۲۲ تیر ۱۳۹۲، ۱۳:۵۸

کشتی گیران پیشکسوت کرجی زمین گیر شده اند/گرد فراموشی بر تشک کشتی

کشتی گیران پیشکسوت کرجی زمین گیر شده اند/گرد فراموشی بر تشک کشتی

کرج - خبرگزاری مهر: در حالی استان البرز و مرکز آن شهر کرج مدال افتخار کشتی گیران بزرگی را به گردن آویخته است، این روزها همین افتخار آفرینان پیشکسوت که در اوج جوانی پای ثابت تشک کشتی بوده اند از فراموشی و بی توجهی گلایه مندند و معتقدند کشتی گیران پیشکسوت زمین گیر شده اند و باید مسئولان امر سریع تر برای خروج از این وضعیت و استفاده از تجربیات این قشر در زمینه ارتقای ورزش قهرمانی استان دست به کار شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، ورزش دارای کارکردهای گسترده و متنوع در زمینه های مختلف آموزشی، تربیتی، اجتماعی، اخلاقی، اقتصادی و فرهنگی و نیز توان اثر بخشی بر قشر وسیعی از افراد جامعه یعنی جوانان، از پدیده های مهم و تاثیرگذار در جامعه است. اما با این حال در بسیاری از موارد به دلیل عدم وجود آگاهی کافی در این رابطه و بی توجهی به زمینه های قانونی و ساختاری توسعه و ترویج آن، علی رغم وجود سازمان های متعدد ورزشی، هماهنگی لازم بین آن ها دیده نمی شود و به همین دلیل در حال حاضر ورزش به عنوان جزیی از فعالیت های فوق برنامه مطرح است.

می توان گفت این بحث، قابل تعمیم به تمام مناطق کشور از جمله استان البرز است و در این میان کرج نیز با جمعیتی جوان  و مهاجر با این واقعیت دست و پنجه نرم می کند.

ورزشکاران این منطقه که وزنه سنگینی در جامعه ورزشی کشور به حساب آمده و نقش عمده ای در احراز مدال های قهرمانی ایفا می کنند اغلب از کمبود امکانات ورزشی گلایه مندند و از تجمع مجموعه های ورزشی در مناطق محدود، مشکلات آمد و شد به این سالن ها، علمی نبودن کار مربیان، شهریه بالای سالن های خصوصی، عدم تجهیز سالن ها به امکانات اولیه پزشکی و.... می نالند.

با وجود تمام این مشکلات و نارسائی ها که برطرف کردن آنها همت عمومی و یاری مسئولان و مدیران شهری را می طلبد ورزش در این خطه از رشد چشمگیری برخوردار است و خصوصا ورزش کشتی به دلیل کم هزینه بودن فراگیری و تمرین و همچنین به دلیل میزان بالای ریسک در مناطقی که کمتر مورد لطف قرار گرفته اند، با استقبال زیادتری مواجه شده است. به طوری که می توان استان البرز را پایگاه ورزش کشتی ایران دانست و چنان چه استعدادها در این زمینه شناسایی و بارور شود موفقیت های بیشتری نیز در انتظار این منطقه خواهد بود.

امید است با یاری مسئولان ، تلاش عزیزان و حضور شایسته مردم ، بیش از پیش شاهد رشد ورزش خصوصا ورزش قهرمانی که بی شک اهمیت دادن به آن باید در اولویت های برنامه ریزان قرار گیرد ، باشیم و حمایت مالی مناسب از تیم های ورزشی – از محل بودجه های تخصیصی در این زمینه – راهیابی ورزشکاران به مسابقات کشوری و بین المللی را هر چه بیشتر امکان پذیر سازد.

با این مقدمه به سراغ یکی از قهرمانان پیشکسوت کشتی این دیارمی رویم که با همت و پشتکار و علاقه خود و کسب مدارج بالای ورزشی توانسته تا آن جا پیش رود که بارها به مسابقات جهانی کشتی دعوت شود و مدال هایی را برای کشورمان به ارمغان آورد. اصلان جعفري دودران  متولد 1326 و ساكن استان البرز،  است.
 

وی درباره سوابق ورزشی اش می گوید: ورزش کشتی را به طور جدی از 18 سال پیش آغاز کردم و دو بار موفق به قهرمانی کشتی پیشکسوتان کشوری شدم و هم اکنون در وزن 68 کیلو در مسابقات کشوری پیشکسوتان کشتی حضور دارم. و موفقیتم در این ورزش را مدیون مربیانم از جمله احمد مولایی هستم.


 

اصلان جعفري دودران از تلاش پیشکسوتان کشتی گیر کرجی در مسابقات صحبت کرد و گفت : تیم کشتی پیشکسوتان کرج با حمایت های رئیس تربیت بدنی کرج همواره در مسابقات جهانی و کشوری خوش می درخشند و کرج در طول سال های اخیر پایگاه قهرمانی کشور بوده است. به طوری که براساس آمارهای اعلام شده 300 قهرمان جهانی و کشوری از کرج به مسابقات مختلف اعزام شده اند.
 

وی در ادامه گفت: پیشکسوتان کشتی کرج با اتکا به توانمندی های فردی برای سربلندی و ارتقای ورزشی کشور تلاش می کنند پس می طلبد که مسئولان نیز با برنامه ریزی دقیق و اعمال مدیریت صحیح آنان را در دستیابی به اهداف خود یاری کنند.

جعفري دودران افزود: همچنین هیات کشتی کرج بدون چشمداشتی فعالیت های زیادی در پیش دارند ولی در اعزام ما به مسابقات جهانی می گویند که هزینه سفر و شرکت در این مسابقات برعهده خودتان است.
 

وی تصریح کرد: این پیشکسوتان همگی در قشر مربیگری هستند و از مسئولان تربیت بدنی کرج تقاضا می کنیم به این قشر زحمتکش که بعضا هم قهرمانان زیادی تحویل کرج داده و مویی سپید کرده اند توجه کنند.


 

جعفري اظهار داشت: ما کشتی گیران خوبی در سطح کرج داریم که متاسفانه بسیاری از آنان زمین گیر شده اند و وضعیت مالی مناسبی ندارند. اما آن ها با مناعت طبع هیچ گونه درخواستی از کسی ندارند.

این پیشکسوت کشتی افزود: پیشکسوتانی همچون علیرضا حیدری از مفاخر کشتی ایران محسوب می‌شوند که باید از تجربیات و داشته‌های این افراد در کشتی استفاده شود و باید فضایی را ایجاد کرد تا بزرگان و پیشکسوتان کشتی بتوانند نظرات اصلاحی خود را به صورت پیشنهاد به فدراسیون کشتی ارائه دهند.

وي در خصوص راهکار توسعه ورزش در بین جوانان گفت: برای توسعه ورزش های همگانی باید با فراهم کردن زمینه های مناسب در سطح پارک ها به عنوان مثال در اختیار قرار دادن چند دستگاه دوچرخه به شهروندان و استفاده بهینه از امکانات موجود از قبیل پارک ها ، فضای سبز ، کوه و ابزارهای تشویقی و نیز تخصیص اعتبار و بودجه لازم از طرف شورای شهر، فرمانداری و.... به ورزش و اعزام تیم های مختلف ورزشی برای حمایت و تقویت تیم های باشگاهی برای مسابقات خارج از کشور  اقدام کرد که این ابزارمی تواند مردم را هر چه بیشتر به سوی ورزش سوق دهد. در کنار این ها می شود از انتقال تجربه پیشکسوتان ورزش به عموم مردم خصوصا در مکان های عمومی استفاده کرد.

جعفری تصریحی کرد: اما ورزش قهرمانی همت و هزینه می خواهد اگر هزینه آن را در نظر نگیریم یا به دوش مسئولان بیاندازیم ، همت رکن اساسی ورزش قهرمانی است.

وی گفت: متاسفانه جوانان ما عادت کرده اند تا هر امتیازی را به راحتی به دست آورند در صورتی که تمرینات ورزشی گاهی اوقات چنان سنگین است که یک ورزشکار نمی تواند شب ها از درد عضله به خواب رود و ما در مواردی شاهد هستیم که با وجود دردسترس بودن امکانات مختلف افراد از رو آوردن به ورزش حرفه ای غافلند.

این پیشکسوت کشتی افزود: بعضی ها در منزلشان باشگاه ورزشی دارند ولی از آن استفاده نمی کنند پس توسعه ورزش در سطح حرفه ای به اراده خود انسان برمی گردد.

در حال حاضر انگیزه ورزش کردن در بین جوانان به دلیل بی توجهی به این امر از جانب مسئولان از بین رفته است. وقتی با سرنوشت مبهم ورزشکاران و قهرمانان که کسی اعتباری برایشان قائل نیست مواجه می شوند عطای ورزش را به لقایش می بخشند.

گزارش: حبيب شيخي

کد خبر 2094176

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha