۲۹ تیر ۱۳۸۴، ۱۲:۲۶

يك جامعه شناس در گفتگو با "مهر":

كانونهاي ويژه حمايت از دختران در معرض آسيب ايجاد شود

يك جامعه شناس گفت: هم اكنون توسط بهزيستي مراكزي براي نگهداري دختران فراري وجود دارد و اقداماتي نيز كه در اين مراكز انجام مي شود كوتاه مدت است و امكان بازگشت دختران به زندگي گذشته وجود دارد بنابراين بايد كانونهايي ويژه دختراني كه داراي مشكلات خانوادگي و در معرض آسيب هستند ، با استفاده از متخصصان و مشاوران ايجاد شود تادر اين مراكز نسبت به رفع مشكلات آنها اقدام شود.

دكتر غلام رضا عليزاده در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر با بيان اين مطلب گفت: پديده دختران فراري و كودكان خياباني يكي از پديده هاي رو به رشد آسيب شناختي  و داراي  دو بعد اقتصادي و فرهنگي است. 

وي در خصوص علت فرار دختران از خانه خاطر نشان كرد: اين پديده ها در خانواده هاي نظام گسيخته و نابسامان بدسرپرست ، بي سرپرست ، تك سرپرست و يا خانواده هايي كه به نوعي در آنها طلاق عاطفي ايجاد شده ، به وجود مي آيد فضاي نامساعد و متشنج اين خانواده ها باعث مي شود كودكان و نوجوانان دچار نگراني ، اضطراب و دلهره شوند و به دليل عدم دفاع از خود و ارايه راهكاراقدام به فرار از خانه مي كنند.

اين جامعه شناس با اشاره به اينكه كودكان و نوجوانان پس از فرار از خانه بلافاصله مورد سوء استفاده قرار مي گيرند تاكيد كرد: فقر در خانواده ها باعث مي شود والدين دختران خود را در سنين كم بفروشند و يا مجبور به ازدواج با افرادي كنند كه همسن پدران و يا بزرگتر از آنها هستند و همين امر باعث مي شود اين دختران مدت كمي پس از ازدواج دست به فرار از خانه بزنند.

عليزاده گفت: شاخصهاي اجتماعي ، اقتصادي، سياسي ، فرهنگي و روانشناختي اجتماعي عواملي هستند كه به فرار دختران از خانه كمك مي كنند ، همچنين اكثر دختران فراري از شهرها ومحيطهاي كوچك  و مناطق محروم كه امكانات مناسبي براي زندگي ندارند به شهرهاي بزرگ مي آيند .

وي افزود: بايد در ارتباط با  آسيب هاي اجتماعي  و فرار كودكان و نوجوانان از خانه به پيشگيري بيش از درمان توجه شود و مي توان يك دهم هزينه اي كه براي درمان انجام مي شود صرف ارايه راهكارهاي لازم براي پيشگيري كرد.

کد خبر 208676

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha