۲۶ خرداد ۱۳۹۲، ۹:۵۲

«زنی از جنس موم» میهمان کتابخوانان ایرانی شد

«زنی از جنس موم» میهمان کتابخوانان ایرانی شد

مجموعه داستان «زنی از جنس موم» نوشته کارمن مارتین گایته، نویسنده فقید اسپانیایی با ترجمه نازنین نوذری منتشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مجموعه داستان «زنی از جنس موم» دربرگیرنده مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه «کارمن مارتین گایته» داستان‌نویس اسپانیایی است که به تازگی با ترجمه نازنین نوذری از سوی نشر افسون خیال منتشر شد.

این کتاب شامل هفت داستان کوتاه با نام‌های دلبستگی‌ها، باید برگردد، وقفه‌ای در راه، تاتا، آنچه مدفون می‌ماند، وجدان آرام و زنی از جنس موم از این نویسنده است که در آنها می‌توان به سبک و سیاق داستان نویسی کارتین گایته به ویژه نگاه او به موضوعاتی مانند اهمیت لحن بیان در روایت داستانی است.

گایته در داستان‌های خود در این مجموعه تلاش نمی‌کند چیزی را القا یا رد کند، یا از نظریه خاصی حمایت کند. او در نوشته‌هایش فاقد فضل‌فروشی‌ها و خصوصیات عجیب دنیای ادبی معاصر است و به عبارت ساده‌تر به این بارور رسیده است که شاید بسیاری از مردم موافق بیان او نباشند و برای رفع این مساله سعی ندارد تا چیزی را تحریف کند.

کارمن مارتین گایته برای تصویر کردن دنیای پیرامون خود از قالب‌های محدود ادبیات دوران خود بیرون زده و چشم‌اندازهای جدیدی را کشف کرده است تا از طریق آنها داستان بگوید. برای این کار او مجبور به خلق صداهای شخصی شده تا هر خواننده‌ای بتواند آنها را تشخیص دهد.

در بخشی از داستان زنی از جنس موم در این مجموعه می‌خوانیم: «خیلی وقت‌ها دوستانم را همراهی کرده‌ام. بی‌شمار دفعات. همراه‌شان از درهای ناشناخته و تاریک تو رفته‌ام. از پله‌های کهنه بالا رفته‌ام، یا یک وقت‌هایی، خیلی نادر، سوار بر آسانسور از جایی نیمه ساخته بالا رفته‌ایم. آرام در اداراتی پُرِ از فضای باز، با کف چوبی و لکه‌های جوهر رویش، دیوارهای شیشه‌ای و نیمکت‌های خالی همراهشان رفته‌ام. در رختکن‌های پشت پانسیون‌ها یا خانه‌های شخصی، آژانس‌هایی که بست می‌گیرند و می‌فرستند. در تمام این جاها، مجبور شده‌ایم کلی منتظر بمانیم و سر خودمان را به تماشای ورود و خروج  آدم‌های شتابان و مصمم از درهای جورواجور راهروها، گاهی زیادی خندان، آنقدرکه حتی متوجه ما هم نشدند، گرم کرده‌ایم.

اگر زمان زیادی می‌گذشت هنوز کارمان راه نیفتاده بود، بلند می‌شدیم و با این تصمیم که روز دیگری دوباره بییاییم می‌رفتیم، یا این که یکی از دوستانم به ما می‌گفت منتظر بمانیم و خود را به در و دیوار می‌زد تا ببیند آیا کسی را پیدا می‌کند که در مورد قضیه‌ای که ما را به آنجا کشانده بود توضیحی بدهد یا نه. بعد بر می‌گشت و می‌گفت: حالا می‌توانیم برویم. بی‌ این که توضیح دیگری به ما بدهد، یا چیزی  ازمان بپرسد. بقیه شاید می‌دانستند برای چی به آنجا رفته‌ایم. من کم و بیش حدس می‌زدم. همیشه موضوع گرفتن پیغامی بود که یکی از شهرستان می‌فرستد، یا اعتراض کردن به مالیاتی یا جریمه‌ای، یا پیدا کردن یک نفر که بتواند در مورد شغلی به ما اطلاعات بدهد، یا به خصوص، این که پولی را بگیریم.»

«کارمن مارتین گایته» متولد سال 1925 در سالامانکا اسپانیا است. او نخستین رمانش را با عنوان «پشت پرده» در اسپانیا منتشر کرد. وی در سال 1948 در رشته متن شناسی رومی در دانشگاه سالامانکا مدرک کارشناسی دریافت کرد. از دیگر آثار او می‌توان به کتاب تب، ساعت، رمان کوتاه گرمایی، رمان بلند ریتم کند، رشته‌ها، تکه‌های داخلی، اتاق پشتی، ابرهای متغیر، ملکه برفی، زندگی عجیب است و رفتن از خانه اشاره کرد.

وی همچنین توانست در مدت فعالیت ادبی‌ خود جایزه ملی ادبیات اسپانیا، جایزه «ای لئون» ادبیات را دریافت کند. کارمن مارتین گایته در 23 ژوئیه سال 2000 به دلیل بیماری سرطان در مادرید درگذشت.

مجموعه داستان «زنی از جنس موم» را شرکت نشر افسون خیال در 202 صفحه با شمارگان 1100 نسخه و قیمت 7800 تومان منتشر کرده است.

کد خبر 2076945

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha