به گزارش خبرگزاری مهر، در تحقیقاتی که توسط پزشکها و متخصصان چشم دانشگاه استنفورد منتشر شده از یک پروتز شبکیه ای فتوولتائیک بی سیم استفاده شده که بتوان عصبهای شبکیه ای موشها را تحریک کرد و میزان واکنش آنها را مورد بررسی قرار داد.
محققان از این قطعه به عنوان چشم بیونیک خورشیدی یاد می کنند.
این گروه تحقیقاتی به این نتیجه رسیده است که فعالیت مغز که به انتقال اطلاعات بصری مرتبط است، در موشهای مبتلا به دژنراسیون ماکولا یا تباهی لکه زرد به حالت عادی بازگشت.
دژنراسیون ماکولا یا تباهی لکه زرد، شایعترین علت کوری در افراد مسن است. در این بیماری ماکولا یا لکه زرد تخریب میشود. ماکولا قسمت حساس به نور شبکیه و مسئول دید مستقیم و واضح است که برای کارهای دقیق مثل لازم است.
این فناوری قرار است به صورت بالقوه وضوح دید را در آینده بهبود بخشد. محققان این پروژه اظهار داشتند که این نتایج رویکرد نوید بخشی به احیای وضعیت بینایی در بیمارانی است که به واسطه بیماری های مرتبط با آسیب شبکیه ای نابینا شده اند.
دژنراسیون ماکولا در افراد بالای 65 سال شایعتر بوده و زنان بیشتر به این بیماری مبتلا میشوند. اکثر موارد این بیماری با افزایش سن بوجود می آیند. این بیماری می تواند عارضه بعضی داروها نیز باشد. همچنین به نظر میرسد ورارث نیز در ابتلا به این بیماری نقش داشته باشد.
نتایج این تحقیق در مجله " Nature Communications" منتشر شده است.
نظر شما