۹ شهریور ۱۳۸۲، ۲۰:۵۲

دكتر گودرزي (ديباج) رئيس پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامي :

پژوهش هنر در ايران چشم انداز مطلوبي ندارد

پژوهش هنر در ايران چشم انداز مطلوبي ندارد

وضعيت پژوهش هنر در كشور چشم انداز بسيار نامطلوبي دارد . فقر محققين مسلط و متعهد و كساني كه دلسوز جامعه باشند ، نبودن باور واقعي در حيطه تحقيقات هنري و ضرورت انجام آن به همراه عدم شناخت وشناسايي محققين واقعي ، باعث شده كه پروژه هاي تحقيقاتي مختلف هنري به نتيجه مطلوب نرسد.

به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل  از روابط عمومي انتشارات و مطبوعات سوره، دكتر مرتضي گودرزي رئيس پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامي حوزه هنري  ضمن بيان مطالب فوق در نقد وضعيت پژوهش هنري در كشور گفت :عقيم ماندن پروژهاي تحقيقاتي به دليل ناكار آمدي برخي محققين باعث شده مسئولين نيز باور خود را نسبت به گره گشا بودن تحقيقات فرهنگي و هنري از دست بدهند ،  ضمن اين كه عدم تسلط محققين هنري در سوژه يابي و آسيب شناسي صحيح فرهنگي ، هنري ، عدم شناخت ضرورتهاي تحقيق ، نبود مولفان واقعي در عرصه پژوهش و كمبود نقدينگي از ديگر عوامل وضعيت نا مطلوب پژوهش هنر در ايران است.

وي درمورد نشريه بيناب كه با رويكردي  تخصصي به هنر  توسط پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامي حوزه هنري انتشار خود را آغاز كرده است  گفت : نشريه بيناب با اين هدف تاسيس شده كه نگاه جديدي به پديده ها ، جريان ها و تحولات هنري در ايران و جهان داشته باشد تا بتواند عوامل تاثير گذار بر اين جريانات را از منظري نو تحليل كند.

سردبير نشريه بيناب افزود : صراحت بيان ، گريز از كلي گويي ، اجتناب از مطالب تكراري ، اجتناب از جو زدگي ، استقلال راي و نگاه به نيازهاي علمي و خلاهاي آموزشي و تحليلي دانش پژوهان و ازهمه مهمتر نگاه كاربردي به مقوله مباحث نظري هنر از ويژگيهاي نشريه بيناب است .

نويسنده كتاب" هنر مدرن" در پاسخ به اين سوال كه چرا نشريات تخصصي تداوم انتشار ندارد گفت : همان نقايصي كه در عرصه پژوهش وجود دارد درنشريات تخصصي نيز ديده مي شود. تاسيس يك نشريه آسان است و تنها نياز به امكانات مالي دارد اما آنچه كه باعث تداوم يك نشريه تخصصي مي شود وجود محققين مسلط و فكرها ي تازه است . متاسفانه اكنون نويسندگان و محققين ما دچار تكرار شده اند و فقر مطلب دارند.

اين استاد دانشگاه فضاي آموزشي كشور خصوصاً درعرصه هنر را نيز با پژوهش بيگانه دانست و افزود : سيستم دانشگاهي ما جوابگوي مقوله هنر  چه در بخش تحقيقات هنري و چه دربخش خلاقيت و آفرينش هنري نيست . زيرا ، نه تنها سيستم گزينش استاد و دانشجو نامناسب است و امكانات مالي وجود ندارد بلكه روش « ترمي واحدي » و نوع چيد مان واحدها نيز به گونه اي است كه باعث بيگانه ماندن دانشجويان با مقوله تحقيق مي شود. 

کد خبر 20983

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha