۱۶ تیر ۱۳۹۲، ۹:۵۱

گزارش خبری/

تلاش استاندار برای کسب آمار حافظان و قاریان آذربایجان غربی/جلال زاده: معجزه نمی خواهیم

تلاش استاندار برای کسب آمار حافظان و قاریان آذربایجان غربی/جلال زاده: معجزه نمی خواهیم

ارومیه - خبرگزاری مهر:‌ شورای هماهنگی و گسترش فعالیتهای قرآنی آذربایجان غربی در آستانه ماه مبارک رمضان در حالی برگزار شد که تلاش استاندار برای کسب آمار حافظان و قاریان قرآنی از دستگاه های متولی فعال در این حوزه همانند جلسات قبلی بی نتیجه ماند.

به گزارش خبرنگار مهر، وجید جلال زاده شامگاه شنبه در جلسه شورای هماهنگی و گسترش فعالیتهای قرآنی آذربایجان غربی در آستانه ماه مبارک رمضان که با حضور دستگاه های متولی حوزه فعالیتهای قرآنی برگزار شد، در تلاش برای بدست آوردن تعداد حافظان و قاریان برجسته قرآنی استان بود که مانند جلسه سالهای گذشته بی  نتیجه ماند و اعضای حاضر در جلسه آمار مشخصی برای ارائه نداشته و اعلام می کردند امکان حضور یک قاری و حافظ در لیست چند دستگاه وجود دارد و نمی توان آمار مشخصی ارائه کرد.

وی خواستار ارائه فراخوان به دستگاه های اجرایی متولی فعالیتهای قرآنی برای ارائه لیست حافظان بالای 5 جزء قرآن کریم و قاریان برجسته شد و گفت: هر کسی مدعی نبوت شد ثبت کنید، ما معجزه نمی خواهیم، باید بانک اطلاعات حفاظ و قراء استان تهیه و تعداد هر یک مشخص باشد تا بر اساس شرایط موجود برنامه ریزی های استراتژیک برای توسعه و کیفیت بخشی به فعالیتهای قرآنی با همکاری همه دستگاه ها و دانشگاه ها انجام شود.

استاندار آذربایجان غربی با اعلام اینکه از ثبت نام کنندگان در بانک اطلاعاتی حافظ و قاریان قرانی آزمون سنجش اخذ می شود، افزود: برای افرادی که در این آزمون نمره قبولی کسب کنند کارگاههای آموزشی بازآموزی و فنون حفظ و قرائت بی نقص با حضور اساتید برجسته کشوری و استانی برگزار می شود.

وی ادامه داد: فرهنگسرای قرآن و عترت ارومیه پکیج کاملی برای انجام چنین فعالیتهای بوده که باید از امکانات موجود بهره کافی را برد.

خروجی و نتیجه فعالیتهای قرآنی در آذربایجان غربی مشخص نیست

جلال زاده ضمن تاکید بر اینکه تا پایان ماه مبارک رمضان باید بانک اطلاعاتی حافظ و قاریان قرآن آذربایجان غربی تهیه شود، ادامه داد: تفسیر قرآن کریم یکی از مغفولات اصلی در جامعه بوده و متاسفانه به دلیل نبود مفسران صاحب سبک جلسات تفسیری در مساجد برگزار نمی شود که باید این کمبود نیز جبران شود و دستگاهها با وجود دامنه وسیع فعالیتهای قرآنی در این حوزه نیز برنامه ریزی کنند.

وی با بیان اینکه دامنه فعالیتهای قرآنی در سطح استان وسیع بوده ولی باید خروجی این فعالیتها نیز مشخص شود، ادامه داد: باید دامنه فعالیتها را تا پاسگاه های مرزی و مناطق عشایری ببریم ولی باید در عین حال از برجستگان قرانی نیز حمایت و تشویق کنیم چرا که برندگان در مسابقات بین المللی و ملی برای آذربایجان غربی یک برند خاص ایجاد کرده که باید از این ظرفیتهای بی بدیل بهره لازم را ببریم.

استاندار آذربایجان غربی با انتقاد از اینکه مساجد بعنوان پایگاه های اصلی اسلام تهی از قرآن شده اند، ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر آموزش قرائت، تفسیر، روخوانی و روانخوانی برای جوانان که بدنبال الگو هستند ارائه نمی شود که باید حداقل در زمانهای نماز جماعت ائمه جمعه به این موضوع توجه ویژه داشته باشند، هر چند اجباری نیست ولی تقاضا می کنیم حداقل یک صفحه در زمان های نماز جماعت توسط ائمه برای مردم قرائت شود.

جلال زاده با تاکید بر اینکه نباید جلسات سنتی قرآن کریم را دست کم گرفت، ادامه داد:برگزاری مراسم تجلیل از نخبگان قرآنی در طول ماه مبارک رمضان، تشکیل جامعه خیرین قرآنی در مرکز استان نیز باید مورد توجه ویژه قرار گیرد تا آذربایجان غربی دارنده رتبه دوم تعداد موسسات قرانی در کشور بعد از تهران بتواند قران را در بطن زندگی مردم وارد کند.

نبود زبان مشترک مفاهیم و تعاریف در بین دستگاه های متولی فعالیتهای قرآنی

مدیر کل دفتر امور اجتماعی استانداری آذربایجان غربی هم در این جلسه با بیان اینکه موازی کاری در هر جایی پسندیده نباشد در حوزه فعالیتهای قرآنی خوب است، گفت: باید چشمه های قرانی را مدیریت و در یک مسیر مشخص شده هدایت کنیم تا بتوانیم از ظرفیتها و امکانات موجود بهره لازم را ببریم.

حجت الاسلام یعقوب دیلمقانی با اشاره به اینکه مشکل نبود زبان مشترک مفاهیم و تعاریف در بین دستگاه های متولی فعالیتهای قرآنی است، ادامه داد: در این راستا آمار و اطلاعات دستگاه های اجرایی با اینکه درست است ولی گمراه کننده بوده که باید به زبان مشترک و واحدی در تعریف شاخص ها برسیم.

وی با بیان اینکه از بیش از یک هزار سمن ثبت شده در حوزه قرآنی در ارومیه تنها 3 سمن قرآنی و 18 سمن قرآنی و فرهنگی برای تشکیل جلسه هماهنگی در آستانه رمضان پیدا کردیم، ادامه داد: باید با توجه به محدودیتهای بودجه برناه ریزی و با هماهنگی با سازمانهای مردم نهاد ارتباط لازم را در جامعه ایجاد کنیم.

منشور توسعه فعالیتهای قرآنی اجرایی شود

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی نیز در این جلسه با اعلام اینکه سند بالا دستی منشور توسعه فعالیتهای قرآنی در سطح استان توسط دستگاههای متولی به طور کامل باید اجرایی شود، ادامه داد: 28 مهرماه سال 88 نحوه فعالیت هر دستگاه در حوزه قرآن ابلاغ شده ولی متاسفانه تا کنون کمیسیون های تخصصی در سطح استان تشکیل نشده که هر یک از دستگاههای متولی باید این موضوع را مد نظر قرار دهند.

حجت الاسلام محمد باقر کریمی بر لزوم تشکیل کمیسیون های آموزش عمومی قرآن کریم، پژوهش و آموزش عالی قرآن و فعالیتهای تبلیغی و ترویجی به ترتیب با مسئولیت آموزش و پرورش، دانشگاهها و فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید و عنوان کرد: اقدامات لازم در راستا وظایف کمیسیون ها انجام شده ولی تاکنون کمیسیون ها تشکیل نشده که ادامه این روند اجرای سند منشور توسعه فعالیتهای قرآنی در استان را با مشکل مواجه می کند.

وی از نبود حتی یک پژوهش قرآنی در آذربایجان غربی انتقاد کرد و اظهار داشت: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برای موسسات ثبت شده برای خرید ساختمان در مرکز استان 750 میلیون ریال، در شهرستانها با فرمانداری ویژه 700 میلیون ریال، در شهرستانها 600 میلیون ریال و در بخشها و روستاها نیز 450 میلیون ریال اعتبار پرداخت می کند، این حمایت بلاعوض در حالی انجام می شود که 50 درصد اعتبار توسط موسسات تامین شود.

برگزاری هفته فرهنگ قرآنی در آذربایجان غربی

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی همچنین از تامین 50 درصد هزینه فعالیتهای قرآنی موسسات در شهرهای ارومیه، خوی و سلماس خبر داد و گفت: 90 درصد هزینه  این فعالیتها در شهرستانهای نقده، سردشت، مهاباد و اشنویه و 70 درصد هزینه های موسسات قرآنی شهرهای تکاب، شاهین دژ، چالدران و میاندوآب تحت پوشش تامین و برای اجرای طرحهای قرآنی موسسات وابسته به سایر دستگاههای متولی سالانه 50 میلیون ریال کمک بلاعوض می شود.

حجت الاسلام کریمی از برگزاری مراسم جمع خوانی قرآن کریم در طول ماه مبارک رمضان و هفته فرهنگ قرآنی همزمان با هفته آخر ماه مبارک رمضان در مسجد سید جواد ارومیه خبر داد و گفت: طی 3 سال گذشته 8 میلیارد و 520 میلیون ریال به کانونهای قرآن و عترت و موسسات قرآنی بابت برگزاری برنامه های فرهنگی کمک شده که با توجه به حجم حمایتهای اعتباری باید برنامه های تاثیر گذار و با کیفیت قرآنی اجرا شود.

جمع خوانی قرآن کریم در ماه رمضان به مدت 30 روز

مشاور مدیر کل صدا و سیمای مرکز آذربایجان غربی هم در این جلسه از برگزاری جمع خوانی قرانی کریم در حسینیه اعظم جوانان بنی هاشم در طول ماه مبارک رمضان به مدت 30 روز خبر داد و گفت: همه بررسی و زیر ساختهای لازم برای برگزاری این جمع خوانی آماده شده که امیدواریم با همکاری دستگاه های اجرایی و استقبال با شکوه مردم این برنامه به نحو احسن در ارومیه اجرایی و بعنوان الگویی برای سایر استانها تبدیل شود.

علی ملا احمدی از اخذ مجوز 6 پخش زنده در شبکه های سراسری صادا و سیمای جمهوری اسلامی ایران توسط مرکز آذربایجان غربی در طول ماه رمضان خبر داد و اظهار داشت: مهجوریت قرآن در زندگی مردم علنی بوده و فقط در صوت و لحن و تزئینات مجالس مورد استفاده قرار می گیرد و وارد بطن زندگی مردم نشده که دستگاههای متولی باید آسیب شناسی و راهکارهای خود را برای تحقق سبک زندگی اسلامی مد نظر مقام معظم رهبری بر اساس آموزه های قرآن در جامعه پیاده شود.

وی با بیان اینکه توان قراتی و تلاوتی قرآن کریم در آذربایجان غربی بالا است، ادامه داد: امسال صدا و سیمای مرکز آذربایجان غربی برای رده های سنی مختلف برنامه های ارشادی و تربیتی با محوریت اخلاق در قرآن و انسان در قرآن و قرآن و حیات طیبه تهیه و پخش می کند.

حجت الاسلام محمد فتاحی معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی هم در این نشست با اشاره به فعال بودن 100 خانه قرآن روستایی و 150 موسسه و مراکز مردمی قرآنی و 5 شاخه برون مرزی موسسات قرآنی تحت پوشش این اداره کل در سطح استان، افزود: این نهاد آموزشهای عمومی روخوانی و روانخوانی و آموزشهای تخصصی تربیت معلم قرآن کریم برای متقاضیان ارائه می کند که در این راستا تا کنون 2 هزار معلم روخوانی و روان خوانی، یک هزار و 500 معام تجوید، 200 معلم حفظ و 500 معلم اموزش مفاهیم در سطح استان تربیت شده است.

کد خبر 2091466

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha