۳۰ خرداد ۱۳۹۲، ۱۰:۵۶

مهر بررسی می کند؛

فضای کسب و کار اسیر بخشنامه های متناقض/ بلوغ صنعتی گلستان

فضای کسب و کار اسیر بخشنامه های متناقض/ بلوغ صنعتی گلستان

گرگان - خبرگزاری مهر: بی ثباتی نرخ ارز، تورم، افزایش قیمت اولیه کالاها و صدور بخشنامه های ضد و نقیض فضای کسب و کار گلستان را با مشکلاتی مواجه کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، تحقق حماسه اقتصادی، بهبود فضای کسب و کار و رفع مشکلات فراروی تولید نیازمند برنامه های جدید است و لزوم برنامه ریزی برای حمایت از بخش اقتصادی در گلستان امری ضروری است.
 
به رغم مشکلات فراروی، در سال گذشته شاهد افزایش روند صادرات و کاهش واردات بوده ایم که این امر می تواند به توسعه و رونق اقتصادی گلستان کمک کند.
 
رئیس خانه صنعت و معدن استان گلستان در تشریح فضای کسب و کار استان می گوید: سال گذشته وارد فضایی شدیم که به خاطر بی ثباتی نرخ ارز، تورم و بی ثباتی در قیمت اولیه کالاها و بسته بندی با مشکلات زیادی در بخش تولید مواجه شدیم.
 
فضای کسب و کار اسیر بخشنامه ها
 
رمضان بهرامی گفت: در سال گذشته 72 بخش نامه ضد و نقیض داشتیم که فضای کسب و کار را دچار چالش کرد و تولید با حداکثر 10 درصد سود پایین ترین سود دهی را نسبت به سایر کسب و کارها داشت.
 
وی ادامه داد: فضایی که در سال 91 دامنگیر تولید شد زیان انباشته بالایی را بر هر واحد تولیدی متحمل کرد و برخی واحدهای تولیدی گاهی تا 40 درصد زیر ظرفیت تولید مشغول کار شدند.
 
وی افزود: در بحث تولید واحدهایی که نقطه سربه سر را رد کرده یعنی بتواند هزینه خود را پوشش دهند به عنوان واحد فعال محسوب می شوند و در سال گذشته در این مورد دچار مشکل بودیم و نوسانات بخش تولید در بنگاه های کوچک و زودبازده بیشتر نمایان شد.
 
بهرامی تصریح کرد: استان به دلیل رو آوردن افراد به بنگاه های کوچک و زود بازده تاثیرات بیشتر مشهود بود و هزینه تولید برخی به 2.5 برابر رسیده بود.
 
حل مشکلات نیازمند برنامه های جدید
 
وی تاکید کرد: برای حل این مشکلات به برنامه های جدید نیاز داریم و اتفاقات امروز نتیجه عملکرد 2 دهه گذشته بود که دولت با پرداخت یارانه سنگین به بخش تولید و ثبات نرخ ارز هزینه تولید را کاهش می داد.
 
وی گفت: در اواخر سال 90 لایحه حمایت از تولید به همت خانه صنعت و معدن استان به خانه صنعت کشور ارسال شده و پس از آن در قالب یک لایحه به مجلس فرستاده شد اما در کمیسیون مجلس با حذف موارد بسیاری که به نفع تولید کننده بود چیزی از آن باقی نمانده است.
 
رئیس خانه صنعت و معدن استان خاطر نشان کرد: استان گلستان در حال رسیدن به مرحله بلوغ صنعتی بوده و نگاه به صنعت استان بر اساس مسائل کشوری است و لایحه حمایت از تولید و اجرای قانون کسب و کار هدف و خواسته ما است اما در این مدت قانون کسب و کار اجرا نشده و لایحه حمایت از تولید نیز به نوعی قلع و قمع شده و مواردی که در آن به نفع تولید کننده بود حذف شده است.
 
رشد صدور جوازهای صنعتی گلستان
 
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان نیز اظهار کرد: این سازمان در زمینه درخواست جواز تاسیس 64 فقره جواز صادر کرده که با هزار و 281 میلیارد ریال سرمایه گذاری و هزار و 439 نفر اشتغال زایی خواهد داشت و در طول سه ماهه اول امسال نیز 23 پروانه بهره برداری صادر کرده که 1129هزار و میلیارد ریال سرمایه گذاری و برای 409 نفر اشتغال زایی داشته است.
 
یدالله وفایی درباره میزان صادرات و واردات استان گفت: بسیاری از اقلام از گمرکات سراسر کشور به استان وارد می شود اما تمام تلاش ما برای افزایش صادرات است.
 
رشد صادرات و کاهش واردات
 
وی ادامه داد: در سال 91 حدود 10.1 میلیون تن با ارزش 19.6 میلیون دلار واردات داشتیم که در سال گذشته میزان آن از نظر وزنی 9.8 هزار تن و از نظر ریالی 33 میلیون و 90 هزار دلار بوده است.
 
وی افزود: در سال 91 به لحاظ وزنی 871 هزار تن و از نظر ارزشی 289 میلیون دلار صادرات داشتیم که در مقایسه با گذشته 75 درصد تغییر وزن مثبت و 34 درصد تغییر ارزش داشتیم.
 
وفایی درباره میزان صادرات در سال 92 اظهار کرد: در 2 ماهه اول امسال صادرات استان به لحاظ وزنی 85 هزار و 586 تن و ارزشی 51 میلیون و 336 هزار دلار بود که میزان آن در مدت زمان مشابه در سال گذشته 100 هزار و 603 تن از نظر وزن و 36 هزار و 518 دلار از نظر ارزشی بود که با مقایسه آمار امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته از نظر وزنی 15 درصد کاهش اما به لحاظ ارزشی 41 درصد تغییر داشتیم.
 
وی ادامه داد: در زمینه واردات نیز در سال 91 در دوماه ابتدای سال 20 هزار و 68 تن با ارزش 4 میلیون و 482 هزاردلار واردات داشتیم که میزان آن امسال در این مدت از نظر وزنی 900 تن و از نظر ارزشی 2 میلیون و 153 هزار دلار بوده که این آمار نشان دهنده کاهش 56 درصدی از نظر ورزن و 47 درصدی به لحاظ ارزشی در واردات استان است.
 
وی بیان کرد: روند واردات استان یک روند منفی بوده که ایده آل است و دلایل مختلفی از جمله وضعیت نرخ ارز در این زمینه تاثیر گذار است.
 
وفایی تصریح کرد: در حال حاضر حدود 130 تا 140 هزار تن مرغ در استان تولید می شود که 15 درصد تولید کشور را استان دارد و با افزایش کیفیت واحدهای تولیدی در حد بین المللی صادرات مرغ را آغاز کردیم. رب گوجه فرنگی، پنیر، سیمان و لوله های پلی اتیلن از دیگر اقلام صادراتی استان بوده و برای امسال 350 میلیون دلار صادرات پیش بینی شده است. 
 
به گزارش مهر، گلستان تنها استانی است که از نظر ترانزیت قابلیت استفاده از طریق ریلی، هوایی و بندر را دارد و اگر شرایط برای سرمایه گذاری فراهم شود یقینا شاهد اتفاقات خوبی در استان خواهیم بود.
کد خبر 2080655

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha