به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمود جلالی اظهار كرد: پرستاران پروازی برای حمل مسافر بیمار و در موارد اورژانسی نظیر بروز سیل، زلزله و... كارآیی دارند.
وی افزود: پرستار پروازی به پرستارانی گفته میشود كه دوره پرستاری عمومی را گذرانده باشد در عین حال در موارد Emergency Medical، پرستاری CCU، ICU ، Emergency Care ، RCU و NCU دوره دیده باشد.
جلالی از فارغالتحصیل شدن افرادی در نخستین دوره تخصصی پزشكان هوایی امسال در كشور از دانشگاه ارتش خبر داد و گفت: در صورت اعلام نیاز دانشگاهها آمادگی داریم پرستار پروازی را در مقطع ارشد و دكترا آموزش دهیم.
رئیس انجمن علمی طب هوا و فضای كشور اظهار امیدورای كرد روزی برسد كه خطوط پروازی هوایی امكاناتی داشته باشند تا بتوانند برای هر پرواز یك پرستار پروازی برای حوادث و رویدادهای غیر منتظره داشته باشند.
جلالی افزود: فرد با مراجعه به شركت هواپیمایی برای تهیه بلیت اعلام میكند مسافر وی بیمار بد حالی است به طور مثال با دستگاه تنفس مصنوعی، با صندلی چرخدار، نیازمند دریافت مداوم اكسیژن و دریافت دارو حین پرواز است یا به مراقبتهای ویژه قلبی یا نورولوژیك نیاز دارد برای حمل این مسافر هواپیما باید مجهز به تجهیزات و امكانات پزشكی باشد.
وی ادامه داد: هماكنون شمار محدودی از شركتهای هوایی امكان حمل مسافر بیمار را دارند به عنوان مثال شركت هواپیمایی آسمان مجهز به ایرآمبولانس و شركت هواپیمایی ملی (ایران ایر) تعدادی هواپیمای مجهز برای انتقال مسافر بیمار دارد و در موارد خاص پرسنل دوره دیده بیمار را همراهی میكنند.
رئیس انجمن علمی طب هوا و فضای كشور یادآور شد: وجود پرستار پروازی با توجه به پیشرفت كشور و ناوگانهای هوایی كشور در سفرهای هوایی ضروری است كه البته این کار بدون در نظر گرفتن بروز موارد بحرانی چون سیل زلزله و.... است كه در این موارد نیاز به پرستار پروازی افزایش مییابد.
نظر شما