محمد حسن صالحی مرام به خبرنگار مهر گفت: برنامه هایی که می گفتند آرمانی هستند در معاونت صنایع دستی آغاز کردیم و معتقد بودیم تمام آن برنامه ها قابلیت اجرایی دارند چون امکان ایجاد شغلهای متعدد، صادرات و نگاه بیرونی به این صنعت در کشور بالاست اما همچنین مدت آموزش در این حوزه کوتاه است.
وی افزود: فردی که از دوره دیپلم تا دکترا درس می خواند باید 11 سال عمر خود را صرف یک رشته تخصصی کند اما در حوزه صنایع دستی تنها کافی است دو سال به صورت تمام وقت زمان بگذارد تا در آن حوزه استادکار شود و علاوه بر خود برای دیگران نیز شغل ایجاد کند همانطور که در حال حاضر 2 میلیون و 500 هزار نفر شاغل در حوزه صنایع دستی داریم و معتقدیم به راحتی می توان آن را به 5 میلیون نفر رساند.
صالحی مرام ادامه داد: در هدف گذاری صادرات صنایع دستی قرار بود 300 درصد رشد داشته باشیم که در عرض 8 ماه توانستیم آن را به مرز 250 درصد برسانیم.
وی گفت: همچنین در بحث مهر اصالت یونسکو توانستیم در عرض 6 ماه 146 اثر صنایع دستی را به ثبت یونسکو برسانیم این در حالی بود که تا آن زمان تنها 116 اثر ثبت شده بود.
معاون سابق صنایع دستی کشور تصریح کرد: 5 کشور همسایه ایران از جمله تاجیکستان، ارمنستان و... روی هم توانستند 32 اثر را ثبت کنند اما ما 146 اثر را ثبت کردیم این در حالی بود که پرونده 600 اثر به یونسکو ارسال شده بود.
وی ادامه داد: در حوزه بسته بندی صنایع دستی که یکی از مهمترین ضعفهای این صنعت است تنها برگزاری چند همایش کافی نبود بلکه باید این موضوع به صورت اساسی در دستور کار قرار گیرد. با این حال معتقدم صنایع دستی خیلی نیازمند حمایت دولت نیست اما با این وجود کمک دولت می تواند در ایجاد خلاقیت موثر باشد.
نظر شما