۱۴ خرداد ۱۳۹۲، ۱۰:۳۷

در گفتگو با مهر عنوان شد:

قیام 15 خرداد عامل بیداری امت در راه انقلاب به رهبری امام/پیام های 15 خرداد برای جوانان تبیین شود

قیام 15 خرداد عامل بیداری امت در راه انقلاب به رهبری امام/پیام های 15 خرداد برای جوانان تبیین شود

سنندج - خبرگزاری مهر: رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان کردستان گفت: قیام 15 خرداد از مهمترین عوامل بیداری امت اسلامی ایران در راه به ثمر رسیدن انقلاب به رهبری امام خمینی (ره) بود و به همين دليل بايد در همه شرايط نسبت به برگزاري مراسم هاي ويژه و خاص در اين روز توجه داشت و برنامه هاي مناسبي را در اين روز برگزار كرد.

محمد قاسم سیاهوشی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: مهمترین عامل شکل دهنده نهضت 15 خرداد، احساس و باور عمیق توده های مردم درباره دین ستیزی، ارزش ستیزی و به حاشیه رفتن دین از یک طرف و حاکم کردن ارزش های مرده و غلط غربی و غیر دینی از سوی دیگر بود.

وی افزود: از نظر باطنی و درونی دلیل اصلی نهضت 15 خرداد بازیابی هویت اسلامی ایران و تلاش در راستای حاکمیت ارزش های اخلاقی و دینی بود.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کردستان ادامه داد: بازکاوی عوامل پیدایش نهضت 15 خرداد به عنوان مقدمه و طلیعه انقلاب شکوهمند اسلامی علل و پس زمینه های مختلفی داشت که می توان از نهضت تحریم تنباکو و انقلاب مشروطه تا سال 41 و پس از آن در خود انقلاب اسلامی تداوم داشت نام برد.

سیاهوشی یادآور شد: تشکیل سلسله دین ستیزی پهلوی و جریان هایی که ضد اهداف عالیه اسلامی و در راستای مخالف آرمان های اسلامی شکل گرفته بود باعث بیداری امت به رهبری حضرت امام خمینی (ره) شد.

وی به علل و ریشه شکل گیری قیام 15 خرداد اشاره کرد و بیان کرد: پس از انتخاب کندی به سمت ریاست جمهوری آمریکا و از سویی که شاه در برابر واقعه کودتای 28 مرداد خود را مدیون آمریکا می دانست برای ادامه سلطنت از سیاست های وی گریزی نداشت.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کردستان گفت: با تصویب لایحه انجمن های ایالتی و ولایتی و لزوم حذف اسلام از شرایط نمایندگی مجلس و لزوم سوگند به کتاب آسمانی به جای قرآن، دلیلی دیگری بود تا حضرت امام خمینی (ره) نهضت خود را آشکار کند و به مخالفت با این لایحه برخواست و بعد از پس گرفتن این لایحه به دلیل مبارزات حضرت امام (ره) و عقب نشینی دولت شاه نقطه عطفی در مسیر حرکت مردمی ایجاد شد.

سیاهوشی افزود: پس از حادثه فیضیه نیز حضرت امام (ره) اعتراضات خود را تا محرم 42 ادامه داد و به علت موضع گیری های ایشان در مقابل دستگاه پهلوی که منجر به دستگیری حضرت امام (ره) شد، اعتراضات مردمی ادامه یافت.

وی اظهار داشت: این اعتراض خودجوش بسترهای حمایت مردمی از روحانیت و رهبری دینی را فراهم و در نهایت منجر به شکل گیری این قیام شد.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کردستان ادامه داد: هتک حرمت مرجعیت به خصوص حضرت امام خمینی (ره)، ترویج تدریجی و آرام ارزش های غربی برای به حاشیه راندن دین اسلام و قبضه مطلق قدرت و نادیده گرفتن نظرات روحانیون و مردم از دیگر علل شکل گیری قیام 15 خرداد بود.

سیاهوشی یادآور شد: ایجاد اختلاف بین مردم توسط عوامل دستگاه پهلوی، سرکوبی شدید اعتراضات مردمی از جمله حمله به مدرسه فیضیه قم، برگزاری انتخابات فرمایشی و ایجاد مجالس مطیع، نادیده گرفتن مرجعیت و قدرت رهبری دینی و ارائه پی در پی طرح ها و لوایح غیر اسلامی و دین ستیزانه از دیگر عوامل این قیام بود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش امام خمینی (ره) در شکل گیری و جهت دهی به قیام 15 خرداد اشاره کرد و بیان کرد: با توجه به اینکه در جامعه اسلامی رهبری روحانیت یکی از عوامل بسیار موثر و سازنده در پیشبرد اهداف عالیه آن جامعه است، نقش راهنمایی روحانیت در نظام اسلامی برای طی کردن مراحل به بار نشستن ثمره انقلاب و پیروزی آن بر کسی پوشیده نیست.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کردستان گفت: نقش حضرت امام خمینی (ره) در قیام 15 خرداد که نقطه عطفی در تاریخ نهضت های دینی بر اساس قرآن به رهبری یک روحانی و مجتهد و عالم و شیعه بود برای همه آشکار و واضح بود.

سیاهوشی افزود: حضرت امام (ره) در ماه محرم 42 به روحانیون و مبلغان دینی پیشنهاد کرد که در این ماه در سخنرانی های خود درباره اقدامات خلاف دینی و ملی شاه افشاگری کنند و خود حضرت امام (ره) نیز در مدرسه فیضیه به این افشاگری دست زد.

وی اظهار داشت: امام خمینی (ره) با محکوم کردن لایحه انجمن های ایالتی و ولایتی و همچنین صدور نفت از ایران به اسرائیل و محکوم کردن نفوذ یهودیان اسرائیل در امور کشور باعث شد که خشم شاه را برانگیخته شود و همین امر منجر به دستگیری ایشان به دستور شاه شد.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کردستان ادامه داد: در نهایت از صبح چهار خرداد علما به همراه مردم دست به اجتماع اعتراض آمیز زدند که در نتیجه درگیری مامورین شاه با مردم آن قیام را به قیامی سرنوشت ساز و نقطه عطفی در تاریخ مبارزات مردم ایران تبدیل کرد.

سیاهوشی یادآور شد: اعلام عزای عمومی در نوروز 42 و تحریم جشن های نوروزی و افشاگری نقشه های ضد اسلامی شاه را می توان از موارد دیگر نقش امام (ره) در شکل گیری 15 خرداد 42 دانست.

وی در ادامه به نتایج و پیامدهای قیام 15 خرداد اشاره کرد و بیان کرد: این قیام باعث افزایش رشد سیاسی روحانیت و حوزه های علمیه شد و در نتیجه این قیام علما و روحانیون به مراتب بیشتر از گذشته وارد عرصه های سیاسی گشته و با مسائل مبارزاتی آشنا شدند.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کردستان گفت: حضرت امام (ره) با داشتن سابقه طولانی در علم و تقوی و ایمان و تسلط بر معارف اسلامی چهره سیاسی - اجتماعی اسلام را معرفی کرد.

سیاهوشی افزود: دستاورد دیگر این قیام الگو قرار گرفتن مذهب برای مبارزه و رویکرد بیشتر نیروهای مبارز به مذهب و آمیختگی دین و سیاست بود و باعث شد که جنبه دیگر دین که دخالت در امور سیاسی است آشکار شود.

وی اظهار داشت: همچنین قیام 15 خرداد باعث رشد و آگاهی و تفکر انقلابی مردم شد و مردم متوجه شدند روحانیت و به ویژه حضرت امام (ره) در مرکزیت مبارزه با نیروهای معارض و رژیم ستم شاهی قرار گرفته و همین مسئله باعث شد که همگام با تشکیل سازمان ها و گردهمایی اسلامی چهره واقعی و حقیقی شاه برای مردم مشخص شود.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کردستان ادامه داد: چهارمین دستاورد این قیام بی اعتباری شرق و غرب و توجه بیشتر مردم به حوزه های علمیه بود و از مهمترین دستاوردهای قیام 15 خرداد که نقطه عطف آن قیام بود تثبیت مرجعیت و رهبری حضرت امام خمینی (ره) با تائید مراجع عظام تقلید، علما و در نهایت حمایت و پشتیبانی مردم بود.

سیاهوشی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان نقش شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در تدوین آرمان های قیام 15 خرداد پرداخت و بیان کرد: نقش شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به عنوان یک نهاد تاثیر گذار می تواند در ابعاد مختلف به تبیین اهداف قیام 15 خرداد و نقش رهبری امام خمینی (ره) در این قیام بپردازد.

وی یادآور شد: این مهم را می توان با استفاده از ظرفیت تبلیغاتی و برگزاری مراسم با این عنوان و همچنین بحث، تبادل نظر و فعال سازی دستگاه های مختلف در این ایام را مد نظر قرار داده و بستر مناسب را برای توسعه فعالیت های خودجوش، انقلابی و مردمی و به ویژه با توجه به نقش روحانیت در این قیام در سطح حوزه های علوم دینی ایجاد کند.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کردستان بیان کرد: از طرف دیگر شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی باید رویکرد خود را به سوق دادن افکار عمومی و ظرفیت های تاریخی به این رویداد مهم مد نظر قرار دهد و برای آشکار شدن ابعاد قیام 15 خرداد و نقش رهبری حضرت امام (ره) در نزد افکار عمومی و به خصوص نسل سوم انقلاب تلاش مضاعف کند.

سیاهوشی گفت: توجه به لایه های عمیق پیدایش و ظهور قیام 15 خرداد با برگزاری مراسم و نشست های تحلیلی، سیاسی یکی از نیازهای امروز جامعه اسلامی است که این نهاد می تواند با تبیین و ترویج پیام قیام 15 خرداد در گرامیداشت این حادثه تاریخی نقش مهمی را ایفا کند.

کد خبر 2069617

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha