به گزارش خبرگزاری مهر، در این کارگاه آموزشی یکی از پژوهشگران عرصه موسيقي مقامي خراسان شمالی به تشريح وجه تسميه اين ساز خراساني پرداخت و گفت: از دو منظر ميتوان اين وجه تسميه را بررسي کرد، اول اينکه در زبان كردي "قوش" به معناي "جفتي" و "مه" به معناي "متعلق به ما" ميباشد و دوم اينکه "قوش ني" از ني بال پرنده اي به اسم قوش درست شده که به مرور زمان قوشمه شده است.
مهدی رستمي با بیان اینکه به قوشمه نوازها در اين منطقه " قوشمهچي " ميگفتند اظهار داشت: ساز قوشمه در ميان شبانها نيز کاربرد داشته و آنها از اين ساز براي اداره کردن گله و رَمه استفاده ميکردند.
وی در تشریح ساخت اين ساز و چگونگي بهره گيري از ابزارهاي طبيعي مانند بندهاي گياه ني براي زبانه سازگفت: در حال حاضر اين زبانه از برنج ساخته ميشود.
در اين کارگاه پس از نواختن آهنگهايي هم چون سه مقام و تورغه از هنرمندان قوشمهچي از جمله آقايان حسن طيبود، جهانگير شکوري و محمد علي آبادي از هنرمندان موسيقي مقامي استان، علاقمندان حاضر در جلسه سؤالات خود در اين حوزه را مطرح کردند.
دومين جلسه اين کارگاه روز 5شنبه با موضوع گستره جغرافيايي و تاريخي و تأثير فرهنگهاي مختلف و تغييرات اين ساز در ساير اقوام برگزار ميشود.
نظر شما