۲۱ خرداد ۱۳۹۲، ۱۴:۳۹

رحیمی خبر داد:

اختصاص رديف بودجه‌اي مستقل براي طب ايراني/ وجود 700 قلم داروی گیاهی

 اختصاص رديف بودجه‌اي مستقل براي طب ايراني/ وجود 700 قلم داروی گیاهی

معاون اول رئيس جمهورگفت: امسال رديف بودجه‌اي مستقل براي طب ايراني اختصاص پیدا می کند و ديگر كسي نمي‌تواند راه را بر طب ايراني سنتي ببندد.

به گزارش خبرنگار مهر،محمدرضا رحيمي روز سه شنبه در همایش تصویب سند طب سنتی در تشريح چگونگي تصويب سند نظام‌نامه طب سنتي گفت: براي تصويب اين نظام‌نامه كار گروهي متشكل از 4 وزير، 2 معاون رئيس جمهور و 7 نفر از طبيبان نامدار كه به انتخاب رئيس جمهور هستند، به رياست ايشان مشغول به فعاليت شد.

معاون اول رئيس جمهور افزود: سند نظام‌نامه احياي طب سنتي پس از بررسي و كارشناسي‌هاي صورت گرفته در 22 فروردين 91 مصوب شد و محصول آن چيزي است كه امروز در دست معاونت طب ايراني وزارت بهداشت است.

وي يادآور شد: نظام‌نامه احياي طب سنتي با توجه به قانون برنامه و سند چشم‌انداز، مصوب و از سوي دولت براي اجرا ابلاغ شده است.

معاون اول رئيس جمهور گفت: به استناد تاريخ، كشورهاي جهان، طب سنتي را از ايران گرفته‌اند. اين طب در دوره‌هاي قبل از انقلاب مورد تحقير واقع شده بود و در حال حاضر به آن توجه ويژه شده است.

رحيمي در ادامه سخنان خود با تأكيد بر اين كه نبايد مشي تجاري در طبابت سنتي وارد شود، بر ضرورت ساماندهي طب سنتي اشاره كرد و افزود: غربي‌ها اكثر داروهاي گياهي را با قيمت پايين از ما خريداري مي‌كنند و با قيمت بالا و بسته‌بندي‌هاي بسيار زيبا آنها را ارائه مي‌دهند.

معاون رئيس جمهوري افزود: ما در طب مدرن بهترين متخصصان را داريم و بايد طب سنتي ايراني در كنار طب مدرن رقابت دوستانه داشته باشد.

وي در ادمه گفت: با ايجاد اين رقابت، طب سنتي رشد پيدا مي‌كند و لازم است در همه بيمارستان‌ها بخشي از طب ايراني را ايجاد كنیم.

وي در ادامه از خانواده طب سنتي درخواست كرد كه همه با كم گرفتن پول، راهنمايي خوب و حذف جنبه‌هاي تجاري كمك كنند تا طب سنتي ايراني جان گرفته و راه بيافتد.

رحيمي ضمن تأكيد و درخواست براي رعايت حقوق بيمار در طب سنتي خطاب به خانواده طب سنتي گفت: هماهنگي با نظام ملي سلامت را از نظر دور نكنيد و با كمك هم معاونت طب سنتي را در همه عرصه‌ها یاری دهید تا بتوانند در راهی كه گام برداشته‌اند، فعاليت‌هاي خود را به بهترين نحو ادامه دهند.

وی در ادامه گفت: در كنار طب ايراني 10 رشته ديگر نيز وجود دارد كه براي راه‌اندازي و ادامه كار اين رشته‌ها آمادگي هرگونه كمك را داريم.

وي با تاكيد براين كه بايد در طب سنتي به تربيت نيرو توجه ويژه داشته باشيم، افزود: از وزير بهداشت مي‌خواهيم كه طب ايراني را در دانشگاه‌هاي علوم پزشكي كشور از آغاز سال تحصيلي راه‌اندازي كرده تا در كنار طب مدرن به پيش برود.

وجود 700 قلم داروی گیاهی

رحيمي با اشاره به اين كه با راه‌اندازي طب سنتي و 10 رشته پيرامون آن مي‌توانيم بالغ بر 100 هزار شغل ايجاد كنيم و ديگر كسي نمي‌تواند راه را بر طب ايراني سنتي ببندد، تاكيد كرد: در سال آينده بايد داروهاي گياهي را صادر كنيم و كارخانه‌هاي توليد داروهاي گياهي را ايجاد كنيم.

وی افزود: مي‌توانيم از وجود 200 هزار جوان داوطلب در هلال احمر كه به طور داوطلبانه در اين سازمان خدمت مي‌كنند، برای راه‌اندازي اين كارخانه‌ها بهره‌مند شويم.

معاون اول رئيس جمهوري در ادامه سخنان خود با بيان اين كه ايران، چين و هند در طب سنتي پيش‌قدم هستند، گفت: در حال حاضر  در كشورمان 700 قلم داروي گياهي داريم كه لازم است تعداد آنها به 2 تا 3 هزار دارو برسد.
 

کد خبر 2073532

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha