به گزارش خبرنگار مهر، سیدعلی اکبر طاهایی ظهر چهارشنبه در نشست ساماندهی سواحل استانهای شمالی کشور در استانداری مازندران با اشاره به اینکه بخش خصوصی برای توسعه در سواحل به زیرساخت نیاز دارد، افزود: اکنون بسیاری از متولیان طرحهای دریا برای تامین زیرساختها در سواحل با کمبود بودجه مواجه هستند.
وی با بیان اینکه در سال گذشته سه میلیارد تومان از اعتبارات سازمان میراث فرهنگی برای توسعه زیرساخت سواحل مازندران به بسیج سازندگی اختصاص یافته است، یادآور شد: هنوز زیرساختهای سواحل مازندران برای استفاده گردشگران به خوبی تامین نشده است.
طاهایی با بیان اینکه موج جدیدی از سفرهای گردشگران به سواحل مازندران را پس از ماه مبارک رمضان شاهد هستیم بیان کرد: وضعیت بودجهای امسال به گونهای بوده که در فصل بهار نتوانستیم کار اساسی برای دریا صورت دهیم.
استاندار مازندران با اشاره به پایان یافتن ماه چهارم سالجاری اظهار کرد: هنوز روابط اجرایی بودجه به استانها ابلاغ نشده است.
وی از نجات 8200 نفر از هموطنان کشور که سال گذشته توسط ناجیان غریق در سواحل مازندران خبر داد و گفت: دریای مازندران دریای عجیبی است و ارتفای موج این دریا در برخی نقاط به 9 متر مربع میرسد و حالت اقیانوسی آن برای گردشگران بیاطلاع خطرآفرین است.
استاندار مازندران در ادامه از وجود مشکلات تامین آب شرب شهرهای گروه الف و برخی روستاهای مازندران به دلیل کمبود منابع بودجهای خبر داد و گفت: استان مازندران در بسیاری از حوزهها خدمات ملی ارائه میدهد ولی بودجههای آن استانی است که نیازمند توجه بیشتر مسئولان کشوری است.
غریق 78 نفر در سواحل مازندران
علیرضا جانبازی مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری مازندران در این نشست با اشاره به وجود 338 کیلومتر نوار ساحلی آزادشده در دریای مازندران افزود: 365 کیلومتر از این سواحل آزاد نشده و هنوز در اختیار نهادهای دولتی و خصوصی است.
وی با بیان اینکه 15 طرح سالمسازی در 15 شهر ساحلی استان در قالب طرح ساحل سالم، پاک اجرایی شده است، افزود: 36 جت اسکی از سوی فدراسیون نجات غریق و استانداری مازندران در اختیار هیات نجات غریق شهرستانهای استان برای نجات شناگران در سواحل اختصاص یافته است.
وی تعداد ناجیان غریق فعال در طرحهای سالمسازی در دریا را 480 نفر اعلام کرد و گفت:350 نقطه حادثهخیز در سواحل مازندران شناسایی شده است.
جانبازی با بیان اینکه 780 نفر از اول خرداد تا 25 تیر امسال توسط ناجیان غریق از مرگ حتمی در دریا نجات یافتهاند تعداد غرقشدگان سواحل مازندران در این مدت را 78 نفر اعلام کرد و گفت: اکثر غرقشدگان در خارج طرحهای سالمسازی دریا جان خود را از دست دادند.
مدیرکل اجتماعی استانداری مازندران با بیان اینکه 14 پایگاه هلالاحمر، 30 کمپ اورژانس و 710 نیروی انتظامی بر امنیت و رفاه گردشگران در سواحل مازندران نظارت دارند افزود: کمیته فرهنگی ساماندهی سواحل با مسئولیت معاون سیاسی و عمرانی استانداری مازندران فعال شده است.
وی بیان داشت: در روزهای گذشته 350 میلیون تومان به حساب ناجیان غریق برای حقوق این افراد به هیئت نجات غریق استان پرداخت شده است.
افزایش قیمت ورودی طرحها
جواد واحدی فرماندار ساری نیز در این نشست با اشاره به اینکه متولی دریا در استان مازندران مشخص نیست، افزود: 15 کیلومتر ساحل در دریای ساری داریم که علیرغم آزادسازی هنوز در تامین زیرساختهای سواحل استان با کمبود مواجه هستیم.
واحدی با بیان اینکه استانداری مازندران و فرمانداریها نباید صرفا تولیگری دریا را در سواحل صورت دهند، افزود: امیدواریم با تشکیل سازمان عمران سواحل هرچه سریعتر متولی مشخصی برای طرحهای سالمسازی دریا تعیین شود.
وی با بیان اینکه امسال 11 طرح سالمسازی دریا در سواحل ساری اجرا میشود، گفت: 70 ناجی غریق در خارج طرحهای سالمسازی دریا و نقاط کور جلوی غرق شدن شناگران را در این طرحها میگیرند.
وی تعداد غرقشدههای سواحل ساری در سال 92 رای 6 نفر اعلام کرد و گفت: رسانه ملی باید نگاهی خاص برای ورود به دریا داشته باشد و خطرات دریا باید از طریق این رسانه و سایر رسانهها برای مردم بازگو شود.
واحدی اظهار کرد: خدمات استفاده از دریا باید گران شود تا بتوانیم با استفاده از عوارض دریافتی طرحهای سالمسازی مناسبی را برای گردشگران در سواحل ایجاد کنیم.
مازندران دارای 338 کیلومتر نوار ساحلی است.
نظر شما