به گزارش خبرنگار مهر، نمایشگاه بزرگ کتاب رفسنجان با حضور 120 ناشر کشوری، استانی و شهرستانی در حسینیه ثارالله رفسنجان پذیرای علاقمندان عرصه فرهنگ و ادب بود. آمارها حکایت از آن دارد که بیش از 31 هزار نفر از نمایشگاه بزرگ کتاب در رفسنجان بازدید کرده اند که این آمار بسیار خوبی برای شهری که بندرت شاهد چنین آوردگاه فرهنگی بوده است.
فروش 2.5 میلیارد ریالی کتاب
رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی رفسنجان در این باره به خبرنگار مهر گفت: تاکنون با برآورهایی که انجام شده است بیش از 31 هزار نفر از نمایشگاه کتاب رفسنجان بازدید و بیش از دو میلیارد و 440 میلیون ریال کتاب از نمایشگاه خریده اند که البته احتمال افزایش این آمار وجود دارد.
محمدعلی شایگان فر اجرای برنامه هنری ویژه کودک و نوجوان با حضور هنرمندان را از دیگر برنامه های جنبی نمایشگاه اعلام کرد و اظهار داشت: پنج نشست تخصصی با حضور فعالین هنر، اصحاب رسانه و مطبوعات، مسئولین موسسات قرآنی و مدیران کانون های مساجد و نشست ادبی با حضور یکی از چهره های کشوری، نشست مولفین رفسنجان، جلسه پرسش و پاسخ با حضور مسئولان رفسنجان و برنامه مشاعره و طنز در طول ایام نمایشگاه برگزار شد که با استقبال فراوان روبه رو شد.
وی افزود: ایجاد غرفه های کودک و نوجوان، ایستگاه مشاوره مذهبی و پاسخ به سوالات شرعی، باجه بانک و اجرای برنامه های جنبی از فعالیت های مهم نمایشگاه کتاب رفسنجان بود.
صداقت اصل و اساس کار هنرمند است
هوشنگ مرادی کرمانی در سومین روز نمایشگاه، با حضور در جمع دوستداران ادب و هنر به ارائه مطالبی در مورد اهمیت نوشتن پرداخت.وی در این نشست ادبی که از برنامه های جنبی نمایشگاه بزرگ کتاب رفسنجان بود، اهمیت هر شهر و کشور را به فرهنگ آن مرتبط دانست و اظهار داشت: هر اثر هنری که یک هنرمند خلق می کند، مرتبط با روحیات خودش است و در واقع طبیعت خودش را تعریف می کند.
این نویسنده تصریح کرد: هر اثر هنری در چارچوب زمان، مکان، موقعیت و بدن خلق می شود و همه این عناصر در انسان و هنرش تاثیر دارد.
مرادی کرمانی خاطر نشان کرد: صداقت اصل و اساس کار هنرمند است و من در تمام نوشته هایم از این اصل اساسی استفاده می کنم و زمانی که می نویسم به هیچ چیز دیگر فکر نمی کنم.
وی با اشاره به اینکه چگونه نوشتن را می توان یاد داد اما چه چیز نوشتن را خود هنرمند با استفاده از تجربیات می تواند بیاموزد، گفت: آن چه در نشست های ادبی یاد می گیریم در دانشکده ادبیات نمی توان یاد گرفت.
وی افزود: هنر محصول لحظه های نابی است که خود انسان می تواند خلق کند و به کسی نمی توان گفت چه چیز بنویسد.
هوشنگ مرادی کرمانی نویسنده قصه های مجید در سال ۱۳۲۳در سیرچ کرمان به دنیا آمده و با ۲۸ فیلم سینمایی و تلویزیونی و تعداد زیادی کتاب از افتخارات دیار کریمان به شمار می رود. کتاب های وی به زبان های مختلف دنیا ترجمه و در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرند.
رسالت خبرنگاران باید برای برنامه ریزی و تصمیم گیری مردم باشد
امید مسعودی عضو فعال رسانه و مطبوعات در نشست حماسه سیاسی ویژه نمایشگاه بزرگ کتاب ناشران ایران که در سالن زکریا برگزار شد، با اشاره به اینکه شروع سال حماسه سیاسی یاس و نامیدی برای رسانه های بیگانه داشت، گفت: انتخابات خرداد امسال ما را به انتخابات خرداد سال ۸۸ برد چرا که در آن زمان رسانه ها خصوصا رسانه تلویزیون با برپایی مناظره ها مسائل زیادی را برای مردم روشن کردند و امسال نیز علیرغم نشر اخبار انتخاباتی بطور مستقیم، رسانه های ملی نقش خود را در شناساندن کاندیداها و نامزدها به خوبی ایفا کردند.
این روزنامه نگار پیشکسوت افزود: رسانه ها اثرشان بیشتر از معلمان است و رسانه های روزنامه های سراسری، رسانه های بیگانه و رادیو و تلویزیون از رقبای اصلی برای ما روزنامه نگاران هستند.
وی با اشاره به اینکه در خبر نویسی سبک های زیادی وجود دارد گفت: خبرنگاران ۹۹ درصد اخبار خود را بر پایه هرم وارونه تنظیم می کنند که خبرها حالتی خشک و بی جان دارند.
مسعودی با بیان انتقادهای مثبت و منفی از روزنامه ها و مطبوعات شهرستان رفسنجان و با بیان راهکار در این زمینه، تصریح کرد: بر سر راه خبرسازی موانع زیادی وجود دارد اما می توان این موانع را کنار زد و در این راه موفقیت کسب کرد.
وی در همین راستا کتاب های کمکی آداب مصاحبه مطبوعاتی، مبانی خبرنویسی و خلاصه نویسی را معرفی کرد و بیان داشت: همچنان که امام راحل فرمودند: ”مطبوعات باید دانشگاه باشند ” رسالت خبرنگاران باید طوری باشد که برای برنامه ریزی و تصمیم گیری مردم باشند و بطور دقیق مطالب را برای خوانندگان خبر روشن سازند و هیچ سوالی در ذهن آن ها باقی نماند.
مسعودی عادت مردم به تکنولوژی را در حال افزایش بیان کرد و اضافه کرد: در دو سال آینده حرفه روزنامه نگاری دگرگون خواهد شد به این منظور که با آمدن ” عینک گوگل ” با کارایی های ظریف و مفید، یکی از شاهکارهای تکنولوژی به جامعه ورود پیدا خواهد کرد.
شعر کوتاه یکی از گونه های پررونق شعر فارسی است
شاعر و پژوهشگر استان کرمان در نشست مولفین رفسنجانی در نمایشگاه کتاب رفسنجان، با اشاره به دلائل مورد توجه قرار گرفتن شعر کوتاه، گفت: یکی از دلائل آن این است که این دوران اقتضاء می کند که بیان ها بصورت فشرده و کوتاه عرضه شوند و ابزارهای نوین، بستر را فراهم کردند که هر چه شعرکوتاهتر باشد مخاطب راحت تر با آن ارتباط برقرار کند.
سید علی میر افضلی افزود: چون فرصت و مجال مخاطبین اندک است، در دو سه دهه گذشته در واقع شاخصه هر شاعری که وارد عرصه شعر می شد این بود که حتما در کارنامه او یک منظومه بلند باشد و آن شعر بلند نماینده دیدگاه ها و نظرات او در بحث شعر باشد اما با نزدیک شدن به دهه 80، گرایش به بحث شعر کوتاه فزونی گرفت.
میر افضلی ادامه داد: در دهه 90، اهتمام اصلی بسیاری از شاعران که قبلا شعر بلند می گفتند، به سمت شعر کوتاه رفته است و دلیل آن، نیاز جامعه می باشد.
وی تصریح کرد: در فضای مجازی و شبکه ها اجتماعی شعر کوتاه مورد توجه بیشتر است مخاطبان در فرصت یک کلیک می توانند شعر را مرور کنند و این یک فرصت است.
میر افضلی با اشاره به پیشینه دراز مدت شعر کوتاه در زبان فارسی گفت: با توجه با مقاله “اخوان ثالث”، معرفی یکی از گونه های شعر کوتاه در ادبیات پیش از اسلام، می توان به قدمت شعر کوتاه پی برد.
لزوم فراهم کردن شرایط ظهور/مهدویت مهم ترین بحث جامعه امروز
حجت الاسلام مهدی پور محمدی در نشست مهدویت که از برنامه های جنبی نمایشگاه کتاب بود، با اشاره به نشانه های آخرالزمان گفت: پیامبر (ص) فرمودند" در زمان غیبت کبری مردم به حیرت و ذلالت کشیده می شوند".
وی افزود: امر به معروف و نهی از منکر در این زمان ترک می شود و معروف و منکر جایگزین هم می شوند و این یعنی جابه جایی ارزش ها.
پور محمدی خطاب به مسئولین موسسه ها و کانون های قرآنی گفت: در حال حاضر بحثی مهم تر از مهدویت نداریم و موسسه های قرآنی و کانون ها باید در این زمینه بیشتر کار کنند.
وی تصریح کرد: مبحث ولایت فقیه بسیار مهم است و باید در جامعه نقش ولایت فقیه معنا پیدا می کند.
پورمحمدی افزود: سوء اعمال ما باعث شده ظهور امام زمان(عج) به تاخیر بیافتد؛ چراکه با دیوارهای بلند شهوت، غضب، ریاست طلبی و…نمی توانیم از وجود نورانیت خورشید نجات بخش عالم فیض ببریم.
وی با اشاره به نشر منکرات در جوامع غربی و اروپایی اظهار داشت: فتنه ماهوراه ها شرق و غرب را فراگرفته و حتی در برخی کشورهای اسلامی حجاب که در تمام ادیان بوده در دانشگاهها و اداره ها ممنوع شده و این از نشانه های آخرالزمان است.
وی گفت: هشداری جدی برای ما است چراکه در آخر الزمان لغزش ها و سقوط سرعت زیادی پیدا می کند و انسان هایی به لغزش می افتند که برای ما قابل باور نیست؛ بنا براین باید با تمام وجود از خدا بخواهیم به ما معرفت عطا کند تا در دام لغزش های آخرالزمان گرفتار نشویم.
وی اذعان کرد: کسی که خدا در نظرش بزرگ و چیزهای دیگر برایش کوچک باشند، برای رسیدن به خدایی بی نهایت بزرگ دنبال راهنما می گردد و آن راهنما پیامبر (ص) و امامان هستند.
..................................................
گزارش: حسین میرزا اسدی
نظر شما