۱۷ تیر ۱۳۹۲، ۱۴:۲۲

شهروندان زاهدانی عنوان کردند/

کیفیت حلقه گمشده در نمایشگاه ضیافت زاهدان

کیفیت حلقه گمشده در نمایشگاه ضیافت زاهدان

زاهدان-خبرگزاری مهر: بازگشایی نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در آستانه ماه مبارک رمضان با عنوان طرح ضیافت روزنه ای از امید در دل بسیاری از اقشار آسیب پذیر جامعه فراهم کرد تا شاید بتوانند در گرانی حاکم بر بازار کالایی ارزان تهیه کنند اما بسیاری از بازدیدکنندگان زاهدانی در گفتگو با مهر اذعان داشتند که این نمایشگاه ضیافتی از کالاهای بی کیفیت است.

به گزارش خبرنگار مهر به طور معمول در شهر زاهدان بازگشایی نمايشگاه های عرضه مستقیم کالا همواره با ازدحام بازديدكنندگان در روز های نخست همراه است اما مشاهدات خبرنگار ما از نمایشگاه ضیافت امسال و همچنین بسیاری از شهروندان که با دستان خالی از این نمایشگاه خارج شدند حاکی از نارضايتي مردم از تنوع و كيفيت پايين كالا در آن دارد.

بررسی کم و کیف و قیمت کالاهای عرضه‌شده در نمایشگاه ضیافت امسال حاکی از قیمت بالا، کیفیت پایین کالاهای عرضه‌شده توسط برخی برندهای نه‌چندان مشهور مواد غذایی در این نمایشگاه و اختلاف حداقلی قیمت‌ها با قیمت خرده‌فروشی در سطح شهر دارد.

تخفیف ها خیلی ملموس نیست

یکی از شهروندان زاهدانی در مقابل غرفه عرضه روغن نباتی به خبرنگار ما گفت: با اینکه صحبت از تخفیف 10 تا 20 درصدی در این نمایشگاه بود اما قیمت روغن نباتی در این نمایشگاه و با نرخ تک فروشی در بازار تنها 500 تومان تفاوت دارد.

خانم سارانی افزود: قیمت تک فروشی یک حلب  روغن 4.5  کیلویی لادن طلایی در بازار 22 هزار تومان است در حالیکه در نمایشگاه ضیافت به نرخ 21 هزار و 500 تومان بفروش می رسد و اگر قرار باشد تخفیف 10 درصدی را باور کینم باید این روغن به نرخ 20 هزار تومان عرضه شود.

سارا  ارجمندی یکی دیگر  از شهروندان زاهدانی نیز در خصوص قیمت کالا های ارایه شده در این نمایشگاه عنوان کرد: مرغ منجمد در حالی به قیمت 4900 تومان عرضه می شود که در بازار نیز با همین قیمت به وفور یافت می شود.

وی افزود: به نظر می رسد تنها کاری که مسئولان در این نمایشگاه انجام داده اند گردآوری تعدادی عمده فروش آنهم به صورت اتفاقی دور هم است تا مردم را با وجود گرانی ها راضی نگاه دارند.

علی سرگلزایی در مقابل یکی از غرفه های این نمایشگاه به خبرنگار ما گفت: قیمت برخی از اجناس مانند حبوبات و یا شکر مناسب است و با بازار هر کیلو هزار تومان تفاوت دارد اما سایر مواد غذایی تفاوت چندانی با قیمت های عمده فروش های سطح شهر ندارد.

وی افزود: کالاهای زیادی در نمایشگاه وجود دارد که شاید به نظر قیمتش مناسب باشد اما بسیاری از این کالاها برای مردم ناشناخته هستند و کیفیت آنها برای مردم مشخص نیست.

بهداشت نکته ای فراموش شده

فاطمه الله دادی یک از بانوان سیستانی با بیان اینکه رعایت بهداشت در این نمایشگاه بسیار ابتدایی و نکته ای کاملا فراموش شده بود اظهار داشت: با وجود دمای هوای زاهدان در این فصل که از 40 درجه نیز تجاوز می کند اما بسیاری از فروشندگان مواد غذایی دراین نمایشگاه فاقد یخچال و وسایل برودتی بودند و جالب اینکه بر بهداشتی بودن و تازه بودن محصولات خود نیزاصرار دارند.

وی افزود: بسیاری از مواد غذایی مانند ترشیجات، لواشک، آلوچه و شکلات های عرضه شده در این نمایشگاه فاقد برچسب و یا پروانه بهداشتی است و متاسفانه مسئولان از این نکته مهم غفلت کرده اند.

وی افزود: به نظر می رسد ازدحام نمایشگاه فرصت مناسبی برای فروشندگان است تا بسیاری از محصولات خود را که فاقد تاریخ تولید و انقضا است به فروش برسانند.

وی اذعان داشت با افتتاح اینگونه نمایشگاه ها به دلیل اینکه از طرف مسئولان دستگاه های اجرایی برپا می شود مردم نیز  به تبع آن به فروشندگان و غرفه داران و همچنین مسئولان اعتماد می کنند و بر این باورند که این فروشندگان از فیلتر های متعددی برای حضور در نمایشگاه عبور کرده اند اما وجود کالاهای بدون پروانه بهداشتی نشان می دهد که به این مسئله توجه نشده است.

وی گفت: عدم پوشش مناسب بسیاری از فروشندگان مواد غذایی دراین نمایشگاه خود گواه این مدعا است که مسئولان راه اندازی نمایشگاه ضیافت بر روی سلامت کالا دقت لازم را اعمال نکرده اند.

بازی با قیمت ها

سهراب پیرزهی نیز یکی از خریداران خرما در این نمایشگاه  به خبرنگار مهر گفت: متاسفانه به جای اینکه فروشندگان مواد غذایی در کاهش قیمت ها با یکدیگر رقابت کنند در کاهش وزن با یکدیگر رقابت کرده اند و با این عمل دست به جلب رضایت مشتری زده اند.

وی افزود: در این نمایشگاه خرما بر اساس واحد جعبه به فروش می رسد اما کمتر فروشنده ای به وزن آن و قیمت هر کلو خرما اشاره می کند.

وی افزود: تعدادی از فروشندگان با کاهش وزن جعبه های بسته بندی قیمت را کاهش داده اند تا بتوانند با سایر غرفه ها رقابت کرده و نظر مشتریان را جلب کنند.

وی ادامه داد : عدم وجود ترازوی دیجیتالی در بسیاری از غرفه ها به خصوص فروشندگان خرما و عدم درج وزن واقعی بر روی محصول و اطلاع به مشتری به نظر من تخلف است.

رقیه کریم السادات نیز یکی از بانوان خانه دار زاهدانی نیز در گفتگو با ما گفت: قیمت آبلیمو، رب و رغن هیچ تفاوتی با عمده فروشی های سطح شهر ندارد و لذا نمایشگاه جاذبه ای برای خرید ندارد و نمی تواند موجب خوشحالی مردم شود.

تنوع اجناس پائین تر از سطح توقع مردم

یاسر دهواری نیز یکی از بازدیدکنندگان سراوانی که به اتفاق خانواده در حال خرید از این نمایشگاه بود به خبرنگار مهر گفت: متاسفانه تنوع محصولات غذایی در این نمایشگاه نسبت به سال های گذشته بسیار پائین و معمولی بود.

وی با بیان اینکه محصولات لبنی و فراوده های گوشتی دارای کمترین تنوع و امکان تهیه یک یا دو نوع محصول بیشتر در این نمایشگاه وجود نداشت اظهار داشت: در نمایشگاه امسال تنها بر روی عرضه برنج و شکر و گوشت منجمد تمرکز شده بود و تنوع سایر محصولات بسیار پائین تر از توقع مردم بود.

وی با اشاره به اینکه با وجود بازدید از نمایشگاه اما مجبوراست که برای تهیه مایحتاج خود به مغازه های سطح شهر مراجعه کند همچنین از کیفیت محصولات ارایه شده در این نمایشگاه انتقاد کرد.

الهه کردی نیز با بیان اینکه بسیاری از مواد خوراکی به خصوص شیرینی های عرضه شده در این نمایشگاه بسیار بی کیفیت و با طعم کهنگی ارایه شده است به خبرنگار مهر گفت: شیرینی های خرد شده، عرضه مواد خوراکی به صورت فله ای و در کارتن های معمولی و کیسه های بدون پوشش در حالیکه بیش از سه روز هوای زاهدان نیز توفانی و همراه با گرد خاک و فراوان است نشانه بی توجهی و عدم آگاهی از سلایق مردم و توهین به شعور آنها است.

 يكي ديگر از شهروندان نیز گفت: نمايشگاهي که در آستانه ماه مبارک  با هدف تنظيم بازار برپا مي شود بايد يك فرقي با بازار به لحاظ كيفي و قيمت كالا داشته باشد اما اين تفاوت ها در اين نمايشگاه آنقدر احساس نمي شود.
وي ادامه داد: نمایشگاه عرضه کالا در زاهدان به طور کلی با سال گذشته دارای تفاوت فاحشی در تنوع جنس و قیمت ها داشت و بیشتر به نظر می رسد مسئولان رفع تکلیف کرده اند.

یک شهروند دیگر نیز گفت: به طور مثال یک شیشه 3 لیتری آبلیمو در این نمایشگاه 4 هزار تومان به فروش می رسد در حالیکه یک شیشه یک لیتری ابلیمو هم 4 هزار تومان قیمت دارد خوب این مقایسه را نباید به حساب ارزانی کالاها در نمایشگاه گذاشت بلکه حاکی از کاهش کیفیت است.

تنظیم بازار بهم خورده است

علی شهداد یکی از شهروندانی که تنها نسبت به خریداری یک شانه تخم مرغ از این نمایشگاه اکتفا کرده است در گفتگو با مهر اذعان داشت: اگر نظارت و بازرسی از واحد های صنفی در سطح شهر به خوبی اعمال شود بسیاری از مشکلات مردم در این گرانی افسار گریخته حل می شود.

وی گفت: متاسفانه تفاوت قیمت ها در فروشگاه های سطح شهر به اندازه ای فاحش و متغیر است که موجب دلسردی مردم از نظارت سازمان های مربوطه در بحث گرانی می شود.

وی گفت: در حال حاضر هیچ یک از فروشندگان کالا محصولات خود را بر اساس قیمت مندرج بر روی کالا به فروش نمی رسانند و متاسفانه مردم از این بابت در بهت و حیرت هستند.

وی ادامه داد: قیمت یک قالب کره 100 گرمی در حالیکه 1200 تومان بر روی آن در ج شده اما در تمامی فروشگاه های سطح شهر 1500 تومان به فروش می رسد.

وی گفت: با وجود اینکه تمامی کارخانجات قیمت های جدید خود را بر روی محصولات درج کرده اند اما در طی سال جاری باب شده است که مغازه دارها قیمت مورد دلخواه خود را  با برچسب  بر رو ی قیمت کالا ها می چسبانند و به قیمت های درج شده بر روی کالا توجه نمی کنند.

وی گفت: بازار میوه متاسفانه از هرج و مرج بیشتری برخوردار است و به نظر می رسد نظارت در این زمینه بسیار کم شده است.

وی به عنوان مثال گفت: قیمت یک کیلو خربزه در ابتدای خیایان دانشگاه 2500 تومان است در حالیکه قیمت همین میوه به فاصله 20 متر و در فروشگاه های روبرو 1800 تومان است.

و ی با بیان اینکه تفاوتی در نوع خربزه و جالیز برداشت شده با وجود تنها یک میدان بار در زاهدان وجود ندارد این تفاوت فاحش تنها می توان به ضعف دستگاه های نظارتی ربط داده شود.

وی گفت: نمایشگاه های عرضه کالا برای ایجاد رقابت و تنظیم بازار و با حضور تولید کنندگان و حذف واسطه ها برپا می شود نه اینکه از همان فروشندگانی که در خیابان به مردم جنس می فروشد دعوت کنیم تا به عنوان نمایشگاه کالای خود را عرضه کنند.

نمایشگاه ضیافت امسال از تنوع بیشتری برخوردار است

بر خلاف تعداد زیادی از شهروندان زاهدانی و بازدید کنندگان از نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در آستانه ماه مبارک که عقیده دارند نمایشگاه ضیافت کالا از تنوع و کیفیت نامناسبی همراه است اما معاون نظارت و توسعه بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان در گفتگو با مهر اظهر داشت: نمایشگاه ضیافت ویژه عرضه کالاهای اساسی مردم برای ماه مبارک رمضان  امسال دارای تنوع بیشتری است.

محمدرفیع سلطان زاده اظهار داشت: شکر، روغن، گوشت قرمز و سفید، برنج و حبوبات از جمله محصولات عرضه شده در این نمایشگاه است که با قیمت دولتی و تخفیف های ویژه عرضه می شود.

وی اظهار داشت: نمایشگاه ضیافت امسال در قالب 80 غرفه در محل دائمی نمایشگاه های زاهدان در حال برگزاری است و بسیاری از کالاها با قیمت بسیار مناسب در اختیار شهروندان قرار گرفته است.

وی عرضه مرغ منجمد به قیمت 4900 تومان، گوشت منجمد به قیمت 16 هزار و 500 تومان و شکر به نرخ یک هزار و 550 تومان  و همچنین برنج و حبوبات را از جمله کالاهای اساسی و دارای قیمت مناسب در این نمایشگاه عنوان کرد.

وی در خصوص تنوع کالاهای عرضه شده و انتظارات مردم نیز گفت: به دلیل اینکه نمایشگاه ضیافت با هدف عرضه کالاهای اساسی و غذایی به منظور تامین مایحتاج شهروندان در آستانه ماه مبارک رمضان برگزار می شود و مانند نمایشگاه های پاییزه از تنوع کالا از جمله پوشاک و یا لوازم خانگی برخوردار نیست لذا شاید نتوانسته مانند نمایشگاه هی بهاره یا پائیزه نظر آنها را جلب کند.

سلطانزاده اظهار داشت: امسال با هدف تنظیم بازار و کاهش قیمت کالاهای اساسی طی چند ماه گذشته برخی مواد غذایی مورد نیاز مردم از جمله شکر وارد شبکه توزیع سراسر استان شده است.
وی گفت: از ابتدای امسال تاکنون بخش قابل توجهی از واحدهای مصرف کننده، تولید کنندگان شیرینی و کارخانه های صنعتی استان با دریافت حواله، شکر مورد نیاز خود را با قیمت دولتی تهیه کردند.
وی اظهار داشت: این شکر با نرخ دولتی هر کیلو 15 هزار و 500 ریال در حال توزیع در تمام شهرستان های استان است.
وی ادامه داد: با توجه به فرارسیدن ماه مبارک رمضان با هدف کنترل قیمت ها و تنظیم بازار 700 گروه بازرسی متشکل از کارشناسان این سازمان و اصناف کار بازرسی از واحدهای تولیدی و عرضه محصولات غذایی و کالاهای اساسی در استان را آغاز کرده اند.

وی با بیان اینکه اولویت برای برگزاری نمایشگاه های ضیافت بستگی به توانایی هر شهرستان دارد بیان داشت: امسال نیز مانند سال گذشته این نمایشگاه در شش شهر زابل، زاهدان، ایرانشهر، خاش، سراوان و چابهار برپا شده است.

وی در خصوص رعایت نکات بهداشتی مواد غذایی نیز گفت: پیش از برگزاری هر نمایشگاه هماهنگی های متعددی با دستگاه های اجرایی از جمله اماکن، فرمانداری و مرکز بهداشت انجام می شود که پیگیری و رسیدگی به هریک از فاکتور های مورد نظر در طول نمایشگاه ها از جمله امنیت، رعایت مسائل بهداشتی و یا نظارت بر نرخ کالا متناسب با حدود اختیارات دستگاه های اجرایی تعریف شده است.

..................

گزارش : معصومه شهری

کد خبر 2092558

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha