به گزارش خبرنگار مهر، علی محمد گلستانی فرد پیش از ظهر دوشنبه در نشست خبری اظهارکرد: از مجموع کشفیات استان پنج تن و 700 کیلو گرم تریاک، دو تن و 50 کیلو گرم مرفین و مابقی کراک، هروئین و شیشه بوده است.
وی با اشاره به فعالیت 62 مرکز درمان اعتیاد در استان اظهارکرد: از این تعداد 46 مرکز درمان موقت است که 23 مرکز آن در بیرجند فعال هستند.
وی با اشاره به فعالیت پنج مرکز DIC گفت: هفت مرکز اقامتی ترک اعتیاد، یک مرکز سر پناه شبانه، یک مرکز اقامتی بلند مدت، یک مرکز بیماری ها رفتاری و یک مرکز نگهداری و درمان ماده 16 در استان فعال هستند.
وی با بیان اینکه در مرکز نگهداری و درمان ماده 16 معتادان پر خطر و بی سرپناه به صورت رایگان درمان می شوند، ادامه داد: در این مرکز معتادین به مدت سه ماه تحت درمان قرار می گیرند.
گلستانی فرد با بیان اینکه در حال حاضر 25 معتاد در این مرکز تحت درمان هستند، افزود: این مرکز در اوایل سال 91 در استان راه اندازی شد که تا کنون 166 نفر در آن پذیرش شده اند و 143 نفر نیز اعتیاد را ترک و از این مرکز ترخیص شده اند.
9800 نفر در مراکز ترک اعتیاد استان تحت درمان هستند
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی با اشاره به اینکه هم اکنون 9 هزار و 860 نفر در مراکز ترک اعتیاد استان تحت درمان هستند، افزود: از این تعداد شش هزار و 667 نفر در مراکز سرپایی تحت درمان قرار گرفته اند که این نشان از این دارد که آمار معتادین پر خطر در استان کم است.
وی عنوان کرد: 729 نفر در مراکز اقامتی ترک اعتیاد و دو هزا و 64 نفر نیز در کلنیک های مثلثی تحت درمان هستند.
وی با بیان اینکه میانگین سن اعتیاد در استان رو به کاهش است، بیان داشت: هم اکنون سن اعتیاد به 34 سال کاهش یافته که این زنگ خطری برای خانواده ها است.
وی با اشاره به اینکه برای جلوگیری از برگشت اعتیاد در افرادی که ترک کرده اند آموزش ها و مراقبت های بعد از درمان دنبال می شود، بیان کرد: اشتغال معتادین ترک شده را نیز دنبال می کنیم.
وی با اشاره به همجواری خراسان جنوبی با بزرگترین کشور تولید کننده مواد مخدر گفت: تمامی مرزهای استان تحت کنترل است و بیشترین کشفیات مواد مخدر در ایست و بازرسی ها بوده که نشان از ورود مواد مخدر از دیگر استانها و سایر مرزها به استان و کشور را دارد.
گلستانی فرد با بیان اینکه خراسان جنوبی با ابعاد مختلف پدیده مواد مخدر شامل ورود قاچاق، توزیع و مصرف آن مواجه است، تصریح کرد: برنامه های پیشگیری باید به گونه ای باشد که همه این ابعاد را تحت پوشش قرار دهد.
امحاء1.5 تن مواد مخدر در خراسان جنوبی
وی با تاکید بر اینکه کنترلها در مناطق مرزی، جادهها و ایستگاههای ایست و بازرسی شدت بیشتری پیدا کرده است، افزود: اجرای برنامه های فرهنگی در راس برنامه های پیشگیرانه است که از سوی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر با همکاری دستگاه های فرهنگی دنبال می شود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی با اشاره به برنامه های هفته مبارزه با مواد مخدر در استان گفت: برپایی نمایشگاه سیار و ثابت در شهرستانها، برپایی کارگاه آموزشی با هدف توجیح و آموزش خانوادهها با پدیدههای منفی ناشی از مواد مخدر، توزیع بسته های فرهنگی و آموزشی در ارتباط با پیشگیری از اعتیاد در سطح شهر از جمله این برنامه ها است.
وی همچنین از امحاء یک تن و 600 کیلو گرم مواد مخدر در هفته جاری خبر داد و بیان کرد: همایش بزرگ پیاده روز خانوادگی نیز با هدف ترویج روحیه نشاط و شادابی در روز جمعه برگزار می شود.
وی با اشاره به وجود مراکز آموزشی بزرگ نظامی و انتظامی در سطح استان گفت: در هر دوره حدود پنج تا شش هزار سرباز به مراکز آموزشی وارد می شوند که به خاطر جوانی، دوری از خانواده و شرایط سخت منطقه ای احتمال گرایش به مواد مخدر را دارند و در این راستا بحث پیشگیری و آموزش این قشر یکی از اهداف شورا است.
راه اندازی مرکز نگهداری و ترک اعتیاد بانوان در استان
گلستانی فرد از راه اندازی مرکز نگهداری و ترک اعتیاد بانوان طی سال جاری در استان خبر داد و افزود: با توجه به اینکه بانوان ما نیز در گیر این پدیده شوم هستند راه اندازی این مرکز در دستور کار قرار گرفته که در سال جاری افتتاح خواهد شد.
وی در خصوص مرگ و میرهای ناشی از مصرف سوء مواد مخدر در استان نیز اظهارکرد: آمار مرگ و میر در استان رو به کاهش بوده اما آمار تغییر جنسیت و افزایش مرگ و میر در زنان هشداری برای خانواده و جامعه است.
وی بیان داشت: در سال 90 ، 17 نفر بر اثر مصرف سوء مواد مخدر در استان فوت شده اند که از این تعداد 16 نفر مرد و یک نفر زن بوده اند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی ادامه داد: در سال گذشته 16 نفر فوتی ناشی از مصرف سوء مواد مخدر در استان داشته ایم که از این تعداد 11 نفر مرد و پنج نفر زن بوده اند.
نظر شما