به گزارش خبرنگار مهر، غلامحسین حیدری در همایش هم اندیشی قضات و کارشناسان رسمی دادگستری استان یزد با تاکید بر تعامل بین قضات و کارشناسان رسمی دادگستری اظهار داشت: خوشبختانه در سطح استان یزد در تمامی حوزه های قضایی کارشناسانی داریم که به خوبی از عهده کار برمیآیند.
وی ادامه داد: گاهی مطرح می شود که در پرونده ای از کارشناس و خبره محلی برای انجام کار کارشناسی استفاده شده است که این موضوع نه از نظر شرعی درست است و نه از نظر قانونی دارای پشتوانه قوی است.
حیدری با تاکید بر استفاده از کارشناسان رسمی کانون کارشناسان دادگستری عنوان کرد: همچنین توقع دارم تا از کارشناسانی استفاده شود که در رشته های تخصصی خود دارای مهارت و مدرک هستند.
وی ادامه داد: برای اینکه پروندهها بهتر بررسی شوند و نتیجه به دست آمده چیزی جز عدالت نباشد لازم است کارشناسان و قضات تعامل خوبی داشته باشند و در انجام وظیفه خود استوار بمانند.
رئیس کل دادگستری یزد به تشریح ویژگیهای قضات و کارشناسان در روند رسیدگی به عدل و داد پرداخت و اظهار داشت: بایدها و نبایدهای قضات و کارشناسان بارها مطرح شده اما گاهی لازم است تا نشستهایی برگزار شود و نکاتی را که دیده میشود برای جلوگیری از بروز مشکل یادآوری و گوشزد شود.
وی با انتقاد از اینکه گاهی دیده شده شعبات دادگستری برای رسیدگی به پرونده ها با تعداد خاصی از کارشناسان ارتباط دارند گفت: رعایت عدل و انصاف در ارجاع پروندههای قضایی به همه کارشناسان لازم است و این موضوع باعث میشود تا از بروز تخلف جلوگیری شود.
حیدری لزوم نگاه عدالت محور و پرهیز از نگاه اقتصادی را از ویژگی های قضات و کارشناسان برشمرد و افزود: رعایت شئون کارشناسی، موقعیت سنجی در روند رسیدگی به پرونده و کار کارشناسی، تفهیم موضوع برای رسیدگی، عدالت در توزیع پرونده بین کارشناسان از دیگر مواردی است که توقع دارم قضات و کارشناسان رعایت کنند.
وی همچنین با تاکید به رعایت عدالت در مورد دستمزد و حقوق کارشناسان اضافه کرد: حقوق و دستمزد کارشناسان باید بر اساس تعرفه تعیین شده رعایت شود و دستمزد مسائل کارشناسی هم به موقع و بر همین اساس باشد.
رئیس دادگستری یزد با انتقاد از کوتاهی های صورت گرفته در برخی موارد در مورد دستمزد کارشناسان عنوان کرد: گاهی پیش آمده که کارشناسی با امکانات شخصی خودش به دورترین نقطه از استان برای کاری اعزام شده اما در زمانیکه انتظار میرفته دستمزد و حقوق او رعایت شود در حق او کوتاهی شده و این پسندیده نیست.
وی در ادامه خطاب به کارشناسان گفت: ضرورت دارد کارشناسان هم به معیارهایی که در سوگندنامه های کارشناسی ذکر شده است مقید باشند که این موضوع بسیار راهگشا خواهد بود.
این مقام مسئول تصریح کرد: شجاعت، تقوا، صداقت و تلاش برای حفظ ارزش های اسلامی و دینی به عنوان رمز موفقیت کارشناسان است که با لحاظ این ویژگی ها در کار خود قطعا فرآیند دادرسی مطلوبتر پیش خواهد رفت.
نظر شما