به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وویس آو راشا، این شکایت برای بازگرداندن هفت عنوان کتاب مقدس یهودی که به عنوان بخشی از مایملک این کتابخانه نامیده شدهاند، صورت گرفته است.
این حرکت به دنبال یک نبرد طولانی چندین ساله انجام شده و اقدامات اولیه برای بازگرداندن این کتابها از سوی کتابخانه لوباویچر ریب که محل نگهداری آثار دستنویس یهودی بود، شروع شد. این کتابخانه اکنون به مسکو منتقل شده است.
کتابخانه ملی روسیه و وزارت امور خارجه از اول جولای 2013 شروع به همکاری در این مورد کردهاند و با ارائه دادخواستی به دادگاه مسکو خواستهاند تا این کتابها به آنها بازگردانده شود. این مجموعه که بخشی از مجموعه «اسکنرسون» بود، در سال 1994 به امانت به کتابخانه کنگره آمریکا داده شد.
کتابخانه کنگره آمریکا هم مدعی است از آنجا که این هفت کتاب بزرگ را در اختیار موسسهای یهودی در بروکلین گذاشته، دیگر اختیار این کتابها را در دست ندارد و به همین دلیل جایگاهی در این دعوی قضایی ندارد.
در سال 2005 جنبش «چاباد» که از سوی گروهی یهودی به راه افتاد، از پوتین که رئیس جمهور وقت روسیه بود، درخواست کرد تا مجموعه کتابهای «لوباویچر ریب» را به آمریکا بدهد. یک دادگاه آمریکا نیز در سال 2010 با صدور حکمی اعلام کرد این کتابها باید به آمریکا عودت داده شوند. نتیجه این مسئله این شد که دولت روسیه نیز حکمی صادر کرد که بر مبنای آن موزه روسیه از بازگرداندن آثار هنری موسسه آمریکایی به دلیل نگه داری این کتابها خودداری کند.
از آغاز امسال رییس دادگاه ایالتی آمریکا روزانه 50 هزار دلار جریمه برای دولت روسیه به دلیل بازنگرداندن این آثار هنری تعیین کرده است.
سرگی لاوروف وزیر امور خارجه این تصمیم را جنجالی خوانده و اعلام کرده این تصمیم اصلا قانونی نیست.
نظر شما