۱۳ خرداد ۱۳۹۲، ۱۴:۰۷

ادامه حواشی جشنواره نمایشنامه‌نویسی

ترک جلسه خبری به دلیل نبود فضای گفتمان/ اعلام نام"مگافونیا" به عنوان برگزیده

ترک جلسه خبری به دلیل نبود فضای گفتمان/ اعلام نام"مگافونیا" به عنوان برگزیده

نشست رسانه‌ای دبیر نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی با اهالی رسانه در حالی برگزار شد که بر خلاف مراسم اختتامیه، نام میلاد حسینی نویسنده "مگافونیا" به عنوان نمایشنامه‌نویس برتر اعلام شد اما به دلیل نبود فضای مناسب برای گفتگو خبرنگاران مجبور به ترک این نشست شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست رسانه ای علی ایزدی دبیر نخستین جشنواره ملی ادبیات نمایشی که صبح امروز دوشنبه 13 خرداد در توضیح حاشیه های پیش‌آمده به خاطر حذف جایزه اول نمایشنامه‌نویس برتر در اختتامیه این جشنواره تشکیل شده بود، با حضور اهالی رسانه در محل بنیاد ادبیات نمایشی برگزار شد.

در این نشست رسانه ای دبیر جشنواره با اشاره به اینکه داوران این جشنواره نمی توانند همه نمایشنامه های به صحنه رفته را در خاطر داشته باشند و پیش آمدن این اتفاقات طبیعی است عنوان کرد: ما در حال بررسی و پیگیری هستیم تا طبق قانون جشنواره عمل شود و اگر برایمان محرز شود که سه نمایشنامه دیگر قبلا اجرای عمومی رفته اند آنها را هم از لیست تقدیری‌ها خارج می کنیم.

"مگافونیا" به عنوان برگزیده اول نخستین جشنواره نمایشنامه نویسی اعلام شد

ایزدی ادامه داد: برخی از خبرگزاری ها در خبرشان نوشته بودند که من گفته ام برنده اول، نمایشنامه ای از شهرستان بوده است در صورتی که من هیچگاه این حرف را نزدم. نمایش برگزیده جشنواره "مگافونیا " نوشته میلاد حسینی بوده است که دو روز قبل از اختتامیه دوستان ما خبردار شدند که اجرای این نمایش به تازگی در تالار محراب به پایان رسیده است. بنابراین با توجه به قانونی که در فراخوان آمده است اگر مشخص شود نمایشنامه ای اجرای عمومی رفته و یا در جشنواره ای شرکت کرده است آن متن از جشنواره خارج می‌شود.

وی افزود: نمایشنامه" مگافونیا" متن بسیار خوبی دارد و در هر دور داوری جزو نمایشنامه های انتخابی از طرف داوران بود اما به دلیل اینکه اجرای عمومی داشته است ما مجبور شدیم طبق قانون جایزه را به او اهدا نکنیم. این مطالب را به میلاد حسینی هم گفته ام.

وی درباره سه متن نمایشی دیگری که در جشنواره تقدیر شده اند اما پیش از این به اجرای عمومی در آمده و یا در جشنواره دیگری تقدیر شده اند، پاسخ داد: هنوز برای ما این تخلف محرز نشده است. ما بعد از جشنواره فرصت نداشتیم تا صحت این ادعاها را ثابت کنیم. چون داوران ما نمی توانستند همه نمایشنامه های اجرا شده را به یاد داشته باشند.

دبیر جشنواره ملی نمایشنامه‌نویسی در پاسخ به این سوال که قبل از جشنواره باید مشخص می شد که چه متن هایی اجرا رفته اند، گفت: ما متوجه نشدیم که این متن ها قبلا اجرا رفته اند چون تعداد متون بیش از 400 نمایشنامه بوده است. هر جشنواره قوت و ضعف هایی دارد اما من قبول نمی کنم که این جشنواره به خاطر اینکه متوجه نشده برخی کارها اجرا رفته اند و اینکه نام نفر اول را به این دلیل که از قانون تخطی کرده، اعلام نکرده و در نتیجه عملکرد ضعیفی داشته است.

ایزدی درباره اینکه چرا نام میلاد حسینی در اختتامیه اعلام نشده و اینکه چرا هیات داوران اعلام نکردند که هیچ اثری شایسته دریافت جایزه اول نبوده است، توضیح داد: چرا باید نام کسی را که قرار نیست جایزه بگیرد اعلام می کردیم. در ضمن من هیچ گاه نگفتم که نفر اول از شهرستان بوده است نه تهران. اگر هم قرار می شد هیات داوران برنده اول نداشته باشد این شائبه به وجود می آمد که ما نخواسته ایم 12 میلیون جایزه را اهدا کنیم.

فرصت پیگیری اینکه آثار تقدیر شده اجرای عمومی رفته اند یا نه را نداشتیم

وی در طول این نشست رسانه ای با تاکید بر اینکه این جشنواره در همه مراحل قانونی عمل کرده است، عنوان کرد: طی نامه ای از طرف حمید شاه آبادی قرار است این جریان پیگیری شود. به دلیل اینکه ما مشغله کاری بسیاری داریم در طول این چند روز که از اختتامیه گذشته است فرصت نکردیم این مسئله را پیگیری کنیم که آیا اجرا شدن چند نمایشنامه دیگر که مورد تقدیر قرار گرفتند صحت دارد یا خیر.

دبیر جشنواره در طول این نشست خبری حاضر به قبول این مطلب نشد که در برگزاری این جشنواره غیر قانونی عمل کرده است. ایزدی مدام بر این نکته اصرار داشت که تا کنون فرصت نکرده اند تا اجرا شدن چند نمایشنامه تقدیری دیگر را پیگیری کنند.

ایزدی درباره این مطلب که در فراخوان جشنواره قید نشده بود که آثار بعد از ارائه به جشنواره نمی‌توانند اجرای عمومی داشته باشند و نمایشنامه "مگافونیا" بعد از ارائه به دبیرخانه برای اجرای عمومی ارائه شده بود و با توجه به این شرایط می‌توانست به عنوان اثر برگزیده جشنواره معرفی شود، توضیحی ارائه نداد و با این موضوع مخالف بود.

ترک نشست خبیر به دلیل نبود فضای گفتمان

دبیر نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی مسائل مطرح شده در این نشست را تعبیر شخصی خبرنگاران قلمداد می‌کرد و معتقد بود که تا زمان برگزاری اختتامیه هیچ اثری نباید اجرای عمومی رفته باشد نه تا قبل از ارسال اثر. وی در عین حال تاکید داشت که خبرنگاران قصد ایجاد تشنج در فضای خبری را دارند و با اعمال فشار می خواهند عملکرد دبیر و جشنواره را ضعیف جلوه دهند.

به وجود نیامدن فضای مناسب برای گفتگو و برخورد نامناسب ایزدی در طول این نشست خبری با خبرنگاران و محکوم کردن آنها به دلیل انتشار نام نمایشنامه نویس برتر و قبول نکردن این نکته که در برگزاری این جشنواره بی تجربگی صورت گرفته باعث شد که اهالی رسانه جلسه خبری را ترک کنند.

کد خبر 2069162

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha