محمدمهدي مجذوبي در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مصرف دارو در ایران بیش از استاندارد جهانی است به طوري كه ايران جزء20 کشور نخست دنیا در مصرف داروست.
مجذوبی اظهار داشت: متاسفانه مصرف خودسرانه دارو و به خصوص آنتی بیوتیک ها در استان همدان یک معضل اساسی است.
وی با اشاره به اینکه 50 درصد موارد مصرف آنتی بیوتیکها در جهان نابجا است، گفت: ایران بعد از چین دومین کشور مصرف کننده داروست.
وی با بیان اینکه در سال جاری کاهش مصرف دارو باید فرهنگسازی شود، گفت: مردم باید به جای اصرار به تجویز آنتی بیوتیک از پزشک خود سئوال کنند که آیا استفاده از داروهای آنتی بیوتیک برای بیمار ضرورت دارد یا خیر؟
ویروس سل نسبت به آنتی بیوتیک ها مقاوم شده است
وی ادامه داد: متاسفانه ویروس برخی بیماری ها از قبیل بیماری سل به دلیل مصرف بی رویه آنتی بیوتیک به داروهای موجود مقاوم شده و گاهی موجب از بین رفتن بیمار می شود.
محمدمهدی مجذوبی توقع و فشار بیمار به پزشک را برای تجویز دارو و آنتیبیوتیک از جمله مشکلات دانست و گفت: بسیاری از آنتی بیوتیکها تأثیری در درمان بیماریهای ویروسی ندارد و فرهنگ سازی برای مصرف بهینه آنتیبیوتیکها در طول سال ضروری است.
مجذوبي در خصوص تجویز و مصرف منطقي دارو با توجه به وضعيت موجود و اعمال تحريمها و تنگناها در كشور گفت: امسال باید حداقل 10 درصد مصرف آنتیبیوتیکها، مسکنها و کورتنها را کاهش دهیم.
مجذوبی با اشاره به اينكه در آسیا نيز بعد از كشور چین، ایران مقام دوم را دارد، گفت: در اين بين داروهای مسکن و آنتیبیوتیکها بیشترین میزان مصرف خودسرانه دارو را تشکیل میدهند.
مصرف داروهای تزریقی در ایران چهار برابر سرانه مصرف این داروها در جوامع در حال توسعه است
وي ادامه داد: در کشور ما مصرف داروهای تزریقی چهار برابر سرانه مصرف این قبیل داروها در جوامع در حال توسعه است.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه بحث مقاومت میکروبی تهدید جهانی است، اظهار داشت: خطر کشندگی عفونتهای بیمارستانی و بروز عوارض جانبی و به خطر انداختن نظام سلامت از عوارض تجويز و مصرف غير منطقي داروها است.
مجذوبي افزود: حدود 10 تا 20 درصد بیماران بستری در بیمارستانها ناشی از عوارض دارویی عنوان شده است.
وی گفت: 30 درصد از عوارض دارویی در کشور ناشی از داروهای تزریقی است و از پنیسیلین به عنوان مهمترین داروی ایجاد حساسیت نام برده ميشود.
نظر شما