محمد علافچي در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي مهر با بيان اين مطلب و با اشاره به كيفيت پنبه هاي داخلي افزود: پنبه هاي توليد داخل از نظر طول تار، استقامت و رنگ از نمونه هاي خارجي كيفيت مناسبتري رادارد اما وجود الياف غريبه در پنبه داخلي كيفيت آن را تا حد زيادي كاهش داده است .
وي تصريح كرد: با توجه به ارزاني و سهولت استفاده از نخ هاي نايلوني به جاي نخ هاي پنبه اي ، كشاورزان براي گوني هاي پنبه از نخ هاي نايلوني استفاده مي كنند كه اين امر موجب اختلاط نخ هاي نايلوني با پنبه خواهد شد .
علافچي گفت : اين درحالي است كه پنبه هاي وارداتي به هيچ وجه الياف غريبه ندارد و عمده صنايع نساجي خواستار استفاده از پنبه هاي وارداتي به جاي توليد داخلي هستند .
وي در مورد طرح الياف غريبه زدايي تاكيد كرد: درراستاي حذف الياف غريبه از پنبه توليدي و افزايش كيفي محصول طرحي با عنوان طرح الياف غريبه زدايي تهيه و ارائه شد كه علي رغم موافقت انجمن صنايع پنبه با اجراي اين طرح متاسفانه تا كنون از سوي اداره كل پنبه و دانه اي روغني پاسخي دريافت نشده است .
علافچي خواستار در ارائه اطلاعات لازم به كشاورزان در زمينه اين طرح شد و افزود: اجراي اين طرح علاوه بر افزايش كيفي پنبه موجب افزايش حجم صادرات پنبه ايراني به ساير كشورها خواهد شد .
نظر شما