد از اعتبارات سلامت کشور صرف عوارض ناشی از چهار بیماری فشار خون، قلبی عروقی، دیابت و دیالیز می‌شود.

وی عدم تحرک و توجه به مباحث تغذیه زیستی از مهم‌ترین دلایل بروز چهار بیماری فشار خون، قلبی عروقی، دیابت و دیالیز است.

 دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان  به کاهش 3 درصدی آمار بیماری‌های عفونی در کشور اشاره کرد و ادامه داد: آمار ابتلا به چهار بیماری فشار خون، قلبی عروقی، دیابت و دیالیز 17 درصد افزایش یافته است.

سروری زنجانی افزود: میزان ابتلا به بیماری‌های متابولیک در کشور که نمی‌توان برای آنها کاری انجام داد در کشور رو به افزایش است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان میزان رشد بیماری کلیوی دیالیز غیر قابل برگشت را در کشور حدود 12 درصد اعلام کرد و آن را زنگ خطر و هشداری برای مسئولان کشور دانست.

سروری زنجانی افزود: سهم مردم در تامین هزینه‌های سلامت خود در حال حاضر بیش از 70 درصد بوده که بیانگر عدم تحقق برنامه پنجم توسعه کشور است.

وی بر افزایش سهم سرانه تولید ناخالص ملی در حوزه سلامت تاکید کرد و گفت: ایران جزو کشورهایی است که کم‌ترین هزینه را در این مورد در بخش سلامت می‌کند؛ به طوری که بعد از ایران فقط کشور پاکستان قرار گرفته است.

سروری زنجانی فشار خون را یکی از فاکتورهای مهم در بروز بیماری‌های کلیوی دانست و افزود: بین یک هفتم تا یک دهم از مردم ایران به این بیماری مبتلا هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان احداث مجتمع تخصصی، آموزشی، پیشگیری و تحقیقاتی انجمن کلیوی را موجب ارائه آموزش‌هایی برای پیشگیری از این بیماری اعلام کرد و گفت: ارائه خوراک علمی بدون شک در کاهش تعداد بیماران نقش ایفا می‌کند.

سروری زنجانی از ایجاد بخش فناوری توسط دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان در مجتمع تخصصی، آموزشی، پیشگیری و تحقیقاتی انجمن کلیوی خبر داد و افزود: دانشگاه توان ارائه کمک در این رابطه را با توجه به ظرفیت‌هایش دارد.

 

کد خبر 2066998

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha