به گزارش خبرنگار مهر، اعتیاد یک بیماری روانی، اجتماعی و اقتصادی است که از مصرف غیرطبیعی و غیرمجاز بعضی از مواد مانند الکل، تریاک و حشیش ناشی می شود و باعث وابستگی روانی یا فیزیولوژیک فرد مبتلا به این مواد می شود و در عملکرد جسمی، روانی و اجتماعی وی تاثیرات نامطلوب بر جای می گذارد.
به کارگیری راهکارهای جدید در راستای مقابله با مواد مخدر، تقویت مراکز ترک اعتیاد استان، برگزاری جشنواره فرهنگی و هنری مقابله با اعتیاد، ارائه آموزش های لازم از مهد کودک ها و همچنین لزوم شناسایی نقاط آسیب پذیر از مهمترین مباحث نشست مطبوعاتی کمیته شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان بود.
نشست مطبوعاتی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان با حضور روسای کمیته های تخصصی این شورا به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر ظهر شنبه در سنندج برگزار شد که طی آن راه های پیشگیری و کاهش مصرف مواد مخدر در کردستان مورد بررسی قرار گرفت و مسئولان کمیته های مختلف به بیان گزارشی از برنامه های کاری خود پرداختند.
227 هزار نفر تحت پوشش برنامه های فرهنگی کمیته بهزیستی هستند
رئیس کمیته بهزیستی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان در این نشست از تحت پوشش قرار گرفتن 227 هزار نفر در برنامه های فرهنگی کمیته بهزیستی خبرداد.
مختار فرهادیان با اظهار تاسف از کاهش سن اعتیاد و ظهور این مواد افینی در بین بانوان استان گفت: متاسفانه زنگ خطر به صدا درآمده و نیاز است مسئولان در راستای حذف مواد مخدر در کشور و استان ها گام های اساسی برداشته شود.
وی افزود: تقویت سازمان های مردم نهاد در استان یکی از اولویت های کاری شورا است که باید هر چه سریعتر فعال شوند.
رئیس کمیته بهزیستی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان بیان کرد: خوشبختانه بهزیستی توانسته تا کنون به 42 درصد از مهد کودک های استان آموزش های متناسب و آگاهی بخشی در بحث اعتیاد ارائه دهد.
فرهادیان یادآور شد: راه اندازی کانتینر آموزشی و اطلاع رسانی در پارک شهدای سنندج در راستای فرهنگ سازی، راه اندازی 9 کمپ و شناسایی هزار و 800 نفر معتاد و حمایت از آنها در راستای بهبود مجدد از جمله اقدامات صورت گرفته است.
وی ادامه داد: خوشبختانه پنج کمپ دیگر در سطح شهرستان های استان در حال راه اندازی است و انتظار می رود در آینده نزدیک شاهد کاهش آماری جمعیت معتادین استان باشیم.
حوزه های آسیب پذیر در جامعه شناسایی شود
رئیس کمیته توسعه مشارکت های عمومی و سازمان های مردم نهاد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان در این نشست اظهار داشت: باید با شناسایی حوزه های آسیب پذیر در سطح جامعه از پیشرفت و افزایش مصرف مواد مخدر و اعتیاد جلوگیری کرد.
عطاالله رحمانی آبیدر افزود: بررسی و ارائه پیشنهاد سیاست های مربوط به ظرفیت سازی و توسعه مشارکت های مردمی با رویکرد حرکت های فرهنگی در جامعه در دستور کار خود قرار داده است.
وی بررسی و اظهار نظر در خصوص طرح ها و برنامه های ستاد مربوط به تسریع و گسترش فعالیت سازمان های مردم نهاد و بررسی و همچنین ارائه پیشنهاد و ایجاد هماهنگی در امر نظام سلامت و نظارت بر فعالیت های مردمی و سازمان های مردم را از دیگر برنامه های این کمیته عنوان کرد.
رئیس کمیته توسعه مشارکت های عمومی و سازمان های مردم نهاد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان ادامه داد: متاسفانه بعضی از بیماری ها و گرایش به ناهنجاری ها ریشه در دو عامل رنجش و لذت جویی دارد که باید بسترهای فرهنگی برای درک درست از واقعیت ها در جامعه فراهم شود.
رحمانی آبیدر افزود: متاسفانه در فرهنگ کردستان سیگار، قلیان و مشروبات الکلی جزء مواد مخدر محسوب نمی شود و هیچ گونه منع خانوادگی و اجتماعی ندارد و این امر نیازمند برنامه ریزی و پیگیری های مستمر دارد.
وی بیان کرد: خوشبختانه با تلاش و همکاری دستگاه های اجرایی مرکز نیکوتنینی ها و مرکز الکلی های استان در کردستان راه اندازی شده است و انتظار می رود با حمایت های مادی و معنوی این شورا در آینده نزدیک در دیگر شهرستان های استان راه اندازی شود.
راه اندازی 62 مرکز MMT در کردستان
در ادامه این جلسه مسئول کمیته درمان نیز اظهار داشت: در سال گذشته 62 مرکز MMT در استان راه اندازی شد که 40 مرکز آن مربوط به مرکز استان و مابقیه در شهرستان ها فعال هستند.
انوش آریا نژاد گفت: از مجموع این مراکز شش مرکز دولتی، شش مرکز در زندان ها و بقیه آنها خصوصی هستند که با نظار ت کامل کمیته درمان فعالیت دارند.
وی افزود: همچنین دو مرکز کاهش آسیب در استان داریم که مرکز مردان 120 نفر و مرکز زنان 25 نفر مراجعه کننده دارد.
مسئول کمیته درمان بیان کرد: در سال گذشته شش مرکز به دلیل تخلفات تعطیل شدند که از این تعداد دو مرکز به دلیل نظارت شدید و نداشتن امکان تخلف از ادامه کار انصراف دادند.
آریا نژاد یادآور شد: در سال گذشته یک میلیون قرص متادون، 130 هزار شربت متادون در بین جامعه تحت پوشش مراکز با نظارت کمیته توزیع شده است.
71 درصد افزایش کشفیات مواد مخدر در استان
همچنین در این جلسه جانشین پلیس مبارزه با مواد مخدر کردستان اظهار داشت: خوشبختانه در سال گذشته با توجه به اقدامات مناسبی که صورت گرفته 71 ردصد کشفیات مواد مخدر از نوع صنعتی و سنتی داشته ایم.
اکبر باتمانی گفت: افزایش 47 درصدی دستگیر شدگان، جمع آوری 34 درصدی باندهای مواد مخدر و کشف و ظبط ماشین ها و اداوات مواد مخدر از دیگر دستاوردهای پلیس مبارزه با مواد مخدر استان است.
وی افزود: ارتقاء امنیت اجتماعی، پاک سازی نقاط آلوده، کنترل محورهای مصولاتی، جمع آوری معتادین پر خطر در سطح استان و برخورد جدی با کشت خشخاش و شادانه از جمله برنامه ی ستاد مبارزه با مواد مخدر استان است.
اعتیاد یک پدیده مخرب اجتماعی است
همچنین رئیس کمیته تلفیق شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان در این نشست طی سخنانی پدیده اعتیاد را یک پدیده اجتماعی عنوان کرد و افزود: تولید محصول اعتیاد طی یک فرآیند اجتماعی به وجود می آید.
جشنواره اختصاصی اعتیاد برگزار می شود
رئیس کمیته اطلاع رسانی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان نیز در این نشست از برگزاری جشنواره اختصاصی اعتیاد طی چند ماه آینده خبرداد.
قباد میمنت آبادی با بیان اینکه در بحث آموزش تاکید بر پیشگیری از اعتیاد است، گفت: در این راستا اقدامات مناسبی صورت گرفته و در قالب بروشور، پلاکارد و بنرهای تبلیغاتی در سطح شهر به صورت مستقیم به مردم آموزش هایی در خصوص مواد مخدر داده می شود.
وی به برنامه های سال جاری این کمیته اشاره کرد و افزود: همایش تقدیر از فعالان حوزه پیشگیری از مواد مخدر، همکاری در برگزاری شب شعر اعتیاد و برگزاری نمایشگاه های عکس و هنرهای تجسمی در سطح شهرستان های استان از دیگر برنامه های این کمیته است.
نظر شما