به گزارش خبرنگار مهر، در دومین شب از شبهای قدر ماه مبارک رمضان و همزمان با شهادت حضرت علی (ع) مردم مومن و پاک سرشت گناوه ضمن عزاداری و به ویژه برپایی عزاداری سینه زنی سنتی در برخی حسینیهها و مساجد، شب 21 ماه رمضان را تا پاسی از بامداد و تقریبا ساعت چهار به عبادت و راز و نیاز با یگانه پرودگار جهانیان پرداخته و اعمال این شب را به جای آوردند.
در این شب سخنرانان نخست به بیان سخنانی پیرامون بزرگمرد عالم خلقت حضرت علی مرتضی (ع) پرداختند و سپس مداحان نیز با مداحی های جانسوز خود در وصف شهادت امیر مومنان علی (ع) فضای معنوی خاصی را در محافل و مجالس احیای شب 21 رمضان حکمفرما کردند.
لیالی قدر فرصت طلائی خداوند به بندگان است
امام جمعه گناوه در حاشیه مراسم احیای شب 21 ماه مبارک رمضان با اشاره به فضیلت لیالی قدر در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: یکی از فرصت های طلایی که خداوند برای بندگانش قرار داده است، لیالی متبرکه قدر است.
حجت الاسلام سید عبدالهادی رکنی حسینی گفت: قطعا شب قدر در ماه مبارک رمضان است و ما می دانیم که قرآن در آیات متعددی به این معنا اشاره فرموده است که ماه مبارک رمضان، ماه نزول قرآن است و شب قدر هم در ماه مبارک رمضان واقع شده است.
رکنی حسینی ادامه داد: اما در مورد اینکه کدامیک از شبهای ماه مبارک رمضان شب قدر است، آنچه از روایات ما دانسته می شود این است که به همین سه شب 19، 21 و 23 در این زمینه اشاره شده است.
لزوم تلاش برای استفاده حداکثری از لیالی قدر
وی اضافه کرد: لذا بعضی افراد و سائلینی که خدمت امام معصوم می رسیدند و اصرار می کردند که یک شب برای آنها معین کند که شب قدر چه شبی است، امام به این سه شب اشاره می کردند و می فرمودند که باید آن را در این سه شب طلب کنند.
رکنی حسینی با اشاره به سیره پیامبر (ص) و ائمه معصومین (ع) در شب های قدر افزود: پیامبر اکرم (ص) در دهه آخر ماه مبارک رمضان بستر خود را جمع می کردند و حضرت زهرا (س) نیز فرزندان خود را برای عبادت و شب زنده داری در لیالی قدر بیدار می کردند.
وی تصریح کرد: امیدواریم که خداوند عنایت کند که بتوانیم شب قدر را که شب نزول ملائکه است و این فرصتی است که خداوند در این ماه قرار داده و امیدواریم که ما هم بتوانیم حداکثر استفاده را از این لیالی متبرکه ببریم.
رکنی حسینی بیان داشت: چند سالی است که خداوند این توفیق را عنایت کرده است که ما مراسم شب های قدر را در مصلی جمعه شهر گناوه برگزار کنیم.
تقدیر از جضور گسترده مردم بهویژه جوانان و نوجوانان
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر میزان استقبال مردم از برگزاری این مراسم در مصلی متذکر شد: باید از حضور گسترده و یکپارچه همه مردم به ویژه جوانان در مجالس شب های قدر مصلی تقدیر و تشکر کنم و بیشترین کسانی که در این شب ها در مصلی حضور پیدا می کنند، جوانان گناوه هستند.
امام جمعه گناوه در پایان گفت: این محافل و مجالس به برکت نظام اسلامی است و لذا ما می بینیم که در شب های قدر جوانان، نوجوانان و تمام اقشار ملت حضوری پر رنگ در این مراسم عبادی دارند.
مراسمات ماه مبارک رمضان در نقاط مختلف شهر گناوه
مسئول هیئت عاشورائیان امامزاده سلیمان ابن علی گناوه نیز با اشاره به برنامه های این هیئت در این ماه به خبرنگار مهر گفت: در ساعت 10 شب مراسم روضه خوانی را در این امامزاده با سخنرانی حاج آقا قمی داریم و بعد از آن نیز مراسم جزء خوانی قرآن به همت بچه های این هیئت در امامزاده برگزار میشود.
سید عبدالرضا موسوی گفت: در شب های قدر علاوه بر روضه خوانی، قرآن به سر گرفتن، دعای جوشن کبیر، زیارت عاشورا، برپایی سفره سحری برای پذایرایی از شب زنده داران از جمله برنامه هایی است که این هیئت برای شبهای احیا در نظر گرفته است.
مسئول هیئت منتظران ظهور مسجد ولیعصر (چرومی) گناوه نیز به خبرنگار مهر گفت: برنامه های متنوعی در ماه مبارک رمضان به ویژه شبهای قدر در این مسجد برگزار می شود.
نظر شما