به گزارش خبرنگار مهر غلامعلی حداد عادل در شبکه سوم سیما در یک گفتگوی ضبط شده به سئوالات جوانان پاسخ داد.
در ابتدای این گفتگو حداد عادل در پاسخ به این سئوال که دولت آینده شما چه نظری در مورد تعامل میان قوا دارد گفت: تعامل میان قوا در اداره کشور تاثیر مهمی دارد و قوه مجریه از نظر سنگینی کار وسعت میدان کار و نیرویی که در اختیار دارد یکی از مهمترین قوا است و مجلس هم به تعبیری در راس امور است و قوه قضائیه نیز مراقب است تا تجاوزی از جانب مردم به مردم و همچنین از مسئولان به مردم صورت نگیرد و کارها بر روال خود باشد.
وی افزود: تعامل قوا یکی از مسائلی است که در سالهای اخیر به خوبی صورت نگرفته و مردم از این موضوع دل چرکین شده اند چرا که آنان دوست دارند شاهد همدلی میان قوا باشند و ناراحت می شوند ببینند رئیس دو قوه به همدیگر بد می گویندو این موضوع در شان ملت بزرگ و انقلابی نیست و مردم انتظار همکاری صمیمانه دارند.
حداد عادل با اشاره به تجربه اش در حفظ تعامل و تعادل میان قوا گفت: بنده در مدت ریاستم در مجلس شورای اسلامی تجربه کرده ام که چگونه می شود با رئیس جمهور تعامل و همدلی داشت.
وی با بیان اینکه دولت و مجلس باید متقابلا احترام هم را حفظ کنند گفت: در مجلس هفتم در سال اول دولت احمدی نژاد 4 وزیر برای گرفتن رای اعتماد به مجلس معرفی شد اما متوجه شده بودیم که نمایندگان به یکی از آن وزرا رای اعتماد نمی دهند و این موضوع را با رئیس جمهور در میان گذاشتیم اما ایشان بر نظر خود اصرار کردو در جلسه رای اعتماد وزرای خود حاضر نشد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: این رفتار رئیس جمهور موجب اعتراض و سر و صدای نمایندگان شد به طوری که برخی از نمایندگان اخطار دادند و تهدید به ترک جلسه کردند و در آن جلسه غوغا به پا شد اما احمدی نژاد ساعت 11 به مجلس آمد و من با یک بیت شعر شهریار "آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا" توانستم مجلس را به خوبی مدیریت کنم و این یک بیت شعر آب سردی بود بر روی آن حرارت.
نماینده مردم تهران در مجلس سعه صدر و خویشتنداری را یکی از ابزارهای تعامل میان قوا دانست و گفت: خونسردی ، خویشتنداری ، مراعات مردم را کردن از خرد حکومت گری است و در اداره کشور بیش از هر چیز باید تابع تعقل باشیم.
حداد عادل با بیان اینکه تعامل و روابط میان قوا باید یک پشت پرده ای نیز داشته باشد گفت: رئیس دولت و مجلس باید با یکدیگر بنشینند و با کمیسیونها و کارگروههای مشترک راه حل هایی برای مشکلات خود بیابند و قبل از اینکه مسائل مختلف را به صحن بکشند به یک تفاهمات اولیه رسیده باشند تا آنچه که به مردم نشان داده می شود جلوه ای از دوستی و تفاهم باشد.
در ادامه این گفتگو وی با بیان اینکه هیچ مقامی در نظام جمهوری اسلامی ایران مصونیت مطلق ندارد گفت: حتی مقام معظم رهبری نیز باید در مقابل خبرگان پاسخگو باشد. بنابراین این موضوع در مورد رئیس جمهور نیز صدق می کند و همانطور که در قانون پیش بینی شده نمایندگان مجلس می توانند از رئیس جمهور سئوال و آن را استیضاح کنند که این موضوع یک بار هم در تاریخ جمهوری اسلامی ایران اتفاق افتاده است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه شان رئیس جمهور باید در نظام حفظ شود گفت: طبق نص صریح قانون اساسی رئیس جمهور دومین مقام رسمی کشور است و یک مقام محترمی است و این محترم بودن تعارف نیست و بار حقوقی دارد و باید حرمت رئیس جمهور حفظ شودالبته حرمت روسای دیگر قوا نیز هم باید حفظ شود.
نماینده مردم تهران در مجلس در پاسخ به این سئوال که منتقدان در دولت شما چه جایگاهی خواهند داشت گفت: هر کس که مقامش بالاتر باشد بایدصبر و حوصله اش بالا باشد که اصطلاح اخلاقی و قرآنی آن شرح صدر است.
حداد عادل افزود: شرح صدر یعنی پرحوصلگی، شرح صدر یعنی تحمل شنیدن نقد منتقدان. بنابراین شرح صدر ابزار مدیریت است.
وی ادامه داد: ما نباید به انگیزه منتقد توجه داشته باشید شاید آن منتقد خیرخواه نباشد اما ممکن است در انتقادش حرف درستی زده باشد و این انتقاد برای اداره کشور لازم باشد چرا که همه چیز را همگان می دانند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه ما باید اخلاق انتقاد را در کشور نهادینه کنیم خاطرنشان کرد: ما باید آموزشی در کشور ایجاد کنیم تحت عنوان اخلاق انتقاد یعنی هم کسی که انتقاد می کند و هم کسی که مورد نقد قرار می گیرد باید اخلاق را رعایت کندو این اخلاق باید نهادینه شود.
وی همچنین در مورد راهکارهایش برای اشتغال و کاهش بیکاری در جامعه افزود: بنگاههای زودبازده یکی از طرح های دور اول دولت احمدی نژاد برای رفع مشکل بیکاری بود چرا که در آن زمان مشکل اشتغال وجودداشت و امروز هم وجود دارد.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه جوانان انتظار دارند رئیس جمهور جدید هدیه ای به آنان بدهد گفت: احمدی نژاد آمد وامی را برای اشتغال جوانان و ایجاد کارهای سریع الوصول اختصاص داد اما فکر بعد از آن نبود و هیچ گزارش دقیقی از این طرح منتشر نشد و این موضوع هیچ وقت مورد کارشناسی قرار نگرفت.
حداد عادل بنگاههای زودبازده را به قرص مسکن تشبیه کرد و گفت: این طرح برای درمان موقت خوب بود ولی ارزیابی دقیقی از آن نشدو نظارت دقیقی روی آن صورت نگرفت.
وی با اشاره به اشکالات این طرح آن بود که بودجه ای که به عنوان بنگاه زودبازده تخصیص داده شد معلوم نشد که آیا همه آن بودجه صرف جوانان شده یا در جاههای دیگر مصرف شده است و دیگر اشکالات این طرح این بود که شرطی برای گرفتن این وامها در نظر گرفته نشده بود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: برای کارهای اقتصادی سرمایه یک رکن است اما رکن بعدی آن مدیریت است. بنگاههای زودبازده ، تعاونی ها و سهام عدالت خوب است اما برای اینکه مردم را در کارهای اقتصادی فعال کنیم عنصر دیگری در کنار پول دادن اهمیت دارد که آن مدیریت است.
نماینده مردم تهران در مجلس همچنین در مورد نرخ سود بانکی و راهکارهایش برای جذب سرمایه های سرگردان گفت:سودهای بانکی یکی از مسائل مطرح در فضای اقتصادی کشور است که دو نظریه متفاوت نسبت به این موضوع همواره مطرح بوده است.
حداد عادل افزود: عده ای از اقتصاددانان طرفدار این هستند که سود بانکی را بالا ببرند و به جای اینکه مردم سرمایه خود را در فعالیت های تولیدی به کار بیاندازند پول ها را به بانک بدهند و آن بانکها سرمایه گذاری بکنند.
وی ادامه داد: در مقابل این نظریه نظر مخالفین هم وجود دارد که این عده می گویند نرخ سود بانکی باید پایین بیاید.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه باید هر دو نظریه را توامان با هم داشت گفت: یعنی باید فاصله بین سود بانکی و تورم زیاد نباشد واز طرفی نمی شود سود بانکی را همراه با تورم بالا برد بنابر این باید نظر کارشناسان اقتصادی یک نقطه بهینه برای بهره های بانکی در نظر بگیریم.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه در اختیار قرار گرفتن سرمایه مردم توسط بانکها نیز داستان غم انگیز دیگری دارد گفت: این بانکها با پولهای مردم تجارت می کند اما تنها 20درصد از سود حاصل آن را به مردم می دهند. بنابر این باید با انتخاب یک نقطه بهینه توسط کارشناسان یک تعادلی در سودهای بانکی ایجاد کنیم.
حداد عادل همچنین در پاسخ به این سوال آیا در تشکیل کابینه خود از افراد همسو و همفکر استفاده می کنید و یا اینکه ممکن است افراد متخصص غیر همسو را نیز درکابینه خود بکارگیرید گفت: بستگی دارد که این اختلاف نظر از چه حیثی باشد باید دردولت بین دیدگاههای رئیس جمهور و وزرا وجود داشته باشد.
وی با تشبیح دولت به گروه موسیقی ادامه داد: دولت مانند گروه موسیقی است و همه باید در این گروه در یک دستگاه اجرا کنند و نمی شود هر کس ساز خود را بزند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری باتاکید بر اینکه من اگر رئیس جمهور شوم به ثبات مدیریت اهمیت می دهم گفت: یکی از انتقادهای جدی من به دولت فعلی مشکل بی ثباتی مدیریت است.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: چه لزومی دارد سه ماه مانده به پایان عمر دولت یک وزیر عزل شود آن هم وزیری که خیانت و جنایتی نکرده است. از این شاخه به آن شاخه پراندن خوب نیست باید به وزرا و مدیران فرصت کار دهیم چرا که هر کاری زمانی نیاز دارد.
وی همچنین در مورد الگو برداری جوانان از فرهنگ غرب و راهکارهایش برای بهبود وضعیت فعلی فرهنگ در جامعه گفت: جوان علاقه مند به الگو است و همه جای دنیا نیز جوانی یعنی دنبال الگو رفتن اما باید آنرا مدیریت کنیم تا جوانان آدمها و فرهنگهای بد را الگوی خود قرار ندهند.
حداد عادل با تاکید بر اینکه ما باید الگویدینی خود را حفظ و آنرا احیا کنیم گفت: مثلا چرا جوانان ما عکس شهید چمران را که یک قهرمان ملی است درلباسهای خود نمی اندازند چمران چه چیزی کمتر از چگوارا دارد چمران یک هنرمند، دانشمند، انقلابی، رزمنده، چریک، وزیر و نماینده امام بود که برای دفاع از میهن خود جنگید و آخر هم شهید شد و چرا باید با این وجود از جاهای دور دست برای خودمان الگو انتخاب کنیم.
وی تصریح کرد: مدیران ما باید با هوشمندی الگوهای حقیقی را به جوانان معرفی کنندو جوانان نیز باید به این توصیه ها توجه کنند.
کاندیدای انتخابات با بیان اینکه شهدای هسته ای نیز می توانند بهترین الگو برای جوانان کشور ما باشند گفت: یک معنای شهیدالگو است غیر ازشهدا هنرمندان تاریخی و امروزی کشور نیز می توانند الگوی جوانان باشند اما این الگو برداری نیز باید هدایت شده باشد.
حداد عادل همچنین در مورد ارتباط با کشورهای همسایه گفت: کشورهایی که در کنار روی زمین هستند نمی توانند از هم جدا باشند یعنی یک اتفاقی که در کشور همسایه رخ دهد در کشورهای دیگر هم تاثیر گذار هست و ما نمی توانیم نسبت به اتفاقات منطقه بی اعتنا باشیم.
وی با تاکید بر اینکه ایران باید در منطقه فعال باشد و اتفاقات آن را مدیریت کند گفت: ما باید با دیگر کشورها ارتباط داشته باشیم چرا که بسیاری از آنها مظلوم و آلت دست و اسباب بازی سلطه گران هستند همچنان که می بینیم در عراق ظرف یک ساعت 21 انفجار رخ می دهد. لذا ما باید تلاش و کمک کنیم که این گرفتاریها در این کشورها حل شود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه ماباید از وضعیت دیگر کشورهای منطقه عبرت بگیریم گفت: اگر ما وحدت خود را حفظ نکنیم وضعیتی که امروز در برخی از کشورهای همسایه همچون سوریه وجود دارد در کشور ما هم اتفاق خواهد افتاد بنابر این باید قدر این ثبات و امنیت را بدانیم و تلاش کنیم این امنیت وثبات را گسترش دهیم.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: ما باید کاری کنیم این امنیت و ثبات درایران الگو شود و الگوی از وحدت ملی را از کشورمان را به دیگر کشورها ارائه کنیم.
حداد عادل همچنین درمورد برنامه دولتش برای ازدواج جوانان گفت: قول میدهم اگر رئیس جمهور شوم نهضت ازدواج آسان راه بیاندازم.
وی با اشاره به علاقه اش به جوانان گفت: من با وجود اینکه استاد دانشگاه هستم ولی در دبیرستان هم درس می دهم وعلاقه دارم در میان جوانان باشم چرا که از دیدن آنها لذت می برم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه برای اصلاح امور در جامعه باید از آموزش و پرورش شروع کنیم گفت: هر آرزویی که برای کشورداریم یکی از ابزارهای تحقق آن در آموزش و پرورش است مدیریت، فکر کردن، کار دست جمعی، نظم همه این موارد باید از آموزش و پرورش شروع شود.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: رهبر یکی از کشورها گفته بود در همه چیز صرفه جویی کنید جز آموزش و پرورش اگر امروز آموزش و پرورش سالمی داشته باشیم فردای خوبی خواهیم داشت.
حداد عادل با بیان اینکه به برکت انقلاب اسلامی عدالت آموزشی در سراسر کشور وجود دارد گفت: ما باید دراین زمینه پیشرفت کنیم و کارها را با سرعت جلو ببریم.
وی جوانان را سرمایه اصلی کشور خواند و خاطر نشان کرد: دولت باید برای حفظ این سرمایه ها برنامه ریزی کند واگر من نیز رئیس جمهور شوم قول می دهم نسبت به حفظ این سرمایه ها تلاش کنم.
نظر شما