۱۸ خرداد ۱۳۹۲، ۱۸:۵۲

غیاث:

13 هزار نفر در همدان تحت آموزش همگاني كمك‌هاي اوليه قرار گرفتند

13 هزار نفر در همدان تحت آموزش همگاني كمك‌هاي اوليه قرار گرفتند

همدان – خبرگزاری مهر: رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: در راستای اجرای طرح آموزش همگانی کمک‌های اولیه و فوریت‌های پزشكي، بيش از 13 هزار نفر در همدان تحت آموزش همگاني كمك‌هاي اوليه قرار گرفتند.

اكبر غياث در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: به دليل عدم آگاهی مردم با اصول ساده کمک‌های اولیه و احیا، هر ساله جان بسیاری از افراد در سوانح و حوادث گرفته مي‌شود.

وي اضافه کرد: طرح آموزش همگاني كمك‌هاي اوليه از اهداف بيست‌گانه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي است كه دانش‌آموزان، فرهنگیان، اصناف، کارگران، بسیجیان، دانشجویان، طلاب، ورزشکاران و زنان خانه‌دار از گروه‌های هدف این طرح هستند.

رئیس مركز مدیریت حوادث و فوريت‌هاي پزشكي دانشگاه، با اشاره به تأثیر آموزش كمكهاي اوليه اظهار داشت: شانس زنده ماندن و بازیابی سلامتی در بیمارانی که پیش از رسیدن به بیمارستان خدمات پزشکی مناسبی دریافت کرده‌اند در مقایسه با بیمارانی که از چنین خدماتی برخوردار نبوده‌اند بیشتر است.

غياث در خصوص طرح تشكيل كميته بحران در سازمانها گفت: به دليل مشكلات پيش آمده در ارائه خدمات و امدادرساني به حادثه ديدگان زلزله بم كه ناشي از عدم هماهنگي بين سازمان‌ها بود، به دستور مقام معظم رهبري وزارت كشور در صدد برآمد مديريت بحراني متشكل از تمام اداره‌ها و سازمان‌هاي مرتبط با امر بحران تشكيل دهد كه پس از تصويب، اين طرح به وزارتخانه و سازمانهاي مرتبط ابلاغ شد.

وي افزود: در راستاي هماهنگي بين سازمان‌هايي كه در امر مديريت بحران دخالت داشتند، از سوي وزارت كشور 14 كارگروه تعريف شد كه كارگروه بهداشت و درمان در حوادث غير مترقبه با مسئوليت وزارت بهداشت و رياست معاونت درمان وزارت ‌‌بهداشت در وزارت متبوع و رئيس دانشگاه در سطح دانشگاه‌هاي علوم پزشکی تشكيل شد.

رئیس مركز مدیریت حوادث و فوريت‌هاي پزشكي دانشگاه عنوان كرد: رئيس دانشگاه علوم پزشکی مدير كارگروه بهداشت درمان و رئيس مركز مديريت حوادث و فوريت‌هاي پزشكي دبير اين كارگروه است.

غياث عنوان كرد: براي كارگروه بهداشت و درمان در دانشگاه‌ها 5 زير کارگروه درمان، بهداشت، ‌آموزش، ‌پژوهش و فناوري و توسعه و مديريت منابع، تعريف و آيين‌نامه اجرايي كارگروه نيز به آنها ابلاغ شده است.

وي به تشريح وظايف كارگروه تخصصي بهداشت و درمان پرداخت و عنوان كرد: هرگونه اقدام در راستاي برنامه‌ريزي، نظارت، هماهنگي و توسعه در مراحل خطرزدایی و پيشگيري آمادگي پاسخ و بازتواني بحران در زمينه سلامت جامعه اعم از ترياژ و تخليه، خدمات پيش‌بيمارستاني و بيمارستاني، بهداشت و محيط، بهداشت و خانواده‌ و باروري، پيشگيري و مبارزه با بيماري‌ها، نظارت بر بهداشت مواد خوراكي و آشاميدني، خدمات توانبخشي بهداشت رواني، برنامه‌ريزي و هماهنگي به منظور انجام آموزش براي تربيت نيروهاي متخصص و غيره از وظايف كارگروه تخصصي بهداشت و درمان به شمار مي‌رود.

رئيس مركز مديريت حوادث و فوريتهاي پزشكي دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه كرد: در تمام زيركارگروهها و كارگروههاي مديريت بحران چهار فاز پيشگيري، آمادگي، پاسخ يا مقابله و بازتواني يا بازسازي، به نام چرخه مديريت بحران وجود دارد.

وي با اشاره به برگزاري كارگروه‌هاي مديريت بحران در سطح استان، اعلام كرد: براي هر بيمارستان، در نيمسال اول، كارگاه پيشگيري و آمادگي و در نيمسال دوم كارگاه پاسخ و بازسازي و بازتواني تشكيل مي‌شود.

غیاث افزود: در شبكه‌ها چارت ICS  و در بيمارستانها چارت هيكس وجود دارد و در همه‌ شبكه‌هاي بهداشت و درمان شهرستانها و بيمارستانها يك كارشناس بحران براي برگزاري جلسات مربوط با مديريت بحران فعاليت مي‌كند.

کد خبر 2071630

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha