به گزارش خبرنگار مهر، علی ولی نیا پیش از ظهر شنبه در نشست مطبوعاتی به مناسبت هفته قوه قضائیه گفت: تلاش کردهایم تا محیط زندانها را از حالت پلیسی و نگهداری محض خارج کرده و کارهای تربیتی و اصلاحی داشته باشیم.
وی ادامه داد: برای اوقات فراغت زندانیان برنامه های فرهنگی و مهارت آموزی در نظر گرفته شده تا درصد بازگشت به زندان را به حداقل برسانیم و بیش از 53 روحانی در زندان کارهای فرهنگی و تبلیغی انجام می دهند و در اکثر بندهای دو وعده نماز جماعت برگزار میشود.
ولینیا حوزه فرهنگی زندان را دارای فعالیت گسترده دانست و افزود: با عضویت مدیرکل زندان ها در شورای فرهنگ عمومی با 12 نهاد فرهنگی در استان کرمان تفاهم نامه بسته شده و سیاست نظام بر ساختن زندان نیست و امیدواریم روزی محیط های زندان را به مکان های اموزشی تبدیل کنیم.
وی بر ارتقاء زندانبانی اسلامی تاکید کرد و اظهارداشت: بودجه خوبی به بحث فرهنگی زندان ها اختصاص یافته و بحث نماز و قرآن در راس کارها قرار گرفته و زندانبانی اسلامی وجه تمایز ما با زندان های دنیاست و زندانی بی سواد در زندان می تواند تا سطح دانشگاهی ادامه تحصیل دهد.
مدیرکل زندانهای استان کرمان همچنین از صدور پنج هزار و 500 گواهینامه فنی و حرفه ای در سال گذشته خبر داد و گفت: زندانیان بعد از خروج تا سقف 15 میلیون تومان وام اشتغال دریافت میکنند تا بتوانند به یک زندگی شرافتمندانه باز گردند.
این مسئول همچنین درباره انتقال زندانیان به محل های سکونتشان افزود: از سال 89 با انتقال قریب سه هزار و 800 زندانی به محل سکونت خود موافقت شده که رقم آن با کل کشور برابری میکند.
وی ادامه داد: هفت درصد زندانیان استان کرمان زن هستند که جرم بیشتر انها مواد مخدر است و بعد از سرقت بیشترین میزان جرایم را دارد و زندانی سیاسی در استان کرمان وجود ندارد.
ولی نیا هزینه نگهداری هر زندانی را روزانه 50 هزار تومان اعلام کرد و گفت: مجازات هایی جایگزین حبس وجود دارد که باید مورد توجه بیشتر قضات قرار گیرد چون حبس علاوه بر هزینه های سنگین بار فرهنگی فنی زیادی برای خانواده های آنان دارد هر چند انجمن حمایت، مراکز مراقبت و خود زندان نیز حمایت هایی از خانواده های زندانیان دارد. وی در پایان تعداد زندانیان مهریه در استان را 40 نفر اعلام کرد و ادامه داد: هفت نفر نیز در استان کرمان به دلیل نفقه در بند هستند.
نظر شما