۵ تیر ۱۳۹۲، ۱۱:۰۶

رمضاني:

تهیه میکروفیلم از 28 هزار و 600 جلد کتاب از سوي آستان قدس رضوي انجام شد

تهیه میکروفیلم از 28 هزار و 600 جلد کتاب از سوي آستان قدس رضوي انجام شد

مشهد - خبرگزاري مهر: مسئول بخش فیلمتک و دیجیتال‌سازی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: این واحد طی سال گذشته از 28 هزار و 643 جلد کتاب عکسبرداری کرده و میکروفیلم در اختیار دارد.

به گزارش خبرگزاري مهر، محمد علی رمضانی اظهار كرد: برای تهیه میکروفیلم از این تعداد کتاب، پنج میلیون و 556 هزار و 911 فریم عکس تهیه شده است، به طوری که هر عکس حاوی تصویر دو صفحه از هر کتاب بوده است. 

مسئول بخش فیلمتک و دیجیتال‌سازی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در خصوص فعالیت این واحد بیان کرد: بخش فیلمتک و دیجیتال‌سازی به منظور ایجاد امکان دسترسی بهتر همگان به ویژه نخبگان و پژوهشگران به منابع قدیمی در سال 1351 راه‌اندازی شده و پس از آن با توجه به نیاز مخاطبان فعالیت‌های خود را توسعه داده است.

رمضاني افزود: این واحد از طریق امکانات و تجهیزاتِ ویژه نسبت به عکسبرداری از صفحات کتاب‌ها به ویژه کتاب‌های خطی و چاپ سنگیِ قدیمی اقدام می‌کند.

وي بيان كرد: فایل‌های خام این تصاویر ذخیره سازی شده و میکروفیلم‌ها نیز آرشیو می‌شود.

مسئول بخش فیلمتک و دیجیتال‌سازی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی افزود: بنا به تقاضای کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی این فایل‌ها جهت بهره‌برداری‌های مورد نظر در اختیار این کتابخانه قرار می‌گیرد.

رمضاني اظهار كرد: محققان و پژوهشگران  نیز  در صورت اعلام نیازمندی و طی مراحل قانونی قادر خواهند بود از منابع دیجیتالی شده توسط این واحد بهره‌مند شوند.

وي تاكيد كرد: هم اکنون واحد دیجیتال‌سازی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی به طور روزانه 15 هزار فریم عکس از کتب مورد نظر تهیه می‌کند به عبارت دیگر در این واحد 30 هزار صفحه کتاب در روز دیجیتال‌سازی می‌شود.

مسئول بخش فیلمتک و دیجیتال‌سازی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با اشاره به اهمیت تهیه میکروفیلم به ویژه از نسخ خطی و قدیمی گفت: تهیه میکروفیلم از این نسخ یا به طور کلی دیجیتال‌سازی این نسخ به نوعی جان بخشیدن دوباره به روح فرسوده‌ این کتاب‌هاست.

رمضاني بيان كرد: برخی از این کتب به لحاظ قدمت و نفاست به قدری ارزشمند هستند که حتی در صورت سالم بودن نمی‌توان آن را در اختیار مخاطب عام قرار داد.

وي اظهار كرد: در حالی که این کتاب‌ها به هر ترتیب برای خوانندگانی نگاشته شده‌اند، تهیه نسخه دیجیتالی از این کتاب‌ها این فرصت را فراهم می‌کند تا میراث کهن علمی و فرهنگی ما در نزد جوانانمان همچنان ساری و جاری باشد.

مسئول بخش فیلمتک و دیجیتال‌سازی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی افزود: بخش فیلمتک و دیجیتال سازی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی آمادگی دارد که از نسخ خطی و چاپی قدیمي تحت مالکیت اشخاص و یا کتابخانه‌های خصوصی به طور رایگان نسخه دیجیتال تهیه كنند.

 

کد خبر 2084250

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha