به گزارش گروه دين و انديشه "مهر" ، محمد حسين ايماني خوشرو، معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، در نشست خبري دستاوردهاي نمايشگاه هنر معنوي در فرهنگسراي نياوران خبر از برگزاري جشنواره آواها و نواهاي مذهبي، "يادمان مرحوم موذن زاده اردبيلي" داد.
اذانگوي پرآوازه و مشهور آذري، رحيم مؤذن زاده، در آستانه هشتاد سالگي و بعد از بيست و چهار روز بستري بودن در بيمارستان مدائن درگذشت. رحيم مؤذن زاده اردبيلي كه به خاطر اذان مشهور و تاريخياش در حافظه جمعي ايرانيان و شايد بسياري از مسلمين جاي دارد، فرزند حاج شيخ عبدالكريم اردبيلي است و در خانوادهاي متولد شده است كه شايد بيش از يك قرن به فعاليتهاي مذهبي ميپرداختهاند. پدر رحيم مؤذن زاده اردبيلي، تا سال 1322 در منطقه اردبيل به وعظ و اذانگويي مشغول بود و نخستين بار به خاطر اذاني كه در اين سال در راديو گفته بود شهرت پيدا كرد.در خانواده مؤذن زاده كه اغلب به فعاليتهاي مذهبي و اذانگويي پرداختهاند، رحيم مؤذن زاده، فرزند ارشد شيخ عبدالكريم، كه متولد 1304 شمسي است، راه پدر را با جديت بيشتر پي گرفت و عملاً پس از درگذشت پدرش، به جاي او قرائت اذان را ادامه داد. برادران رحيم، سليم و داوود نيز اذان ميگويند.
اذان مشهور مؤذن زاده كه در گوشهي روح الارواح آواز بيات ترك (زند) خوانده شده است، اذاني است كه رحيم مؤذن زاده در سال 1334 در ميدان 15 خرداد در استوديوي 6 خوانده است. مؤذن زاده، اين اذان را در حالي كه روزه دار بود خواند چرا كه قصد داشت اذاني بگويد تا براي فرهنگ ايران و اسلام يادگاري ارزنده باشد. مؤذن زاده براي ضبط اين اذان گوشههاي مختلفي را ميآزمايد اما هيچ كدام مورد پسندش واقع نميشود تا اينكه مناسب ترين گوشه را براي قرائت اذان، روحالارواح ميبيند. مؤذن زاده بارها گفته است: "از ضبط اين اثر هميشه يك احساس غرور معنوي در طول سالهاي گذشته با من همراه بوده است و اگر تنها همين ثروت معنوي باقي بماند براي من كافي است". رحيم مؤذن زاده اردبيلي مؤذني است كه صداياش در روح و جان ايرانيان خانه دارد و نغمههاي اذان او در دل مؤمنين و حتي غير متدينين خوش نشسته است.
مرحوم موذن زاده اردبيلي پنجم خرداد ماه سال جاري در بيمارستان مدائن تهران درگذشت و پيكر پاكش در صحن مقدس ابن بابويه تشييع و به خاك شپرده شد.
نظر شما