به گزارش خبرگزاري مهر از پاريس ، روزنامه فرانسوي لوموند طي گزارشي از استانبول ضمن بيان ايم مطلب افزود:اين سازمان كه از يك سال پيش مبارزه مسلحانه خود عليه تركيه را از طريق شمال عراق از سر گرفته است، از نظر واشنگتن و اتحاديه اروپا يك سازمان تروريستي محسوب مي شود.
بر اساس اين گزارش منابع نزديك به پنتاگون از هرگونه تاييد يا تفسيري پيرامون خبر مربوط به دستور عمليات خودداري كرده و صرفا عزم جزم واشنگتن در سد كردن تروريسم در عراق و خارج از مرزهاي آنرا مورد تاكيد مجدد قرار دادند.
لوموند مي افزايد: آنكارا كه پيش از سال 1999 به عمليات تعقيب پ.ك.ك در شمال عراق اقدام نموده بود، از اين پس مي بايست بطرف متحد امريكايي خود در عراق و دولت اين كشور برگشته و حذف « پايگاه هاي تروريست ها» را از آنها خواستار شود. بگفته برخي از ديداركنندگان از شمال عراق، پ.ك.ك همچنان بر دره هاي شمال كردستان عراق، با موافقت مقامات كرد محلي، حكومت مي كند. زيرا امريكايي ها در عراق نيازمند كنار آمدن با متحدين كرد هستند و عجله اي در قرباني آنهادر تركيه ندارند.
نظاميان امريكايي براي همتاهاي ترك خود گفته اند كه نيروهاي كافي در عراق در اختيار ندارند تا براي خلع سلاح پ.ك.ك اعزام گردند. اما اين پرسش مطرح است كه آيا روش آمريكا و تركيه در برخورد با اين گروه متحول شده است؟ ژنرال ترك ظاهراً ترديد دارد و مي گويد: امريكايي ها براي خنثي كردن هواداران سازمان تروريستي نيرو در اختيار دارند ولي شايد اولين اولويت آنها نباشد. پيش از اين كار، مي توان مثلاً اعضاي بلند مرتبه اين گروه را دستگير كرد. وي مي افزايد كه دستورات امريكا در اين راستا داده شده و بلافاصله تصريح مي نمايد « مي بايست ابتدا ديد كه چه اتفاقي خواهد افتاد».
گزارشگر لوموند به سابقه پناهنده شدن هزاران تن از هواداران پ.ك.ك به عراق در سال 1999 و پس از دستگيري اوجالان و لغو آتش بس 2004 اين گروه با دولت تركيه عليرغم عدم علاقه اكراد تركيه به بازگشت به جنگ اشاره مي كند و مي افزايد: بگفته ژنرال ترك، از آن زمان، حملات پ.ك.ك عليه دولت تركيه 105 كشته نظامي و 37 غيرنظامي بجاي گذاشته است. وي از كشته شده ها در ميان 1900 عضو پ/ك/ك كه بگفته او به جنوب شرقي آناتولي بازگشته اند، سخني نگفت. ژنرال ياد شده مدعي شد 3500 تن از اينها در خارج از تركيه و بويژه در عراق و همچنين سوريه و برخي نيز درايران هستند.
از طرف ديگر، اخيراً اردوغان نخست وزير تركيه اعلام كرد كه چنين عملياتي « در حال حاضر برنامه ريزي نشده است». ژنرال باسبوگ تلاش نمود تا تفاوتي بين « عمليات فرا مرزي» با « تعقيب فوري» قائل شود ولي در پايان دومين كنفرانس وزراي كشور كشورهاي هم مرز عراق كه دو روز پيش در استانبول خاتمه يافت، وزير عراقي اظهار داشت كه پارلمان كشور متبوعش است كه مي بايست اجازه هر گونه مداخله تركيه در عراق را صادر نمايد.
دوشنبه گذشته مرات كارايلان رهبر پ/ك/ك در عراق اعلام كرده بود كه در صورت عمليات تركيه در شمال عراق « جنگ در اوج خود خواهد بود».
نظر شما