به گزارش خبرگزاری مهر، فراز امامی در بازدید استاندار مازندران و رئیس سازمان تدارکات پزشکی و جمعی از مدیران استان مازندران از کارخانه فرآوری گیاهان دارویی سهاجیسا از زیرمجموعه هلالاحمر، خاطرنشان کرد: با فرآوری بیش از 40 نوع گیاه دارویی 120 عصاره گیاهی به عنوان ماده اولیه برای تولید انواع داروهای گیاهی و مواد آرایشی بهداشتی مثل انواع شامپوها و کرمهای زیبایی فعالیت میکند.
امامی با تأکید براینکه برای ارتقای صادرات باید رو به تولید محصولات نهایی بیاوریم، افزود: به مرور سعی میکنیم با استفاده از عصارهای گیاهی محصولاتی مانند قرص، کرمهای درمانی و انواع شربت را تولید و نیاز بازار داخلی را تأمین کنیم.
مدیرعامل شرکت فرآوری گیاهان دارویی سهاجیسا اضافه کرد: اکنون 24 نوع عصاره خشک، 24 نوع عصاره پروفیلن، 5 نوع عصاره روغنی، 4 نوع عصاره غلیظ، 15 نوع عصاره الکلی و 12 نوع عصاره گلیسرینه در این شرکت فرآوری و تولید میشود که هر یک کاربردهای خاص خود را دارد.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی براینکه چه میزان از گیاهان دارویی از داخل کشور تأمین میشود، افزود: با توجه به تنوع آب و هوایی کشور همه نیازهای خود را در داخل تأمین میکنیم که بخشی از آن را به صورت تازه از استان مازندران تهیه کرده و در سیستم دستگاههای خشک کن اتوماتیک برای تولید عصاره استفاده میکنیم.
امامی افزود: برخی از گیاهان دارویی که در مناطق گرمسیر میرویند از شهرهای مانند شیراز و همدان تهیه میشوند که عمده محصولات به صورت خشک به این شرکت حمل میشوند.
وی با تأکید بر اینکه صادرات عصارههای گیاهی و سایر محصولات میتواند به تقویت شرکتهای صنعتی کمک کند، افزود: به عنوان مثال 6 نوع عصاره را به عنوان نمونه به کشور دانمارک صادر کردهایم که مورد تأیید قرار گرفته و اکنون در مرحله عقد قرارداد هستیم و ایران میتواند بازار خود را به کشورهای حاشیه خلیج فارس و همسایه گسترش دهد.
امامی بالا گرفتن تب مصرف گیاهان دارویی را یکی دیگر از دلایل افزایش تقاضا در بازار برشمرد و گفت: اکثر کشورهای اروپایی سعی میکنند تا از عصارههای گیاهی به جای مواد شیمیایی برای تولید داروهای خود استفاده کنند و اکنون 70 درصد داروهای تولیدی در آلمان برگرفته از عصارههای گیاهی است.
وی تصریح کرد: ایجاد معاونت طب سنتی در وزارت بهداشت و قرار گرفتن تعداد زیادی از داروهای گیاهی در لیست بیمه نیز نشانگر اهمیت سیستم سلامت کشورمان به این حوزه است.
همچنین ظاهر رستمی رئیس سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلالاحمر از 70 درصد بازار تولید عصاره گیاهان دارویی در اختیار هلالاحمرخبر داد و گفت: مجوز 120 نوع عصاره گیاهان دارویی را در اختیار داریم که این رقم تا پایان سال به 150 رقم افزایش مییابد و 70 درصد بازار تولید و فروش عصاره گیاهان دارویی در اختیار سها جیسا است.
وی در این بازدید اظهار داشت: 70 درصد بازار تولید و فروش عصاره گیاهان دارویی در اختیار شرکت صنعت و فرآوری گیاهان دارویی هلال احمر است و 20 درصد بقیه بازار در اختیار رقبای داخلی و 10 درصد هم مربوط به واردات است.
رستمی با اشاره به اینکه سازمان تدارکات پزشکی 5 شرکت تولید دارو و تجهیزات پزشکی را در زیر مجموعه خود دارد افزود: سرنگ، آنژیو کت، صافی دیالیز صد قلم دارو در بخش جامدات و مایعات و تولید صد نوع عصاره گیاهی از فعالیت شرکتهای زیرمجموعه این سازمان است.
به گفته وی، در حال حاضر در ایران و کشورهای دنیا میل به استفاده از عصاره گیاهان دارویی افزایش یافته و این عصارهها علاوه بر تولید انواع داروها در تولید مواد آرایشی و بهداشتی نیز نقش دارند.
رستمی با اشاره به اینکه این شرکت تاکنون در راستای تولید خام مانند عصاره گیاهان دارویی فعالیت میکرد افزود: از دو سال اخیر تولید محصولات نهایی مانند دو نوع پماد، کامومیل و کالاندولا که برای درمان سوختگی و التهاباتی پوستی کاربرد دارد را در دستور کار قرار داد و تا پایان سال نیز چهار نوع قرص گیاهی برای درمان پروستات، درمان گرگرفتگی و افزایش تعریق، درمان بیماریهای گوارشی و قرص گلساعتی به عنوان آرامبخش وارد بازار خواهد شد.
وی همچنین تولید دمنوشهای گیاهی را یکی دیگر از نکات جدید در این شرکت عنوان کرد و افزود: با توجه به خواص درمانی دارویی گیاهان و در حین حال کمبود وقت در بین کارمندان 12 نوع دمنوش چای سبز، چای ترش، گل رائی، چای نعناع، دارچین، گزنه، بابونه، آویشن و... را ابتدا به طور محدود تولید و در خانواده هلالاحمر توزیع کردیم که تا پایان سال این دمنوشها وارد بازار خواهد شد.
رستمی اظهار امیدواری کرد: با حمایت سازمانهای صنعتی و اختصاص وامهای کمبهره بتوان فعالیتهای این گونه شرکتها را گسترش داد تا علاوه بر جلوگیری از واردات بتوان این محصولات را صادر کرد
نظر شما