به گزارش خبرنگار مهر، امروزه ارئه خدمات بهداشتی و درمانی به مردم یکی از ضروریات است و شاید بتوان گفت وجود پزشک و ارائه خدمات درمانی از ضروریات است و با پیشرفت تکنولوژی، مووع سلامت به عنوان یک امر مهم در جهان مورد توجه قرار گرفته است و کشورها برای دستیابی به پیشرفتهای پزشکی هر روز در رقابت هستند که ایران نیز یکی از کشورهایی است که توانسته در عرصه پزشکی خودی نشان دهد.
اما در شهرستان مرزی دهلران هنوز مردم از نبود پزشک رنج می برند و بعضی ها که از لحاظ اقتصادی وضعیت بهتری دارند به اجبار برای درمان به استان خوزستان می روند و کسانی که بضاعت مالی ندارند تنها از درد به خود می پیچند و زندگی خود را با مریضی سر می کنند تا شاید فرجی شود اما این آخر قصه نبود پزشک در دهلران نیست چرا که عدم دسترسی به پزشک باعث شده خیلی از افراد جان و مال خود را به خطر بیندازند تا با مراجعه به استانهای همجوار امور درمانی خود را دنبال کنند و در سالهای اخیر شاید مواردی هم پیش آمده که افراد برای درمان بیماری خود در نبود پزشک جان خود را از دست بدهند.
احمد نوری یکی از شهروندان دهلرانی در این خصوص گفت: سه روز است که از درد به خود می پیچم ولی با توجه به شرایط کاری و از طرفی مالی که دارم توان مراجعه به استانهای همجوار را ندارم و به اجبار درد را تحمل کردم تا دکتر سنوگرافی که هفته ای یک بار به درمانگاه بقیه الله می آید من را معاینه کند البته در این خصوص هم باید از سه روز قبل نوبت رزرو کنیم تا دکتر معاینه کند.
وی گفت: شهرستان دهلران داری یک بیمارستان بزرگ است ولی متاسفانه مردم از نبود دکتر متخصص سونوگرافی رنج می برند.
این شهروند دهلرانی افزود: باتوجه به شرایط مالی و از طرفی دیگر شرایط آب و هوایی که منطقه دارد این انتظار از مسئولین است که برای حل این مشکل چاره اندیشی کنند چون شرایط اقتصادی مردم به گونه ای نیست که بخواهند به استانهای همجوار برای یک سنوگرافی ساده هزینه های فراوانی متحمل شوند و این خواسته، خواسته زیادی نیست که مردم مرزی دهلران از مسئولان می خواهند و نباید مردم دهلران از حداقل خدمات پزشکی محروم باشند.
مکیه رحیمی در این خصوص گفت: یک ماه است که چشم انتظار پزشک متخصص سونوگرافی هستم که هفته ای یک بار به درمانگاه بقیه الله دهلران می آید.
وی اظهار داشت: با توجه به شرایط اقتصادی که دارم توان رفتن به استان خوزستان که نزدیک ترین شهر به دهلران است را ندارم چون شوهر من یک کارگر ساختمانی است و برای درمان خود اگر بخواهم به استان همجوار مراجعه کنم باید بین 150 تا 200 هزار تومان تنها برای یک سنوگرافی هرینه کنم که در این شرایط اقتصادی بسیار برایم دشوار است و به اجبار از درد به خود می پیچم.
رضا یوسفی شهروند دیگر دهلرانی گفت: با توجه به اینکه مشکل چربی کبدی و مثانه دارم مرتب باید درمان خود را ادامه بدهم که متاسفانه شهرستان دهلران هم سونوگرافی ندارد.
وی گفت: چندین بار به شهرستان دزفول مراجعه کردم ولی باتوجه به شرایط اقتصادی که دارم توان مراجعه به دکتر سونوگرافی در شهرهای همجوار را دیگر ندارم و جا دارد مسئولین شهرستان دهلران برای حل مشکل سونو گرافی که یکی از نیاز های اساسی است توجه ویژه داشته باشند.
کمبود تخصص رادیولوژی در سطح استان
دکتر عبدالصاحب شریفی رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دهلران در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: باتوجه به کمبود رادیولوژیست در سطح استان ما پیگیریهای فراوانی برای جذب متخصص رادیولوژی از طریق دانشگاه علوم پزشکی ایلام انجام داده ایم ولی تاکنون موفق به جذب آن نشدیم.
وی اظهار داشت: علاوه بر دانشگاه ایلام با دانشگاه های استانهای دیگر هم رایزنیهایی فراوانی انجام دادیم که به علت کمبود پزشک هنوز موفق به جذب دکتر رادیولوژیست نشدیم.
دکتر شریفی بیان داشت: تمام تلاش ما بر این است تا در کوتاه ترین زمان ممکن دکتر رادیولوژیست برای شهرستان جذب کنیم.
رئیس شبک بهداشت و درمان شهرستان دهلران تصریح کرد: هفت پزشک متخصص در بیمارستان شهدای دهلران خدمات پزشکی به مردم ارئه می دهند که از جمله آنها پزشک متخصص داخلی، اطفال، قلب، جراحی عمومی، زنان زایمان، پاتولوژی و روان پزشک هستند.
ماهانه بیش از دو هزار نفر در درمانگاه بقیه الله سنوگرافی می شوند
پرویز جابری مدیر درمانگاه بقیه الله و تامین درمان بسیج شهرستان دهلران در این خصوص گفت: با پیگیر های فراوانی که داشیم خوشبختانه دو پزشک متخصص سونو گرافی جذب کرده ایم.
وی اظهار داشت: در راستای خدمات دهی مناسب به شهروندان ما با دو پزشک متخصص رادیولوژیست قرارداد بستیم که آنها تنها در هفته دوبار به صورت مجزا برای ویزیت بیماران به شهرستان مراجعه می کنند.
وی بیان داشت: در هر هفته بین 300 تا 350 نفر برای سونوگرافی ویزیت می شوند و ماهانه بیش از دو هزار نفر در این درمانگاه ویزیت سنوگرافی می شوند اما در کل حضور متخصص رادیولوژی در برخی موارد به شدت نیاز است و نبود دائمی یک پزشک موجب بروز مشکلاتی می شود که گاه غیر قابل جبران است و این امر باید پیگیری شود.
گفتنی است کسانی که داری وسیله نقلیه و وضعیت مالی مناسبی هستند برای درمان خود به شهرستانهای اندیمشک و دزفول می روند.
گزارش: مجتبی کاور
نظر شما