به گزارش خبرنگار مهر، محسن یحیایی صبح شنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: فصل صید از 20 مهر 91 آغاز شده و تا 23 فروردین 92 ادامه داشته است و در حال حاضر از 21 تعاونی صید پره استان، تعداد 18 تعاونی صیادی فعال هستند.
یحیایی افزود: از تعداد یک هزار و 420 نفر صیاد پره استان، تعداد یک هزار و 311 نفر در این 18 تعاونی مشغول به فعالیت هستند و سرانه صید هر صیاد 272 کیلوگرم بوده است.
معاون صید و صیادی اداره کل شیلات گلستان خاطرنشان کرد: در فصل صید سالجاری به میزان 60 هزار و 946 کیلوگرم ماهی سفید، 239 هزار و 702 کیلوگرم ماهی کفال، 48 هزار و 26 کیلوگرم ماهی کپور، یک هزار و 251 کیلوگرم ماهی کلمه و هفت هزار و 215 کیلوگرم انواع دیگر ماهیان توسط صیادان پره استان صید شده است.
یحیایی با بیان اینکه در این مدت صید انواع گونه های ماهی کاهش 21 درصدی داشته است، افزود: ماهی سفید 51 درصد، ماهی کفال 16 درصد و سایر گونه ها 49 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است و صید ماهی کپور 70 درصد و ماهی کلمه 81 درصد افزایش داشته است.
افزایش بی سابقه فعالیت صیادان غیرمجاز
وی افزایش بی سابقه فعالیت صیادان غیرمجاز، سرد بودن آب دریا و نامناسب بودن شرایط جوی جهت عملیات پره کشی را از عمده دلایل کاهش صید برشمرد و
افزود: استفاده از آلات و ادوات غیراستاندارد توسط صیادان غیرمجاز، برداشت بیش از حد ظرفیت از ذخایر ماهیان استخوانی، استقرار آلات و ادوات صید غیرمجاز در فواصل دور از ساحل توسط صیادان غیرمجاز از جمله عوامل کاهش صید است.
معاون صید و صیادی اداره کل شیلات گلستان با اشاره به تعداد کل تعاونی های فعال صید پره گفت: تعداد 18 تعاونی صید پره در استان فعال هستند و سرانه صید هر تعاونی 19 هزار و 841 کیلوگرم ماهی بوده است.
وی ارزش اقتصادی صید تعاونی های پره استان را 36 میلیارد و 922 میلیون ريال برشمرد و افزود: متوسط صید در هر پره کشی 137 کیلوگرم بوده است.
رهاسازی 40 میلیون قطعه انواع بچه ماهیان استخوانی در دریا خزر
مدیرکل شیلات گلستان از رهاسازی 40 میلیون قطعه انواع بچه ماهیان استخوانی در دریای خزر خبر داد و گفت:در سالجاری 17 میلیون و 500 هزار قطعه بچه ماهی کپور، 14 میلیون و 500 هزار قطعه بچه ماهی کلمه و هشت میلیون قطعه بچه ماهی سفید در استخرهای پرورش مرکز کلمه سیجوال و مرکز سد وشمگیر تولید شده است.
پاسندی تعداد کل مولدین مورد استفاده را هفت هزار قطعه عنوان کرد و گفت: از این تعداد مولد شش هزار و 145 قطعه ماهی کلمه، 800 قطعه ماهی کپور و 55 قطعه ماهی سفید بوده است.
وی خاطرنشان کرد: با تامین آب بموقع، تغذیه مناسب و نظارت فنی کارشناسان شیلات از تعداد 800 مولد ماهی کپور تعداد 40 هزار قطعه بچه ماهی تولید شده است و این نشان دهنده توانایی خوب شیلات استان در امر تکثیر گونه های بومی است.
پاسندی افزود: گونه های کپور و کلمه از گونه های نادر دریای خزر است که تنها در استان گلستان تکثیر و تولید می شود و گلستان تنها استانی است که تکثیر بچه ماهیان کپور و کلمه را در کشور انجام می دهد و شیلات استان تلاش می کند ظرفیت تولید گونه های بومی استان را به حداکثر برساند.
مدیرکل شیلات گلستان با اشاره به ظرفیت های تولید استان گفت: با تخصیص اعتبارات لازم از سوی سازمان شیلات ایران می توان تولید بچه ماهیان استخوانی را به 150 میلیون قطعه در سال افزایش داده و از تمامی ظرفیت های بالقوه استان در این زمینه استفاده کرد.
پاسندی افزود: 40 میلیون قطعه بچه ماهی استخوانی در سطح 48 هکتار از استخرهای بخشی از مراکز تکثیر استان تولید شده و این بچه ماهیان بعد از دو یا سه سال در سبد صیادان دریای خزر قرار می گیرد.
بازسازی ذخایر دریایی
وی با بیان اینکه بازسازی ذخایر دریایی یکی از وظایف حاکمیتی شیلات است، تصریح کرد: ورود ساحل نشینان و افراد غیر مسئول به سواحل دریا و رودخانه های استان و شرایط نامناسب زیست محیطی مانع از تکثیر طبیعی ماهیان می شود.
وی افزود: شیلات گلستان با هدف حمایت از صیادان و تثبیت شغل صیادی، بازسازی ذخایر دریایی را در دستور کار خود قرار داده است.
نظر شما