۱۲ خرداد ۱۳۹۲، ۸:۲۵

گزارشی برای یک رئیس جمهور؛

کاندیداهای ریاست جمهوری این گزارش را بخوانند/دغدغه هایی که دیده نشد

کاندیداهای ریاست جمهوری این گزارش را بخوانند/دغدغه هایی که دیده نشد

24 خرداد ماه سرانجام ماراتن بزرگ انتخابات ریاست جمهوری در ایران به ایستگاه آخر می رسد. در این مدت کاندیداها با حضور در برنامه های تلویزیونی و رادیویی وعده هایی برای حل مشکلات مردم دادند که اغلب این وعده ها در چارچوب حل مشکلات اقتصادی مردم بود.

به گزارش خبرنگار مهر، وعده های کاندیداها در حالی مطرح می شد که صحبت با شهروندان و صاحبنظران نشان می دهد، دغدغه های شهروندان با آنچه کاندیداها می گوید تفاوت دارد و مشکلاتی مانند اعتیاد، نظام آموزشی، محیط زیست ، واسطه ها در محصولات کشاورزی ، مشکلات حقوقدانان ، گردشگری و... مهمترین دغدغه های هموطنان و صاحب نظران است. از سوی دیگر به این موضوعات در برنامه های کاندیداها توجه جدی نشده است.

خبرگزاری مهر در گفتگو با شهروندان و صاحب نظران به مهمترین مشکلات موجود در جامعه پرداخته که خواندن آن به هشت کاندیدای ریاست جمهوری توصیه می شود.

 

علی اصغر کاکوجویباری ، کارشناس آموزشی:

یکی از دغدغه های رئیس جمهور آینده در نظام تعلیم و تربیت باید احیای پیش دبستانی ها به عنوان یکی از گام های تحول در سیستم آموزشی کشور باشد  که در حال حاضر با اجرای نظام جدید آموزشی، آموزش پیش دبستانی در مدارس متوقف شده است.

اجرای نظام جدید آموزشی در سال تحصیلی 92-91 که منجر به حذف پیش دبستانی از مدارس شد، لطمات جبران ناپذیری را به سیستم آموزشی کشور وارد کرد. پیش دبستانی مقطع بسیار حساسی در بحث آموزشی و تعلیم و تربیت کودک است و به همین دلیل مجلس شورای اسلامی مصوب کرد که آموزش و پرورش مسوولیت آموزش کودکان را از مهدکودک تا پیش دبستانی را برعهده گیرد.اجرای شتاب زده نظام آموزشی جدید که در نهایت منجر به اضافه شدن یک پایه به مقطع ابتدایی شد، منجر به حذف پیش دبستانی از مدارس کشور شد. .

عبدالصمد خرمشاهی ، حقوقدان:

رئیس جمهور آینده باید از یک تیم مشاوره حقوقی قوی در کنار خود استفاده کند. تمام کارهای رئیس جمهور مرتبط با قانون است. در صحبت هایش هم باید از نظر کارشناسان حقوقی استفاده کند زیرا ممکن است برخی صحبت ها با تبعات حقوقی برای رئیس جمهور روبه رو شود. متاسفانه در دولت های قبلی به موضوع مشاور حقوقی کمتر توجه شد و رئیس جمهور بیشتر درگیر مسایل سیاسی بود.هر اقدامی که رئیس جمهور انجام می دهد و هر حرفی که می زند تبعات حقوقی دارد.

رئیس جمهور آینده باید رعایت قانون را در عمل مدنظر داشته باشد و این امکان وجود ندارد مگر استفاده از حقوقدانان در کنار خود. اما از رئیس جمهور آینده انتظار داریم که به لایحه سازمان ملی وکلا توجه ویژه ای داشته باشد. کانون وکلای دادگستری یک نهاد مدنی مستقل است که امور مالی اش را خودش تامین می کند. نباید اجازه داد استقلال 100 ساله کانون خدشه دار شود. سازمان ملی وکلا با روح استقلال کانون وکلا در تعارض است. به نفع جامعه و دولت است کخ کانون وکلا مستقل باشد .

محمد جواد محمدی زاده، رئیس سازمان محیط زیست محیط زیست:

انتظار داریم دولت آینده موضوع محیط زیست را به عنوان  یک موضوع فرابخشی در اولویت های کاری خود قرار دهد و حمایت از برنامه های محیط زیست را آنچنان که رهبر معظم انقلاب تأکید کرده اند در دستور کار خود قرار دهند.موضوع محیط زیست در طول تاریخ گذشته همواره مظلوم بوده و همچنان این مظلومیت ادامه دارد . قطعاً باید کاندیداها اولویت های زیست محیطی را در برنامه هایی که ارائه می دهند بیش از گذشته رعایت کنند.وعده های کاندیداها نباید تنها جنبه تبلیغاتی داشته باشد .  

شعار های زیست محیطی  که کاندیداها می دهند اگر به معنای بیان افق و دورنمای حرکت و فعالیت باشد بسیار خوب و تأثیر گذار است حتی در اقبال عمومی انها برای کسب آرا ولی اگر این شعارها بدون پشتوانه و در نظر گرفتن مقتضیات باشد قطعاً مردم هم تشخیص می دهند که این وعده ها عملیاتی نمی شود بنابراین به آن اهمیتی نخواهند داد.کاندیداها بهتر است تنها برنامه های عملیاتی خود را عنوان کنند و عده های  کلان را بگذارند برای هنگامی که به مسئولیت رسیدند.آلودگی هوا مهمترین معضل محیط زیستی که باید کاندیداها در اولویت برنامه های خود قرار دهند.

اسماعيل قادري، عضو هيات علمي دانشگاه علوم تحقیقات:

صنعت گردشگری به اصلاح ساختار و جایگاه سازمانی منسجم و کارآمد نیازمند است و باید به عنوان یک سازمان مستقل بتواند فعالیت کند نه اینکه به عنوان یک بخش کوچک از یک سازمان عریض و طویل دیده شود.هویت هر فعالیتی را سازمان و تشکیلات آن تعیین می کند. بخش گردشگری کشور در تنگناهای سازمانی که از سال 82 تشکیل شد گم شده است و قبل از آن تشکیلات منسجمی وجود نداشت.

منتها در یک دوره آن هم در فاصله سالهای 76 تا 79 قرار بود فعالیت منسجم تری داشته باشد اما به سرانجام نرسید. اما اکنون نمی تواند بین سازمانهای مختلف مرتبط و غیر مرتبط با گردشگری هماهنگی ایجاد کند به همین دلیل از انجام بسیاری از کارها ناتوان است.اگر صنعت گردشگری دارای جایگاه قدرتمند باشد می تواند کلیه امور تصدی گری را به بخش خصوصی واگذار کند. چرا که اکنون صنعت گردشگری دولتی شده است و بهترین هتلها و قدرتمند ترین آژانسهای گردشگری در اختیار دولت است.اکنون آژانس مسافرتی بخش خصوصی با آژانس مسافرتی دولتی زمین تا آسمان متفاوت است و بخش خصوصی توان رقابت با آن را ندارد.

محمدرضا فاتحی، کشاورز اصفهانی:

رئیس جمهور آینده بهتر است قبل از شروع کارش یک روز را در کنار کشاورزان سپری کند تا با مشکلات آنها آشنا شود. هر کاندیدا قبل از انتخابات وعده هایی را درباره بهبود وضع کشاورزان می دهد که پس از انتخاب شدن این وعده ها فراموش می شود. همه کاندیداها تصور می کنند خرید محصولات کشاورزی مشکل عمده کشاورزان است. در حال حاضر کمبود آب به خصوص در مناطق گرم و خشک که بسیاری از زمین ها به خاطر کمبود آب بایر شده اند. موضوع دیگر قیمت بالای بذر و کودهای شیمیایی است. حال اگر از این مشکلات بگذریم نوبت به قیمت خرید محصولات می رسد.

آقای رئیس جمهور اگر می خواهی کشاورزان دلگرم به کار بر روی زمین شوند مشکلات آنها را حل کن. چرا کسی با واسطه ها در حوزه فروش محصولات کشاورزی و یا لبنی برخورد نمی کند حذف این واسطه ها می تواند بسیاری از مشکلات را حل کند. زحمت را کشاورز می کشد. هزینه را شهروندان می پردازند اما دلال ها سود می برند.کاش رئیس جمهور یک روز در ماه را با نمایندگان کشاورزان می گذراند تا با مشکلات آنها آشنا شود.

دکتر علی قدمی ، روانشناس:

رئیس جمهور آینده باید از تیم مشاوران روانپزشک و روانشناس استفاده کند. در حال حاضر با اقدامات روانی می توان بساری از مشکلات را حل کرد. این تیم باید دغدغه های روانی افرادجامعه را مرد بررسی قرار دهد. دغدغه هایی مانند مشکلات مالی، ازدواج، بیکاری ، تورم و... که باعث شده آستانه تحمل افراد جامعه کاهش یابد و در برابر هر مشکلی از خود واکنش نشان دهند. امنیت شغلی ، اقتصادی  و اجتماعی در جامعه در سطح متوسط نسبت به بالا است. اما متاسفانه احساس امنیت پائین است.

این بزرگترین مشکل جامعه در بحث روانی است. رئیس جمهور آینده باید در این زمینه به دسته بندی افراد جامعه پرداخته و برای هر دسته برنامه ویژه ای داشته باشد. چرا مرد پرخاشگر شده اند، چرا اخلاق کمرنگ شده است، چرا احساس امنیت کاهش یافته است، چرا مردم به وعده های کاندیدا ها اعتماد ندارند. اینها پرسش هایی است که تیم مشاور رئیس جمهور آینده باید برای آنها پاسخ و راه حل پیدا کند.

محسن شهبازی، بازنشسته:

قشر بازنشسته و مستمری بگیر جامعه قشر خسته جامعه هستند. یعنی این افراد در حد توان کار کرده و حالا نیاز به استراحت دارند. حال رئیس جمهور آینده می داند چند درصد بازنشسته های کشور در حال استراحت هستند؟ شاید این آمار کمتر از یک درصد باشد.

بازنشسته ها در حال حاضر یا در آژانس کار می کنند، یا نگهبان هستند و یا آبدارچی یک شرکت می باشند تا در کنار حقوق بازنشستگی بتوانند امورات زندگی خود را بگذرانند. حالا این حقوق بخور و نمیر هم مثل نوار قلب همیشه در نوسان است. اغلب کاندیداها در سن بازنشستگی قرار دارند و به خوبی می توانند مشکلات ما را در ک کنند. یک بازنشسته نباید دیگر دغدغه درآمد و مشکلات مالی داشته باشد.

دکتر مجید ابهری، آسیب شناس:

باید رئیس جمهور آینده به مهمترین معضل موجود در جامعه یعنی اعتیاد توجه ویژه ای داشته و مهمترین برنامه خود را برای حل آن در نظر بگیرد. اعتیاد افراد بسیاری به خصوص جوانان را درگیر خود کرده و از نیروی کار جامعه کاسته است.

باید یک کارگروه ویژه آسیب های اجتماعی در کشور تشکیل شود تا 22 دستگاه مرتبط با آسیب های اجتماعی  زیر نظر این کارگروه کار کنند.کاش کاندیداها یک مناظره با آسیب شناسان برگزار می کردند و به ارائه برنامه های خود برای حل معضلات اجتماعی می پرداختند.

زهرا ، خانه دار:

رئیس جمهور مرد است و از مشکلات زنان به خصوص زنان سرپرست خانوار بی اطلاع. من دو فرزند دارم و همسرم فوت کرده است. به جای اینکه به عنوان مادر در کنارشان باشم باید صبح تا شب کار کنم تا مخارج آنها را تامین کنم.

با این وضعیت فرزندان که از نعمت پدر محروم هستند . من را هم نمی بینند و محبت مادر را در تامین مخارج می بینند. با این توضیح چه تضمینی وجود دارد که فرزندان من به اعتیاد ، فساد و ... کشیده نشوند؟ کاش مشکلات ما هم دیده می شد.

--------------------------------

گزارش از محمدغمخوار

کد خبر 2067793

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha