۸ تیر ۱۳۹۲، ۱۶:۴۲

گزارش خبری/

آمار صادرات واقعي مي شود/ اخذ عوارض بالا از تجار ايراني توسط افغانها

آمار صادرات واقعي مي شود/ اخذ عوارض بالا از تجار ايراني توسط افغانها

بيرجند – خبرگزاري مهر: خراسان جنوبي با 460 كيلومتر مرز مشترك با افغانستان، همواره از اين موقعيت به عنوان فرصت استفاده بهينه كرده و زيرساخت هاي مورد نياز را فراهم كرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، امروز عليرغم تحريم ها و فشارهاي اقتصادي دشمنان، كشور از حجم صادرات بالايي برخوردار بوده و خراسان جنوبي نيزاز اين مهم  بهره مند شده و در سال گذشته رشد 20 درصدي صادرات داشته است.

هم اكنون تدابيري در كلان كشور انجام شده تا آمار صادرات استانها واقعي شده و كالاهاي توليدي هر استان در استان مبداء اظهار شده و سپس صادر شود.

بازارچه مرزي محوطه اي محصور در نقاط مرزي است، كه مطابق با استانداردهاي تعيين شده بصورت مستقل يا درقالب تفاهم نامه منعقد شده بين دو كشورهمجوار، در قالب قوانين رسمي في ما بين فعاليت مي كند و در آنجا با حضور نماينده گمرك، استاندارد، مرزباني و ... تشريفات ترخيص كالاهاي مجاز براي مبادلات مرزي صورت مي گيرد و مرزنشينان دو سوي مرز مي توانند كالاها و محصولات مجاز را با رعايت قوانين و مقررات جاري دو كشور براي داد و ستدعرضه كنند.

خراسان جنوبي هم از چهار بازارچه مرزي اعم از يزدان درشهرستان زیرکوه، ميل 78( ماهيرود) در شهرستان سربيشه، ميل73 (گلورده) در شهرستان درميان و دوكوهانه در شهرستان نهبندان برخوردار است.

صادارت فرش تنها در تهران توجيه اقتصادي دارد

مديركل صنعت، ‌معدن و تجارت خراسان جنوبي با بيان اينكه هم اكنون صادرات فرش ايران تنها از فرودگاه مهرآباد تهران انجام مي شود،‌ گفت: فرش تمام استانها در تهران جمع آوري شده و توسط يك تاجر شاخص صادر مي شود.

عليرضا جميع با بيان اينكه خراسان جنوبي ظرفيت بسيار خوبي در توليد فرش و صادرات فرش دست باف دارد، ‌افزود: به دليل عدم وجود گمرك تخصصي فرش و نبود تاجر شاخص در استان، صادرات اين كالاي ارزشمند از استان انجام نشده و در نتيجه در آمار صادرات استان نيز ثبت نمي شود.

 

وي با اشاره به اينكه هم اكنون كالاهايي از جمله فرش، سنگ،‌ محصولات استرات‍ژيك و... كه از ارزش صادراتي بسيار بالايي برخوردارند در آمار صادرات استان لحاظ نمي شوند، بیان کرد: اين استان توانايي دارد به جز فرش در ساير اقلام توليدي استان صادرات كالا انجام دهد.

استخراج شش ميليون تن مواد معدني در خراسان جنوبي

مديركل صنعت، ‌معدن و تجارت خراسان جنوبي با اشاره به اينكه هم اكنون 317 معدن داراي پروانه بهره برداري معتبر در استان فعاليت دارند، افزود: ذخيره استخراج اسمي سالانه اين معادن بيش از 6.4 ميليون تن است.

وي ادامه داد: ظرفيت قطعي مواد معدني استان با احتساب ذخاير قطعي گواهي نامه هاي اكتشاف بيش از اين مقدار است.

جميع با بيان اینکه هم اكنون سنگ استان به صورت خام از استان خارج مي شود و به عنوان كالاهاي صادراتي استان ثبت نمي شود، افزود: در اين راستا تجار خراسان جنوبي اعلام آمادگي كردند كه صادرات سنگ از استان انجام شود.

مديركل صنعت، ‌معدن و تجارت خراسان جنوبي عنوان کرد: پروانه هاي بهره برداري صنايع معدني استان كه فرآوري معدن را انجام مي دهند 145 فقره است، كه اين صنايع براي سه هزار و 184 نفر در استان اشتغال ايجاد كرده است.

آمار صادرات خراسان جنوبي قطعي مي شود/اظهار کالاهای صادراتی در استان مبداء

مديركل گمركات خراسان جنوبي با اشاره به اينكه سال گذشته رقم صادرات در كشور 41 ميليارد دلار بوده است، گفت: براساس سياست هاي كلان كشور پيش بيني شده اين رقم امسال به 59 درصد افزايش يابد.

محمدعلي خاشي با اشاره به اينكه افزايش 41 درصدي صادرات در سال جاری در دستور كار مسئولان كشوري قرار گرفته است، اظهارداشت: بايد تلاش شود رقم صادرات در استان نيز به همین نسبت افزايش يابد.

وي با اشاره به اينكه تا آبان ماه سال گذشته كالاهاي صادراتي كه در ساير استان هاي كشور اظهارشده و از مرز استان خارج شدند نيز به عنوان صادرات استان ثبت مي شدند، افزود: اين در حالي است كه آمار صادرت استان از امسال واقعي شده و تنها توليدات خود استان به عنوان صادرات ثبت خواهند شد.

به گفته وی در اين راستا براساس سياست هاي ابلاغي كالاهاي صادراتي در استان هاي مبداء و توليد كننده اظهار شده و سپس صادر مي شوند.

وي ادامه داد: خراسان جنوبي نيز در سه ماهه امسال آمارصادرات واقعي داشته و تمامي آمار اعلام شده مربوط به توليدات خود استان بوده است.

مديركل گمركات خراسان جنوبي با اشاره به اينكه تنها مشكل در صادارت استان اقلامي از جمله فرش، زعفران،‌عناب، زرشك و سنگ است، گفت: اين كالاها به دليل نداشتن گمرك تخصصي در صادرات استان لحاظ نمي شوند كه امسال پيگيري مي شود اين مهم تحقق يابد.

وي گفت: هم اكنون گمرك تخصصي زعفران، در استان وجود دارد، كه مي توان از اين طريق صادرات سايرمحصولات استراتژيك استان را انجام داد.

 

پيگيري براي صادرات محصولات استراژيك خراسان جنوبي از بازرچه هاي مرزي

خاشي تاكيد كرد: امسال پيگيري مي شود صادارت محصولات استراتژيك استان از بازارچه هاي مرزي استان انجام شود.

وي امضاء تفاهم نامه استاندار خراسان جنوبي با والي فراه افغانستان در ارديبهشت ماه امسال را از مهمترين اقدامات گمرك براي رفع مشكلات تجاري و تسريع در صادرات استان عنوان كرد و بيان داشت: در اين راستا قرار شده جلسات بررسي مشكلات تجار ماهانه برگزارشود كه اين مهم تحقق يافته است.

خاشي حضور دو ارزياب افغان براي بررسي مشكلات مرزي در مرز را از خواسته هاي طرف افغان برشمرد و بيان كرد: اين ارزياب ها براي كنترل كالاهاي كه به افغانستان وارد مي شوند خواستار حضور در مرز هستند كه مكاتباتي در اين راستا با گمرك ايران در حال انجام است.

به گفته وی هدف از اين اقدام  تسريع در صادرات و افزايش سرعت صادرات در مرز عنوان شده است.

وي ادامه داد: همچنين پيگيري مي شود گمرك يزدان نيز با توجه به هزينه هاي انجام شده در اين بازارچه به عنوان گمرك رسمي از سوي طرف افغان مورد پذيرش قرار گيرد.

232 هزار تن کالا از خراسان جنوبی صادر شد

خاشي با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون 232 هزار تن کالا از  گمرکات استان صادر شده است، اظهارداشت: ارزش این کالاها 90 میلیون دلار برآور شده است.

وی همچنین به افزایش  20 درصدی صادرات کالا در سال گذشته اشاره کرد و ادامه داد: حجم صادرات استان در سال گذشته 592 هزار تن به ارزش 426 میلیون دلار بوده است.

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی یادآور شد: این کالاها به کشورهای افغانستان، پاکستان، آلمان و ترکمنستان صادر شده است.

ترانزیت روزانه 30 کامیون از مرزهای خراسان جنوبی

معاون توسعه تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن وتجارت خراسان جنوبی با بيان اينكه روزانه 30 دستگاه كاميون خروجي ترانزيت از مرزهاي استان انجام مي شود، افزود:هم اكنون ترانزيت در استان از وضعيت خوبي برخوردار است و بايد موانع بر سر راه ترانزيت استان رفع شود.

مهدی ماهگلی كمبود نيروي انساني و عدم آموزش كافي به پرسنل را از مهمترين مشكلات حوزه ترانزيت استان عنوان كرد و بيان داشت: چارت قبلي بازارچه بدون درنظر گرفتن ترانزيت بوده كه با رفع مشكل ترانزيت و خروج كاميون ها به نيروي انساني بيشتر و تجديد نظر در چارت مرزي براساس شرايط و موقعيت فعلي مورد نياز است.

وي عدم تخصص نيروهاي انساني، نبود درب ورود و خروج گمرك در سايت، مشكلات پاركينگ و انبارهاي مورد نياز و نبود گارد براي حفاظت فيزيكي از سايت را از ديگر مشكلات در اين زمينه دانست.

معاون توسعه تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن وتجارت خراسان جنوبی خواستار توسعه سايت، تسريع در روند ساخت و ساز اين پايانه مرزي، ايجاد مركز آتش نشاني و تامين زيرساخت هاي مخابراتي، برق و آب در اين گمرك شد.

 

اخذ 10ميليون ريال عوارض از تجار ايراني/ هيچ عوارضي از افغانها اخذ نمي شود

مديركل حمل و نقل و پايانه هاي خراسان جنوبي هم اخذ عوارض از تجار ايراني توسط افغان ها را از مهمترين مشكلات صادراتي دانست و گفت: افغان ها تقريبا بيش از يك ميليون و 70 هزار تومان از تجار ايراني به عنوان عوارض پول اخذ مي كنند.

ابراهيم نصري اظهارداشت: اين در حالي است كه در مرز ايران از تجار افغان هيچ مبلغي به عنوان عوارض اخذ نمي شود.

پيشرفت 87درصدي سالن تجاري ميل 78

وي با اشاره به اينكه سالن تجاري  ميل 78هم اكنون از 87 درصد پيشرفت فيزيكي برخوردار است، افزود: اين طرح به 800 تا900ميليون تومان اعتبار براي تكميل نياز دارد.

مديركل حمل و نقل و پايانه هاي خراسان جنوبي همچنين با بيان اينكه احداث پايانه صادراتي ماهيرود به دليل عملكرد كند پيمانكار با مشكلاتي از جمله تعطيلي چندين ماهه مواجه شده است، گفت: هم اكنون مشكلات در حال پيگيري بوده و انعقاد قرارداد با پيمانكار جديد در حال انجام است.

کد خبر 2086312

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha