۱۴ خرداد ۱۳۹۲، ۰:۳۲

روحانی در شبکه خبر:

اختیارات قانونی رئیس جمهور متناسب با مسئولیت اوست / همسایگان در سیاست خارجی اولویت دارند

اختیارات قانونی رئیس جمهور متناسب با مسئولیت اوست / همسایگان در سیاست خارجی اولویت دارند

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اختیارات پیش بینی شده در قانون اساسی را متناسب با مسئولیت های رئیس جمهور خواند و گفت: در برخی مواقع باید موضوعات را از طریق هماهنگی با سایر قوا و بعضا با استمداد از رهبری پیش برد اما افکار عمومی در این زمینه همواره تاثیرگذار هستند.

به گزارش خبرنگار مهر حجت الاسلام حسن روحانی، امشب با حضور در برنامه انتخاباتی 30 دقیقه ای شبکه خبر به سوالات مجری این برنامه در موضوعات سیاست داخلی، سیاست خارجی، اقتصاد و فرهنگ پاسخ داد.

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به ظرفیت های پیش بینی شده در قانون اساسی اختیارات رئیس جمهور را در این حوزه رضایت بخش می دانید یا خیر اظهار کرد: قانون اختیارات رئیس جمهور را به طور مشخص تعیین کرده است و تناسبی بین مسئولیت و اختیارات وی قرار داده است که کار باید در این چارچوب انجام شود.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری افزود: تیم رئیس جمهور و توانمندی وی مشخص می کند که او باید با سایر قوا به چه شکل کار کند و در برخی موارد که به مشکل برمی خورد نیز از رهبری کمک بگیرد. اما در نهایت استفاده از اختیارات قانونی به توانمندی رئیس جمهور بستگی دارد.

وی در پاسخ به این سوال که مشخصه های مهم و انتخاب کابینه شما چیست تصریح کرد: معیار بنده راست گویی درست کرداری روشن نگری و آینده نگری است که به نظر من همه موضوعات در درست کرداری جمع می شود چون کسی که درست کردار باشد هم پاک دست است و هم تجربه کافی را دارد.

روحانی با بیان این که در کارکردن برای مردم بینش روش و تفکر درست اهمیت ویژه ای دارد در پاسخ به این سوال که آیا اسامی وزیران برخی وزارت خانه های کلیدی در دولتتان اعلام خواهید کرد یا خیر ادامه داد: بنده تا برگزاری انتخابات برخی شخصیت ها و افرادی که علاقه مند هستم با آنان کار کنم را معرفی خواهم کرد البته بخشی از این افراد مشخص شده اند و برخی دیگر را در حال مشخص کردن هستم تا زمان انتخابات قطعا نسبت به معرفی این افراد اقدام می کنم.

وی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر این که آیا از تکنوکرات ها در دولتتان استفاده خواهید کرد یا خیر خاطر نشان کرد: این کلمه برای افرادی به کار می رود که تخصص ویژه ای دارند و وقتی مسئولیتی در رده بالا را بخواهیم بر دوش کسی بگذاریم باید ویژگی های دیگر علاوه بر این موضوع در آن فرد وجود داشته باشد. البته از متخصصین برای امور خاص استفاده خواهد شد همانطور که ممکن است شما یک فرد خارجی را برای تکمیل طرحی در کارخانه ای به کارگیرید.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که کابینه شما با انتقادها چگونه برخورد می کند و آیا در دولتتان با منتقدین و مخالفان خود کارخواهید کرد یا خیر گفت: تیم کابینه با مدیرانی که در سراسر کشور به کارگرفته می شوند دو موضوع متفاوت است. مدیران می توانند منتقد و حتی مخالف باشند اما کسی که انتقاد کلی و یا مخالفت دارد کار را برای همکاری در سطح بالا سخت می کند که باید با او حرف زد و او را قانع کرد و در اینصورت از آن فرد بهره گرفت اما اگر منظورتان مخالفت و انتقاد به معنای نظرات متفاوت است این یک امر طبیعی است که در کابینه نظرات متفاوتی بیان شود چرا که این موضوع باعث پیشرفت کار خواهد شد.

وی پاسخ به این سوال که با توجه به علاقه مندی شما به کلمه فراجناحی در صورت رئیس جمهور شدن حاضرید با گروه های مختلف سیاسی کارکنید یادآور شد: بنده در طول 35 سال گذشته در هر مسئولیتی با افراد معتدل از تمام گروه ها کار کرده و با آن ها رابطه خوبی دارم مشکل من با افراطیون تندخویان و افراد تندرو است. کار با این افراد را سخت می دانم و با آن ها کار نمی کنم بنده آمده ام که خط اعتدال را جایگزین افراط کنم چرا که بخشی از بحث امروز ما اصولگرا بودن یا اصلاح طلب بودن نیست.

روحانی در پاسخ به سوال دیگر مجری برنامه درباره این که چقدر قطار دولتتان را متعهد بر حرکت در ریل مجلس می دانید عنوان کرد: بنده کلمه ریل را نمی پسندم ریل دولت قانون است و مجلس هم بر ریل قانون اساسی باید حرکت کند. دولت قانون امنیت ملی و سیاست های کلی را جزء مسائل اصلی خود می داند. قانون گرا بودن برای دولت یک اصل است حال آن که این قانون، قانون اساسی باشد یا قانون مصوب مجلس، شبه قانون و فوق قانون در تمامی این موارد وظیفه دولت قانونی عمل کردن است.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که اولویت های دولت شما در بحث سیاست خارجی چیست گفت: اساسا کار با همسایگان یک اولویت ویژه دارد چرا که در این موضوع هم بحث امنیت ملی هم منافع ملی و هم روابط ملت ها با یکدیگر نهفته است. البته این موضوع به لحاظ فرهنگی و اقتصادی نیز اهمیت ویژه ای دارد و لذا همسایگان برای ما در اولویت سیاست خارجی قرار دارند. بعد از موضوعات و مسائل مشخص می کند که باید با کجا کار کنیم

وی در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر این که برنامه مشخص شما برای موضوع سوریه چیست اظهار کرد: سوریه جزء مسائل مهم منطقه است چرا که این کشور در خط مبارزه با اسرائیل است و در همسایگی لبنان و عراق قرار دارد که برای ما از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند همچنین مردم سوریه مسلمان هستند و ما روابط خوبی بعد از انقلاب با این کشور داشته ایم.

وی با تاکید بر این که مبارزه با تروریسم و حفظ جان مردم در موضوع سوریه اهمیت ویژه ای برای جمهوری اسلامی دارد افزود: کمک های انسان دوستانه به ویژه در سوریه برای ما مهم است ما تا سال 2014 از دولت قانونی سوریه حمایت می کنیم و پس از آن طرفدار انتخاباتی آزاد سالم و فراگیر در این کشور هستیم.

روحانی در پاسخ به این سوال که با ترکیه عربستان و قطر که در سوریه نقش آفرینی می کنند چه خواهید کرد گفت: موضوع سوریه را باید در پیش گرفتن یک اجماع بین المللی حل و فصل کنیم و مخصوصا کشتار را در این کشور متوقف نماییم.

روحانی همچنین در مورد بحث مذاکره با آمریکا نیز گفت: ما با هر کشوری از جمله آمریکا بخواهیم مذاکره کنیم چارچوب کلی‌مان از جمله احترام متقابل و منافع متقابل مشترک سر جای خودش است.

وی افزود: در مورد اعتماد کردن به آمریکا که با ما در این 35 سال خصومت داشته حساب دیگری داریم و باید مطمئن شویم که مذاکرات واقعی انجام می‌شود و در واقع هر جا اعتماد متقابل و تقویت امنیت ملی و منافع ملی مورد توجه باشد ما مشکلی نداریم.

روحانی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا شما از دیپلماسی عمومی نیز استفاده خواهید کرد، با بیان اینکه دیپلماسی عمومی برای تقویت رابطه و گرم شدن روابط با دنیا مهم است، گفت: رسانه، متخصصین، دانشگاهیان و صاحب‌نظران و هنر و ورزش جزء همین‌هاست و حتی بخش‌های دینی، مذهبی و ارتباط علما، صاحب‌نظران و ادیان مختلف را نیز شامل می‌شود و اساسا در دنیای امروز دیپلماسی عمومی بسیار نقش دارد.

این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری درباره بحث هسته‌یی، گفت: باید ببینیم ما در مساله هسته‌یی به دنبال چه هستیم و این موضوع را نیز باید برای مردم روشن کنیم. ما اعلام کردیم که به دنبال بمب نیستیم و این موضوع را نیز بالاترین مقام رسمی کشور اعلام کرده است. قاعدتا ما در مساله غنی‌سازی و ساخت راکتور به دنبال توسعه هستیم و در همین راستا باید محاسبه کنیم که در این توسعه چه چیزهایی نقش اول و دوم را خواهد داشت.

وی ادامه داد: موضوع انرژی هسته‌یی در حال حاضر به یک افتخار ملی تبدیل شده که باید حفظ شود و البته باید حواسمان باشد که با کمترین هزینه و با بیشترین فایده دنبال شود و من در این جهت تلاش خواهم کرد که دقیق‌ترین سناریوها را در مساله هسته‌ای در بخش تصمیم‌سازی به وجود بیاورم.

وی خاطرنشان کرد: در دوران مسئولیتم همواره این هدف را دنبال می‌کردم که کمترین هزینه و بیشترین فایده را داشته باشیم بنابراین ما توانستیم صلح‌آمیز بودن پروژه‌های هسته‌ای را به اثبات برسانیم و جنگ، شورای امنیت و تحریم را در حساس‌ترین مقطع از کشور دور کنیم. در ادامه راه هم چنین خواهیم کرد.

روحانی همچنین در راستای مورد توجه قرار دادن مسائل اقتصادی از جمله تورم و گرانی، اظهار کرد: در این راستا لازم است تا اقداماتی انجام شود از جمله اینکه دولت خرجش را کم و از بزرگ‌تر شدن پرهیز کند. اگر بتوانیم به تولید رونق کمک کنیم در کسب و کار بهبودی ایجاد می‌شود و کالا در بازار افزوده خواهد شد.

وی همچنین اظهار کرد که اگر من مسئولیت دولت آینده را بر عهده بگیرم قانون گردش اطلاعات، شفافیت و بهبود مستمر فضای کسب و کار را مورد توجه قرار خواهم داد و ظرف 90 روز اول آیین‌نامه‌های مربوط به آن تدوین، ابلاغ و اجرا می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: مردم اگر ببینند دولت، دولت تدبیر و راستگویان است و فقط شعار نمی‌دهد 20 درصد مساله حل شده است.

روحانی با مورد توجه قرار دادن بحث هدفمندی یارانه‌ها، گفت: اول از همه باید کاری کنیم که این یارانه‌ها هدفمند شود و سپس به رفع اشکالات آن بپردازیم. اشکالات این قانون این بوده که اولا به درستی اجرا نشده و پول این هدفمندی از جاهایی برداشته شده که طی آن تخلفاتی صورت گرفته است، ما باید این تخلفات را برداریم تا این قانون به درستی اجرا شود البته از آنجا که مردم روی 45 هزار تومان حساب باز کرده‌اند باید این موضوع ادامه پیدا کند اما من یارانه کالایی را نیز مدنظر قرار دادم تا مردم مطمئن شوند که قیمت کالای اساسی تغییر نمی‌کند.

روحانی همچنین درباره اصل اقتصاد بدون نفت نیز گفت: این اصل جزء سیاست‌های کلی نظام است و در این راستا لازم است تا اتکا بودجه جاری از نفت برداشته شود. تقویت صادرات غیرنفتی و از بین بردن خام‌فروشی می‌تواند در این مسیر راهگشا باشد.

وی در ادامه با بیان اینکه در بحث تحریم‌ها در قدم اول راهی جز اقتصاد مقاومتی یا استقامتی نداریم، اظهارکرد: استقامت ادامه مقاومت است و این اقتصاد اقتصادی است که باید طی آن سریع و چابک حرکت کنیم و از اهداف‌مان فاصله نگیریم و نگذاریم دشمن ما را منزوی کند.

این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری با مدنظر قرار دادن مباحث فرهنگی، اظهار کرد: ما باید کلیه موانع را کنار بگذاریم و خلاقیت‌ها را تسهیل کنیم و نگذاریم آدم‌هایی که متخصص نیستند برای کنترل کتاب و فیلم حضور داشته باشند. من به کنترل و نظارت قبل از انتشار اعتقادی ندارم.

روحانی با بیان اینکه فرهنگ باید از طریق فرهنگ توسعه داده شود، اظهار کرد: توسعه فرهنگ از طریق پلیسی امکان‌پذیر نیست.

وی همچنین سینما و تئاتر را بهترین زبان برای ترویج هنر و فرهنگ دانست و گفت: نباید اینطور باشد که برای اهالی سینما، تئاتر و تشکل‌هایشان مثل تشکل خانه سینما گرفتاری‌هایی درست شود و من اگر مسئولیت به عهده بگیرم اینگونه مسائل را در ماه‌های اولیه حل و فصل می‌کنم.

کد خبر 2069566

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha