۲۹ تیر ۱۳۹۲، ۱۰:۵۳

غازی:

اصفهان نیازمند مدیریت محیطی است/ سیاست‌گذاری آب بازنگری شود

اصفهان نیازمند مدیریت محیطی است/ سیاست‌گذاری آب بازنگری شود

اصفهان - خبرگزاری مهر: عضو هیئت علمی پژوهشگاه مهندسی بحران‌های طبیعی و شاخص پژوه با اشاره به مشکلاتی که در عرصه زاینده رود با آن روبرو هستیم گفت: ما به یک مدیریت محیطی نیاز داریم.

به گزارش خبرنگار مهر، ایران غازی شامگاه جمعه در چهارمین نشست جغرافی‌دانان پژوهشگاه مهندسی بحران‌های طبیعی و شاخص پژوه که در محل این پژوهشگاه در دانشگاه اصفهان برگزار شد افزود: با مطالعاتی که در عرصه آب و انرژی انجام شده است می‌توان به این نتیجه رسید که بسیاری از مشکلات آب به سبب وضعیت انرژی است و آنچه که بشریت با خودش کرد تا سال 2050 الی 2060 نیز ادامه خواهد داشت.

غازی افزود: نفت، گاز و ذغال سنگ وضعیتی است که بشریت میان آن گیر کرده است.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: باید با حرکت به سمت انرژی‌های جایگزین مصرف انرژی در کشور را جبران کرد چرا که انرژی و سوخت‌های فسیلی سبب شده در کره زمین نزدیک به نه میلیارد تن گازهای گلخانه‌ای تولید شود.

این عضو هیئت علمی پژوهشگاه مهندسی بحرانهای طبیعی و شاخص پژوه عمر این آلودگی ها در اتمسفر را نزدیک به پانصد سال دانست.

غازی در ادامه با اشاره به استقرار صنایع در شعاع 50 کیلومتری اصفهان گفت: صنایع بسیاری از شهرهای ما را آلوده کرده است.

وی محصول حرکت به سمت صنعتی شدن و سوخت‌های فسیلی را بر هم خوردن نظم جهان برشمرد و گفت: اینکه ما در تابستان اخبار را مشاهده می‌کنیم که در یکجا سیل آمده و جای دیگر خشک سالی شده است به سبب تغییر اقلیم است.

غازی تصریح کرد: در زمان حاضر باید به سمت انرژی های تجدیدپذیر در ازای انرژی‌های تجدید ناپذیر حرکت کرد.

این استاد دانشگاه در ادامه به وضعیت بحرانی آب در ایران نیز اشاره نمود و گفت: بحران آب در ایران و اصفهان جدی است چنانچه در ده سال گذشته تا کنون شش بار زاینده رود خشک شده است.

وی ادامه داد: این در حالی است که در سال 1304  در کمترین عمق قابل تصور می توانستیم از چاه های آب برداشت داشته باشیم اما اکنون موضوع مشکل آب در اصفهان جدی است.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: کشاورزان بازنده اصلی خشک سالی هستند.

غازی ادامه داد: ما رودخانه زاینده رود را با احداث شهرک های صنعتی خفه کرده ایم و باتلاق گاوخونی برای چندین بار مرگ آن فرا رسیده است.

وی همچنین آلودگی آب زاینده رود را نیز از دیگر نکات قابل توجه دانست و گفت: فلزات سنگین که از رودخانه رد می شود وضعیت بدی دارد و آلودگی آب چهار برابر استاندارد جهانی است که این موضوع سبب می شود آبهای زیر زمینی نیز آلوده شود.

کد خبر 2100345

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha