به گزارش خبرنگار مهر، سعید جلیلی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ظهر امروز در همایش دانشگاهیان ستاد انتخاباتی جلیلی در تالار علامه امینی دانشگاه تهران گفت: یکی از دغدغه ها و دعای همیشه کسانی که در مسیر علم بوده اند این است که نکند علمی که آنها در مسیر آن تحقیق می کنند، علم مفیدی نباشد؛ تعابیر زیادی در آموزه های دینی بر علم مفید و نافذ تاکید دارد که منتهی به تعالی و پیشرفت شود.
وی با اشاره به اینکه فردا سالگرد ارتحال امام بزرگ ماست افزود: بزرگترین هنر امام این بود که علم را مفید و نافذ کرد و آن را به صحنه سیاست، اجتماع و شئون زندگی آورد و نشان داد که اگر ظرفیت معارف آزاد شود می تواند در دنیا چه انقلابی ایجاد کند.
این کاندیدای ریاست جمهوری ادامه داد: امام فقه جواهری را بین جامعه و مردم آورد و معارف را مبنای ساخت یک تمدن اسلامی قرار داد، جهان شاهد بود آن گاه که علم به صحنه اجتماع بیاید چه ظرفیت عظیمی را آزاد خواهد کرد.
جلیلی گفت: آنچه در مباحث انتخاباتی از سوی ما تحت عنوان اولویت ها مطرح شد این است که منتخب مردم سازوکارهایی را فراهم کند که ظرفیت آحاد ملت آزاد شود؛ یکی از کسانی که در این زمینه می تواند به کمک دولت بیاید اهل علم در حوزه و دانشگاه هستند.
وی خاطر نشان کرد: اگر می خواهیم به سمت پیشرفت مبتنی بر آموزه های دینی پیش رویم و ظرفیت های کشور در حالی آزاد شوند که نه منفعل و نه منحرف شوند باید ظرفیت دانشگاه به عنوان موتور محرک این کار، از این دو آسیب مصون بماند و جامعه را در این زمینه فعال کند.
وی با اشاره به اینکه علوم باید در جهت آنچه که ما برای ساخت تمدن اسلامی نیاز داریم جهت پیدا کند، عنوان کرد: در پیام های امام به خصوص در سالهای آخر عمر ایشان پیام های بسیاری در این زمینه خطاب به علما و فضلا تاکید شده است.
جلیلی گفت: باید این باور را داشته باشیم که اگر از این ظرفیت به خوبی استفاده کرده و به خوبی از دو آسیب انحراف و انحلال آن را مصون نگه داریم، یک حیات جدید و امیدی تازه برای جامعه بشری ظهور پیدا خواهد کرد.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه اگر می گوییم علم باید مفید و در جهت رفع مشکلات جامعه باشد، دولت وظیفه دارد که مشوق این امر بوده نه مانعی بر سر آن باشد، ادامه داد: وظیفه مهم دولت این است که اجازه دهد ظرفیت دانشگاه و دانشگاهیان آزاد شده تا بتواند جهان دیگری را ایجاد کند.
جلیلی گفت: خود علم هم باید در جهت مسائل واقعی جامعه جهت پیدا کرده و پاسخگوی سوالات و نیازهای حقیقی باشد که محل این کار دانشگاه است.
وی با بیان اینکه نباید تمام ظرفیت این فرصت صرف بحث هایی شود که در پایان نتیجه ای ندارد افزود: در چنین شرایطی است که علم به عمل نزدیک شده و تحقق پیدا می کند؛ یکی از مهمترین آسیب ها این است که حوزه دولت از حوزه علم در دانشگاه و حوزه جدا باشد و برای بروز علم نافذی که ایجاد شده در دولت هیچ جایگاه و سازوکاری وجود نداشته باشد.
این کاندیدای ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: نمی شود در یک ظرفیت هزینه کنیم و در عمل کار دیگری انجام دهیم که این دو امر با هم هیچ ارتباطی نداشته باشند.
به گزارش مهر در این بخش از سخنان سعید جلیلی یکی از دانشجویان دختر حاضر در سالن به جلوی تریبون آمد و در حالی که قرآن در دست داشت خطاب به جلیلی گفت: ما آمده ایم اینجا لپ کلام را از شما بشنویم، ناموس ما وطن است، ما رئیس جمهوری می خواهیم که جان فدای رهبری باشد؛ این راه، راه خطرناکی است، شما را قسم می دهیم که بگویید آیا در موضوعات اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و ... قسم می خورید که جان سپرده سید علی باشید یا نه؟
این دانشجو پس از پایان سخنان خود قرآنی که در دست داشت به جلیلی هدیه کرد.
در ادامه سعید جلیلی عنوان کرد: صحبتی که این دانشجو انجام داد بسیار دقیق بود، اگر ما می خواهیم به سوی یک تمدن سازی جدید بر اساس الگوی ناب اسلام برویم، باید به گونه ای باشد که تمام اقتضائات این مسیر را باور داشته و آن را دنبال کنیم.
جلیلی ادامه داد: آنچه ما تحت عنوان الگوی جهان ناب مطرح می کنیم در یک کلام ولایت مطلقه فقیه است.
وی با بیان اینکه باور داریم که این یک مبنای عمیق دینی دارد و الگوی بسیار مترقی است ادامه داد: این تجربه را داریم که در سی و چهار سال گذشته هر قدر پیشرفت و موفقیت داشتیم، این موفقیت مرهون پیروی از نگاه ولی فقیه بوده است و هرجا کاستی داشتیم در نتیجه زاویه و انحرافی بوده که از این مسیر پیدا کردیم و در همان جا متوقف شدیم.
جلیلی با بیان اینکه دغدغه به حق مردم که انتخاب اسلام ناب و ولایت فقیه است گفت: در مسیری که به سمت تعالی و پیشرفت است، لغزشگاه های فراوانی وجود دارد، دعا کنیم همه کسانی که می خواهند صادقانه در این مسیر حرکت کنند دچار لغزش نشوند.
وی افزود: در کنار این مسئله همچنان که می گوئیم باید نسبت به مباحث مختلف هوشیار بود، نظارت مستمر و پیگیری نیز یکی از مباحث مهم است؛ هرکس در هر کار و منسبی باشد باید بداند که انتخاب مردم انتخاب گفتمان ناب است.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پایان عنوان کرد: حرکت انتخابی کار مجموعه و جبهه ای است که می خواهد گفتمان را دنبال کند و فقط یک نفر در جلوی مسیر به عنوان تابلو مطرح می شود؛ باید در این زمینه هوشیار بود و دچار انحراف نشد.
به گزارش مهر، سعید جلیلی پس از پایان سخنانش خطاب به دانشجویی که در میان سخنرانی وی به او قرآن هدیه کرد، یک قرآن دیگر هدیه داد.
نظر شما