محمد باباپور در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید به حرکت جهادگونه مسکن مهر در خانه دار کردن قشر کم درآمد جامعه، تصریح کرد: با این وجود با بررسی کارشناسی مکانهای در نظر گرفته شده برای مسکن مهر مشاهده می شود که مکان یابی مناسبی انجام نشده است.
وی با یادآوری اهمیت مطالعات زمین شناسی، تاکید کرد: مهمترین مشکل، انتخاب حواشی شهرها و تپه ماهور برای ساخت مسکن است.
باباپور متذکر شد: ضعف مطالعات موجب شده است زمینهایی برای ساخت مسکن در نظر گرفته شود، که از نظر ساختار زمین شناسی مناسب احداث مسکن نیست.
ناظر فنی ساختمان تصریح کرد: نمونه این ضعف در واحدهای شام اسبی و پیله سهران مشاهده می شود که به نظر می رسد با وجود انجام مطالعات، ضعف مطالعات زمین شناسی در انتخاب مکان مشهود است.
بالا بودن سطح آبهای زیرزمینی در پروژه مسکن شام اسبی
وی ادامه داد: مطالعات صورت گرفته پاسخگوی جزئیات نبوده و به عنوان مثال برای نیازمندیهای ساخت و ساز در برخی مواقع پاسخ فنی ندارد.
باباپور تاکید کرد: به عنوان مثال سطح آبهای زیرزمینی در پروژه مسکن مهر شام اسبی بالا است و با حفر یک متر می توان به آب رسید.
به گفته کارشناس ساختمان مشابه این مشکل در پروژه کوثر و پیله سهران نیز دیده می شود که حتی روند ساخت و ساز را نیز با مشکل مواجه کرده است.
بافت فرسوده فرصت ممتاز احداث مسکن
عضو نظام مهندسی استان با بیان اینکه به جای انتخاب حواشی شهر، بافت فرسوده فرصت ممتازی برای احداث مسکن ایجاد کرده است، متذکر شد: با ارائه تسهیلات مناسبتر احداث بخش قابل توجهی از مسکن مهر در بافت فرسوده شهر اردبیل ممکن بود.
وی افزود: این مهم می توانست در هزینه احداث زیر ساختهایی مانند مدرسه، مسجد، درمانگاه و فضای سبز صرفه جویی قابل توجهی را موجب شود.
باباپور تصریح کرد: با وجود اینکه مسکن مهر برای خانه دارکردن قشر کم درآمد در نظر گرفته شده است، اما هزینه زیرساختها از خود شهروندان مطالبه می شود.
این کارشناس معتقد است رونق ساخت و ساز بافت فرسوده جایگزین مناسبی برای احداث مسکن در حواشی شهرها است.
نظر شما