به گزارش خبرگزاري مهر ، به نقل از روابط عمومي خانه معدن ايران ، رفيعي گفت: اين شركت براي تامين ماشين آلات مورد نياز معدنكاران كشور هيچ محدوديتي از لحاظ ظرفيت توليد ندارد و مي تواند ماشين آلات مورد نياز را در اختيار معدنكاران قرار دهد.
وي افزود: براساس يك قرار داد، تا پايان برنامه چهارم هزار دستگاه لودر و بولدزر از طريق سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني با تسهيلات ويژه به معدنكاران واگذار خواهد شد كه سال گذشته 200 دستگاه واگذار شده و تا پايان سال جاري نيز 200 دستگاه ديگر در اختيار معادن قرارخواهد گرفت.
او با اشاره به مشكلات مالي معدنكاران گفت: هيچ كجاي دنيا معدنكار پولي را براي ماشين آلات در ابتداي راه نمي پردازد بلكه دستگاه را با بهره صفر تا يك درصد قسطي خريداري نموده و با آن شروع به فعاليت مي كند. اين در حالي است كه در كشورما، معدنكار بايد با بهره بالاي بانك براي خريد ماشين آلات اقدام كند و سودي كه از توليد مواد معدني نصيبش مي شود را بايد چند برابر كند تا توان پرداخت اقساط را داشته باشد.
مديرعامل شركت هپكو توسعه بخش معدن و با بالابردن بهره وري در اين بخش را در گرو نوسازي ماشين آلات دانست و گفت: دولت بايد براي نوسازي ماشين آلات معادن هزينه كند تا اين بخش توجيه اقتصادي داشته باشد و اشتغال موجود در آن حفظ شود.
وي افزود: كشور توان توليد ماشين آلات معدني را دارد و دولت به جاي حمايت از واردات ماشين آلات دسته دوم بهتر است چاره انديشي كند تا معدنكار از تسهيلات مناسب براي خريد ماشين آلات ارزان قيمت استفاده نمايد.
رفيعي تصريح كرد: قيمت ماشين آلات معدني هپكو به مراتب پايين تر از مشابه خارجي آن است و به خاطر كمك به بخش معدن كشور قيمت داخلي اين ماشين آلات براي معدنكاران ارزان تر است.
او افزود: محصولات داخلي از لحاظ كيفيت در حد نوع خارجي آن است و حتي گاهي به خاطر قطعات به كار رفته از آن با كيفيت تر است.
وي با انتقاد از به كارگيري ماشين آلات معدني دسته دوم در معادن كشور گفت: متاسفانه بيشتر ماشين آلاتي كه وارد شده اند عمري بالاي 15 سال دارند و به 5 ساله در داخل به معادن واگذار مي شوند و اين عملكرد توهين به مملكت است چون كشور توانايي ساخت اين ماشين آلات را با كيفيت برابر و قيمت ارزان دارد و دليلي نيست كه ماشين آلات دسته دوم كه راندمان مناسبي ندارد به كشور وارد گردد.
رفيعي افزود: به طور ميانگين بيشتر ماشين آلات مورد استفاده در معادن كشور عمري بالاي 17 سال دارند . اين در حالي است كه بر اساس نرم هاي جهاني عمر ماشين الات نبايد از 5 سال بيشتر باشد چرا كه اقتصادي نيست.
مدير عامل شركت هپكو، لودر و بلدزر را مهمترين نياز معدنكاران بخش خصوصي دانست و گفت: 2 هزار و هشتصد معدن فعال در كشور وجود دارد كه تمامي آنها نياز به نوسازي و تجهيز دارند بنابراين مي توان گفت: معادن كشور درحال حاضر دست كم به 5 هزاردستگاه لودر و بولدزر نياز دارند كه با توجه به ظرفيت شركت هپكو مي توان به تمامي نياز معدنكاران داخلي پاسخ مثبت گفت.
وي افزود: ظرفيت شركت هپكو ساخت سالانه 5 هزار دستگاه ماشين آلات است كه سهم بخش معدن از اين ميزان تنها ده درصد است.
او تاكيد كرد: كشور به هيچ وجه مشكل تامين ماشين آلات معدني را ندارد و به خاطر نداشتن تقاضا 50 درص از ظرفيت كارخانه هپكو صر ف ساخت تجهيزات مي شود.
نظر شما