سید مهدی طباطبایی در گفتگو با مهر اظهار داشت: شاخص های سوء تغذیه در سیستان و بلوچستان 2 برابر استان های کشور است و متاسفانه دسترسی به غذای سالم مورد نیاز در استان برای همگان به ویژه زنان باردار و کودکان امکان پذیر نیست.
وی با اشاره به اینکه 20 درصد کودکان زیر 5 سال در سیستان و بلوچستان دچار سوء تغذیه هستند گفت: متاسفانه از نظر نظر امنیت غذایی در استان در مرز هشدار قرار داریم.
وی میزان شیوع کم خونی در تمامی گروه های سنی را دو برابرشاخص های کشوری عنوان کرد و افزود: تغذیه مناسب یکی از معضلاتی است که در استان با شرایط اقتصادی مردم گره خورده است و برای خروج از این شرایط بحرانی باید زمینه دسترسی خانواده ها به غذای سالم و ریز مغذها را افزایش داد.
وی اظهار داشت: طبق پژوهش های صورت گرفته توسط وزارت بهداشت در حال حاضر کشور ایران و به خصوص سیستان و بلوچستان در مرحله بحران و ناامن قرار دارد و این مسئله تاثیرات غیر قابل جبرانی را در شاخص های سلامت جامعه در آینده در بر خواهد داشت.
وی گفت: طبق بررسی هی انجام شده در حال حاضر استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کهکیلویه و بویر احمد از لحاظ امنیت غذایی پائین ترین سطح در کشور را دارند.
طباطبایی با بیان اینکه 20 درصد بانوان استان از عارضه کم خونی رنج مبی برند افزود: کمبود های ناشی از تغذیه موجب شده است تا بانوان این استان دارای زایمان های پرخطر باشند و به همین دلیل آمار مرگ و میر مادران نسبت به شاخص های استاندارد افزایش یابد.
نظر شما