به گزارش خبرنگار مهر، مازنی های دوستدار کشتی بی صبرانه منتظر شروع این پیکار ها هستند تا باز هم از سوی ورزش اول خود خبر های خوشی را بشنوند.
محمد رضا آقانیا از بابل، در وزن 46 کیلوگرم نخستین کشتی گیر مازندرانی بوده که در مغولستان به روی تشک رقابتهای فرنگی می رود. او در 46 کیلوگرم روز سوم مرداد کشتی می گیرد و روز بعد امیر حسین حسینی از آمل در 100 کیلوگرم به مصاف حریفان فرنگی کار خود می رود.
روز شنبه 5 مرداد با شروع رقابتهای بخش آزاد که مازندرانی ها تخصص ویژه ای در آن دارند ابوالفضل حاجی پور در 50 کیلوگرم کشتی می گیرد و روز ششم مرداد 6 مازندرانی به نام های حسین خدیور از ساری در 54 کیلوگرم ، علی اسماعیل پور از جویبار در 63 کیلوگرم ، کامران قاسم پور از جویبار در 69 کیلوگرم ، علی موجرلو از گلوگاه در 76 کیلوگرم، امیر حسین باباشاهی از سلمانشهر در 85 کیلوگرم و علی اصغر اکبری از جویبار در 100 کیلوگرم برای دشت مدال آسیا روانه میدان رقابت می شوند. این برای نخستین بار در تاریخ کشتی مازندران است که این تعداد ملی پوش نوجوان در ترکیب هستند ضمن آنکه سرمربی آزاد کاران یک مازنی دیگر سید مراد محمدی قهرمان اسبق جهان و المپیک است و مجید نصرتی از مربیان کاربلد استان وی را همراهی می کند.
مجید نصرتی پیش از اعزام به اولان باتور ضمن مثبت ارزیابی کردن آمادگی ملی پوشان مازندرانی گفت: یکایک آنها از هر لحاظ آماده هستند تا افتخاری بزرگ را بدست بیاورند. به جرات در نهایت آمادگی هستند و تمام سعی خود را برای تصاحب مدال به کار می گیرند.
وی افزود : با تصمیم کادر فنی امیر حسین بابا شاهی هم در ترکیب اصلی قرار گرفت. پیش از این احتمال داشت که حسین شهبازی از تهران به روی تشک برود که نظر مربیان بر حضور بابا شاهی در قهرمانی آسیا بود.
تقویت غنای کشتی مازندران
نادر ناظری، مسئول کمیته نوجوانان آزاد کار هیئت کشتی مازندران نیز گفت: غنای کشتی آزاد مازندران از ترکیب تیم ملی نوجوانان پیداست. به لطف سازندگی عاشقانه توسط مربیان بی ادعای مازنی و برنامه های توسعه ای هیات کشتی مازندران صاحب پشتوانه قوی هستیم و با قدرت در سطح بین المللی حاضر می شویم.
وی ادامه داد: تیم نوجوانان از نظر تجربی وضعیت مناسبی دارد. سال گذشته در قهرمانی آسیا به میزبانی قرقیزستان علی اصغر اکبری به طلا رسید و حالا در فرصت تکرار آن قرار دارد. علی موجرلو هم سال قبل برنزی شد و نوبت مدال طلایش است. رشد کشتی نوجوانان مازندران را می توان از تعدد مازنی ها دریافت که سال 2012 پنج نفر در تیم اعزامی به قهرمانی آسیا حضور داشتند و سال 2013 تعدادشان به عدد هفت رسیده است.
ناظری در مورد پیش بینی مدال های کسب شده بیان داشت: نمی توان به طور دقیق حدس زد اما اگر کشتی گیران قرعه های خوبی داشته باشند و هندی ها به عنوان رقیب اصلی ایران از نفرات صغر سن استفاده نکنند احتمال نتایج شیرینی را می دهم.
در مسابقات قهرمانی آسیا 2012 که در بیشکک قرقیزستان برگزار شد علی ارسلان و دانیال اکبری از مازندران در ترکیب تیم ملی فرنگی حضور داشتند و حال آقا نیا و امیر حسین حسینی کمیت را در قهرمانی آسیا 2013 حفظ کرده اند اما کاری سخت برای تکرار دو مدال طلای ارسلان و اکبری دارند.
علی محمد جباری، مسئول کمیته نوجوانان فرنگی هیئت کشتی مازندران بر این باور است که هر دوی این کشتی گیران می توانند به مدال زرین برسند.
محبوبیت روزافزون مازنیها در کشتی
وی گفت: با میزان والای آمادگی روحی و جسمانی آنان حداقل انتظارم کسب مدال است اما اگر بتوانند به دیدار نهایی برسند دستیابی به طلا ممکن خواهد بود.
جباری تصریح کرد: تمرکزی که هیات کشتی استان بر کار پایه ای و اصولی داشت منتج به آن شد که 5 نفر را در نزدیکی های ترکیب تیم ملی فرنگی نوجوانان داشته باشیم که دو نفر فیکس شدند و 3 نفر در تورنمنت گرجستان عضو تیم ملی بودند که نبی الله کریمی پنجم شد ، مرتضی میرزاپور برنز گرفت و میلاد محمدی هم به نقره دست یافت. کیفیت کشتی فرنگی مازندران بالا آمده و توان خود را در رقابت شانه به شانه با خوزستان در قهرمانی کشور و همینطور انتخابی تیم ملی عیان کرد.
وی با اشاره به برگزاری اردوهای متمرکز در کشتی فرنگی نوجوانان گفت: بیشترین تاثیر را انجام اردوهای مقطعی از جانب هیات استان گذاشت که در دراز مدت باعث شد فقر فاحش در کشتی فرنگی را از یاد برده و دارای اندوخته ای قابل توجه شویم.
کشتی برای مردم مازندران فراتر از یک رشته ورزشی معمول است. محبوبیت روز افزون به کشتی بدین خاطر است که در هر رویدادی از بین المللی گرفته تا المپیک دستاوردهای پر شوری برای مازندرانی ها دارد. شاید دوباره وقت آن رسیده تا ایران به دنبال کسب مدال های متعدد از میدان قهرمانی آسیا دریابد ، قطب مسلم و همیشگی کشتی در قبراقی و سرحالی روزگار می گذراند.
نظر شما