به گزارش خبرنگار مهر، محمد فرخ زاده در نشست خبری پیش از ظهر دوشنبه درواکنش به اظهارات مدیرکل کتابخانه های عمومی استان فارس مبنی بر پرداخت نشدن سهم کتابخانه های عمومی توسط شهرداری شیراز تصریح کرد: طبق قانون میزان پرداخت شهرداری ها از محل بودجه نقدی نیم درصد است و در سال 90 از 637میلیارد تومان بودجه شهر شیراز215 میلیارد تومان بودجه نقدی شهرداری بوده که سهم نیم در صد کتابخانه یک میلیاردو 70میلیون تومان بوده و ما 290 میلیون تومان نقد پرداخت کردیم و یک میلیارد و 800میلیون تومان علی الراس از بودجه کشوری شهرداری شیرازنهادکتابخانه ها کم کردند و جمعا دو میلیاردو100میلیون تومان گرفتند.
وی افزود: در سال 91 ازیک هزار و 65 میلیون تومان بودجه شهر، بودجه نقدی شهرداری شیراز 287 میلیارد تومان بوده که سهم نیم درصدی کتابخانه ها یک میلیارد و 400 میلیون تومان شده و پرداخت نقدی ما 715 میلیون تومان بود و از خزانه کشوری چهار میلیاردو 800میلیون تومان برداشتند.
معاون فرهنگی اجتماعی شهردار شیراز تصریح کرد: اگر مبنا بودجه نقدی باشد با احتساب پرداختها350 میلیون تومان طلبکاریم.
فرخ زاده بیان کرد: شهرداری همزمان 26 مجموعه را اداره می کند و در سال 90 شهرداری در موضوع کتابخانه و قرائت خانه ها یک میلیارد و400میلیون تومان و در سال91 یک میلیاردو800میلیون تومان هزینه کرده است.
وی اظهار داشت: با احتساب هزینه ها شهرداری سه میلیاردو 500میلیون تومان از نهاد کتابخانه ها طلبکار است و چرا به جای جذب بودجه، پول مردم شیراز را در روز روشن بذل و بخشش می کنند، بودجه شیراز فقط باید در همین شهر هزینه شود.
معاون فرهنگی اجتماعی شهردار شیراز تصریح کرد: در حال حاضر 18 کتابخانه و هشت قرائت خانه در سطح شیراز فعال است که 13 کتابخانه زیر نظر نهاد کتابخانه ها و پنج کتابخانه مستقل است.
فرخ زاده ادامه داد: در سال 91 ما102هزار جلد کتاب داشتیم که 11هزار جلد نیز اضافه کردیم همچنین 215 هزار جلد کتاب از ما به امانت گرفته شده که جمعا 86 هزار نفر از کتابخانه ها استفاده کردند و در سه ماهه اول امسال32 هزار جلد کتاب به امانت برده شده و جمعا 11هزار نفر از خدمات کتابخانه استفاده کردند.
وی تصریح کرد: شهرداری شش قرائت خانه با هزینه دو میلیارد و 500میلیون تومان در مناطق دو،چهار، پنج، شش، هفت و هشت در حال انجام دارد که تا پایان سال به بهره برداری می رسد همچنین ساخت9 قرائت خانه نیز در حال بررسی است و دو کتابخانه مشارکتی با سازمان عمران و بهسازی در محله سهل آباد و یک منطقه دیگر درحال ساخت است و جمعا9میلیارد تومان پروژه در دست احداث است.
معاون فرهنگی اجتماعی شهردار شیراز ادامه داد: چه کسی گفته شهردارباید مدیر کتابخانه باشد، در الفبای ساده مدیریتی مدیر ارشد باید90 درصد مدیریت کند و 10درصد تخصص داشته باشد، در سطح میانی این میزان به 50درصد و در سطح کارشناس میزان تخصص باید90درصد و مدیریت10درصد باشد.
فرخ زاده گفت: کتابخانه سوزی از روزی شروع شد که نهاد کتابخانه ها را از اداره فرهنگ و ارشاد جدا کردند و فرهنگ کتابخوانی که مورد تاکید مقام معظم رهبری بود تحت شعاع قرار گرفت.
وی ادامه داد: چرا انجمن خیرین کتابخانه ساز شش زمینی را که شهرداری معرفی کرد نساخته و چرا نهاد کتابخانه ها از ظرفیت خیرین استفاده نکرده است.
معاون فرهنگی اجتماعی شهردار شیراز گفت: سوال ماز از مسئولان اداره افرهنگ و ارشاد و نهاد کتابخانه ها این است که چرا وضعیت کتابخانه های شیراز اینگونه است و چرا به وظیفه خود عمل نمی کنید، چرا دستگاههای مختلف وقتی از بودجه بیت المال برای ساختن کتابخانه های خود استفاده کردند در کتابخانه ها را برای استفاده عموم مردم باز نمی گذارند.
وی عنوان کرد: نهاد کتابخانه ها می تواند با ایجاد بازارهای مبادله پایاپای و بازارچه های دانشجویی و فصلی در جهت ترویج و رونق صنعت کتاب کار کرده و کتاب را به چشم مردم آورد.
فرخ زاده همچنین با اشاره به برنامه های تابستانه این مجموعه نیز عنوان کرد: مجموعه شهرداری با ارائه خدمات چهارفصل منسجمترین و قویترین برنامهها را در کارگروه فرهنگی استان فارس دارد.
وی با بیان اینکه فرهنگ سراها محله ای نبوده و منطقه ای است، گفت: فرهنگسراها یک نماد بزرگ شهری است و در محلات باید سرای محلات ایجاد شود.
معاون فرهنگی اجتماعی شهردار شیراز افزود: 25 فرهنگ سرا در سطح شهر فعال است که تابستان امسال هشت فرهنگسرای جوان، علوی،کارآفرینی، سلامت، نجوم ، خانواده وهنر تا ساعت22 به صورت اختصاصی آماده ارائه خدمات به مردم هستند.
فرخ زاده گفت: در طرح اوقات فراغت تابستان 151 رشته در موضوعات مذهبی با 525 عنوان کلاس،25رشته علمی با 1200 کلاس و 15 رشته ورزشی با 1500 کلاس ارائه می شود.
وی تصریح کرد: همشهریان میتوانند با ارسال یک پیامک شامل عدد شهرداری منطقه محل زندگی خود به شماره های 30005246 و 20005246 از اماکن فرهنگی و ورزشی شهرداری در آن منطقه مطلع شده وازامکانات نزدیکترین نقطه محل زندگی خود استفاده کنند.
فرخ زاده افزود: در طرح اوقات فراغت تابستان مباحث و موضوعاتی همچون کرسیهای آزاداندیشی، حوزه سلامت شهری ویژه کودکان، محیط زیست و مباحث مربوط به آن، کارگاههای تحکیم بنیان خانواده بامحوریت شاخصهای سبکزندگی، در حوزه حملونقل و ترافیک موضوع یک روز با قانون و حوزه بازیافت و پسماند بررسی و اجرا می شود.
نظر شما