به گزارش خبر نگار مهر، همواره كسب وكار خانوادگي در ايران از سالهاي دور رونق خاصي داشته و يكي از مهمترين روش هاي فعاليت هاي اقتصادي نه تنها در كشورمان بلكه در ديگر كشورهاي جهان است.
در استان همدان نيز با توجه به ساختار سنتي بازار، خانواده هاي متعددي را مي توان يافت كه با حضور همه اعضاء خود در يك شغل مشغول هستند و حتي نام خانوادگي خود را نيز از شغلشان برگرفته اند.
هر چند كه هم اكنون با تغيير ساختار تجارت در جهان و در راستاي آن در ايران شاهد ابداع روش هاي جديدي براي تجارت هستيم، اما همچنان در استان همدان كسب وكار خانوادگي رونق خاصي دارد و به نوعي بايد گفت اين روش تجارت مي تواند راه نجاتي براي التيام زخم هاي ركود اقتصادي باشد.
بزرگترين شركت توليدات كشاورزي ايران با يك هزار سهام دار در همدان قرار دارد
يكي از بزرگترين شركت هاي توليدات كشاورزي در ايران با يك هزار سهام دار در منتهي اليه شرقي استان همدان و در جنب شهر فامنين قرار دارد كه به نوعي مي توان آن را يكي از بزرگترين شركتهای كسب و كار خانوادگي ايران و بزرگترين شركت استان همدان عنوان كرد، چرا كه بخش عمده از سهام داران آن از اقوام يكديگر بوده و نكته جالب توجه اين است كه كاركنان آن نيز از فرزندان و اقوام سهام داران آن است.
سهام داران شركت تعاوني توليدات كشاورزي وصنعتي ميثاق همدان كه در سال 1364 با سرمايه گذاري 24 ميليون توماني موفق مي شوند زميني به وسعت يك هزار و200 هكتار را خريداري نمايند، فعاليت خود را با كشت انواع محصولات كشاورزي چون گندم، جو، يونجه و سيب زميني آغاز مي كنند اما در ادامه شرايط اقليمي وصرفه اقتصادي محصولات باعث مي شود با صرف نظر كردن از كشت محصولاتي كه به آب زيادي نياز دارند به دنبال استراتژي بندي اهداف خود باشند.
اعضا اين تعاوني با توسعه دام وطيور، توليدات ادوات كشاورزي وهم اكنون با ايجاد مجتمع صنعتي توليدات مبل به يكي از موفق ترين شركت هاي ايران تبديل شده اند.
اين مجموعه كه همواره در حال به روز كردن اهداف بلند مدت وكوتاه مدت خود است به دنبال ايجاد صنايع فرآوري لبني و همچنين فراوري محصولات علوفه اي نيز هست.
همگي سهام دارن این شركت تعاوني كشاورزي اهل پايتخت و يا استان البرز هستند
جالب توجه است كه همگي سهام داران بزرگترين شركت تعاوني كشاورزي استان همدان اهل پايتخت و يا استان البرز هستند و 80 درصد كارها در اين مزرعه به طور مكانيزه انجام مي شود.
در استان همدان مشكلات زيادي براي پا به عرصه گذاشتن در بخش كشاورزي وجود دارد
مديرعامل شركت تعاوني توليدات كشاورزي و صنعتي ميثاق همدان در اين خصوص گفت: در استان همدان مشكلات زيادي براي پا به عرصه گذاشتن در بخش كشاورزي وجود دارد.
در همین راستا سری به این خانواده پرتلاش زدیم تا ضمن بازدید روند فعالیت ها مشکلات بخش کشاورزی را جویا شویم.
حميدرضا غياث بگلو ادامه داد: اين شركت در ابتدا با هدف تمرين خودكفايي در بخش كشاورزي در سال 64 تاسيس شد.
تحريم ها مشكلاتي را براي دامدراي ايجاد كرده است
وي با اشاره به تهديدات بين المللي در بخش كشاورزي، اذعان داشت: تحريم ها مشكلاتي را براي دامدراي ايجاد كرده است.
مديرعامل شركت تعاوني توليدات كشاورزي و صنعتي ميثاق همدان بيان داشت: تلاش خود را خواهيم كرد تا آخرين لحظه بر مشكلات فائق آييم.
توزيع نهادهاي دامي در استان همدان عادلانه نيست
غياث بگلو با اشاره به مشكلات بخش كشاورزي، عنوان كرد: توزيع نهادهاي دامي در استان همدان عادلانه نيست و برخي بر حقوق ديگران دامداران پيش دستي مي كنند.
وي با تاكيد بر اينكه بايد نهادهاي دامي در بين دامداران با عدالت تقسيم شود، اذعان داشت: استان همدان يكي از بزرگترين توليد كنندگان يونجه است اما در بخش تامين بذر با اين رويداد مواجهيم كه بذر از استان قم به نام همدان وارد مي كنيم.
مديرعامل شركت تعاوني توليدات كشاورزي و صنعتي ميثاق همدان بيان داشت: اين رويه صدمه زيادي به كشاورزي استان همدان خواهد زد.
غياث بگلو با بالا خواندن كيفيت بذر يونجه استان همدان، عنوان كرد: تلاشمان اين است كه سر پاي خود بمانيم و سربار دولت نباشيم و براي استان همدان مفيد باشيم.
يكي از بهترين نمونه هاي تلقيح مصنوعي گوسفند در كشورمان در اين مزرعه روي داده است
نايب رئيس شركت تعاوني توليدات كشاورزي وصنعتي ميثاق همدان نيز با اشاره به توانمندي هاي اين شركت عنوان كرد: يكي از بهترين نمونه هاي تلقيح مصنوعي گوسفند در كشورمان در اين مزرعه روي داده است.
قربان تمرازي عنوان كرد: يك هزار راس گاو شير ده در بخش دامداري اين مزرعه وجود دارد كه روزانه 33 كيلوگرم شير توليد مي كنند.
وي ادامه داد: همه دام هاي موجود اصلاح نژاد شده و حتي داراي شناسه والدين خود نيز هستند.
نايب رئيس شركت تعاوني توليدات كشاورزي وصنعتي ميثاق همدان با اشاره به آزمايش های مستمر از كيفيت شير توليدي در گاوداري، ادامه داد: علوفه مورد نياز آنان نيز از توليدات خود مزرعه تامين مي شود و در اين بخش نيز خودكفا هستيم.
تمرازي با اشاره به زير كشت رفتن انواع گياهان و درخت ها در اين مزرعه اذعان داشت: يك هزار و 623 هكتار از زمين هاي مزرعه به صورت مكانيزه زير كشت قرار گرفته است و عامليت انساني در داشت و برداشت آن نقشي ندارد.
وي بيان داشت: چهار استخر ماهي نيز در مزرعه وجود دارد كه به روش ژنو ممبران ساخته شده و 45 هزار قطعه بچه ماهي قزل آلا در آن رهاسازي شده است.
برآورد توليد 27 تن گوشت ماهي در سال در مزرعه ميثاق
نايب رئيس شركت تعاوني توليدات كشاورزي وصنعتي ميثاق همدان با اشاره به برآورد توليد 27 تن گوشت ماهي در سال در مزرعه ميثاق، ادامه داد: از باقي مانده كود مصرفي در استخرها برای تغذيه ماهي ها در مزارع و كشت و قوت گرفتن علوفه ها استفاده مي شود و همچنين استفاده از آب نيتروژن در استخر ماهي ها نيز توانسته به رويش بهتر آنها و قوي شدن خاك بينجامد.
تمرازي اذعان داشت: شش هزار و600 راس گوسفند از نوع شال و مهربان در مساحت 19 هزار متر مربع نگهداري و پرورش داده مي شود.
وي با تاكيد بر اصلاح نژاد شدن دام هاي مزرعه، گفت: با اجراي روش" همزمان سازي فحلي نژاد" ميش ها در 1800 راس از آنان موفق شديم كه زمان زايش همگي را در يك زمان مشخص مديريت كنيم و اين كار باعث افزايش زايش و دوقلو زايي آنان شده است.
300 راس ميش با تلقيح مصنوعي به روش لاپاروسكوپي متولد می شود
نايب رئيس شركت تعاوني توليدات كشاورزي وصنعتي ميثاق همدان اذعان داشت: در سال 1392 نيز 300 راس ميش با تلقيح مصنوعي به روش لاپاروسكوپي با استفاده از اسپرم هاي نژاد رومانوف استراليايي و نژاد پاكستاني انجام شده است.
تمرازي با اشاره به اينكه از 200 راس لاپاروسكوپي شده 75 راس زايش داشته و 95 راس نيز بره به دنيا آورده اند، گفت: 30 درصد گله نيز دوقلوزايي داشته است.
مدير جهاد كشاورزي شهرستان فامنين نيز با نمونه و خلاق خواندن اين تعاوني در استان همدان، اذعان داشت: مسئولان بايد بيش از پيش به اين توليدكنندگان توجه داشته باشند.
با همدلي و پشت كار می توان به موفقيت هاي خوبي در عرصه تجارت خانوادگي رسيد
تجربه خوب اين شركت موفق كشاورزي نشان مي دهد مي توان با اتحاد، همدلي و پشتكار به موفقيت هاي خوبي در عرصه تجارت خانوادگي رسيد.
استان همدان و مردمانش نه تنها از استعدادهاي فراواني در بخش هاي گوناگون بر خوردار است بلكه با داشتن آب وهواي مناسب مي تواند بيش از اين در بخش كشاورزي كشور نقش بازي كرده و به رشد وتعالي كشورمان بيش از پيش كمك كند.
از مسئولان استان نيز انتظار مي رود به ياري سربازان عرصه توليد در شرايط تحريم اقتصادي رفته و گرچه مسئولان شركت ميثاق خود را همداني نمي دانستند اما خود را وامدار همدان بيان مي كردند، بديهي است كه مي توان از اين فرصت هاي سرمايه گذاري در استان زرخير همدان براي حل مشكل بيكاري نيز استفاده كرد.
نظر شما