به گزارش خبرنگار مهر، در تازهترین شماره مجله "فرهنگ و سینما" سومین بخش از یادداشت "مطبوعات مستقل و مولف" به قلم پرویز صمدیمقدم سردبیر این ماهنامه سینمایی منتشر شده است.
در یادداشتهای گذشته نگارنده تعریف نسبی از عنوان مطبوعات مستقل و مولف ارائه داد و به بررسی جایگاه این گروه از مطبوعات در سالهای اخیر در حوزه فرهنگ و نیز میان مخاطبان، به تفکیک چند نکته کلی رسید اما در سومین بخش از این یادداشت به مخاطب عام و یا خاص و رابطه آن با نشریات پرداخته است. در بخشی از این یادداشت به ریزش مخاطب اشاره کرده و نویسنده خطاب به مدیران آینده سینما چنین نوشته است: حقیقت این است که یک راه بیشتر پیش پای مدیران آینده سینما نیست و ابداعات و اختراعات و طرفهها و خلاقیتهای بیپشتوانه و تجربههای بیهوده راه به جایی نخواهند برد.
بخش اصلی ماهنامه فرهنگ و سینما به بررسی ارتباط میان شعر و سینما اختصاص دارد. در بخش نخست از این مجموعه نگاهی به جستارهای شعر و سینما منتشر شده است و در چند بخش، ارتباط شعر و سینما در چند بخش شعر در قالب سینما، تقاطع شعر و سینما، سینمای شعرگونه، سینمای تخیل و تصویر در شعر فرانسه، شاعران فرانسه، طبقهبندی فیلمها در زمینه شعر تقسیمبندی شده است.
گفتارهای شعر و سینما از شاعران بزرگ سینما با بررسی مایا درن، پارکر تایلر، دیلان توماس و آرتور میلر، معرفی فیلم های مطرح درسینمای شاعرانه و همچنین برگزاری میزگرد "شعر در سینما"، "سینمای شاعرانه" از دیگر بخش های این پرونده سینمایی است.
بخش دیگر از ماهنامه "فرهنگ و سینما" در بخش "در رهگذر سینما" به بررسی زندگی هنری عزت الله انتظامی با عنوان مردی ورای بازیگری پرداخته است. این بخش از این مجله سینمایی در شمارههای پیشین خود درباره بهروز افخمی و ناصر تقوایی نوشته بود.
در بخشی از این بخش درباره عزت الله انتظامی چنین نوشته شده است: استاد انتظامی هنرمندی است که امروزه از مرحله ارزیابی و محک خوردن و در مکان داوری قرار گفتن گذشته است. او حتی از مرحله استادی و نمونه و سرمشق بودن هم گذشته است و فراتر از هنرش، جایگاهش و حتی خودش است پس متعلق به مردم و حافظه مردم است و اعتباری ویژه در ذهن جامعه دارد.
نظر شما